Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość help-tradzik

antybiotyki na tradzik-2mce kuracji?

Polecane posty

Gość help-tradzik

zaczely mi sie problemy z cera. dosc pozno bo mam juz 26 lat. lekarz najpierw dal mi tabsy antykoncepcyjne-nic nie pomoglo wiec dostalam kuracje antybiotykami min. 2 m-ce. troche sie boje bo po pierwsze to tetracyklina, czyli mocno dzialajacy antybiotyk wybije mi nawet probiotyczne bakterie no iten czas kuracji... czy to nie troche za dlugo? czy ktoras z was byla na takiej kuracji? czy sa jakies efekty uboczne i jak znosilyscie takie dlugie meczenie organizmu anybiotykami?

Ja brałam antybiotyk na trądzik w sumie ok. 7 miesięcy Najpierw Tetralysal przez 4-5 miesięcy (najpierw 2 razy dziennie, potem raz dziennie, a potem co drugi dzień) Niestety po miesiacu od odstawienia tradzik wrocił i dostałam mocniejszą supracyklinę. Po dluzszym czasie czasami bolał mnie żolądek, często po jedzeniu było mi niedobrze. Ale teraz od 2 miesięcy nie biore nic i jest ok. Pij dużo kefirów, jogurtów (tylko pk. 2 godz. po połknięciu tabletki) i lakcid.

Gość porada 6
ja bralam tez tak dlugo a nawet dluzej ...fakt polepszylo sie na czas brania ...jak tylko przestalam brac sypalo dalej ... a bralam juz wszyskie jakie mozna brac na tradzik .... wiec bez sensu nie wierze juz w to

Gość help-tradzik
Kasiulek, dzieki za informacje. mam jeszcze kilka pytan: jak szybko bylo widac pierwsze efekty? po tygodniu, miesiacu? a moze pozniej? aha i mam jeszcze jedno pytanie co z grzybica? boje sie,ze wyjalowie sobie organizm na marne i na dodatek sprezentuje wtorne zakazenie np. pochwy.

Gość mnie dopadl tradzik
w wieku 29 lat!!! POczytalam troche te topiki i wszyscy mowia, ze po odstawieniu antybiotykow tradzk wraca :( Dlatego ja sie na to nie zdecydowałabym. Zwłaszcza, że potem trzeba sie kurować jogurtami itp. a nabiał u niektorych wzmaga tradzik. Poza tym nie lubie nabiału. Jak wzbogacilam swoja diete w nabial za namowa lekarza to zaczelam miec problemy z zoladkiem i cera :( . Chyba nie ma zlotego srodka. Kazdy z nas inaczej reaguje na wszystko. Pozdrawiam

Pierwsze efekty bylo widac po ok 2 miesiacach. Do higeny intymnej kup sobie lactacyd płyn i emulsję i powinno być ok.

Gość porada 6
tetracykline tez bralam ....mi nie bylo nic ... wiesz na pewno bedzie ci kazal robic badania watroby podaczas brania wiec mysle ze bedzie ok... moze tobie pomoze ...

Gość help-tradzik
zastanawiam sie o moze byc przyczyna tego, ze dostalam tradzik, bo to nie jest normalne w moim wieku. zdrowo sie odzywiam itp.

Gość porada 6
wiesz moze to glupio zabrzmi ....wiem ze zadne pocieszenie ale ja mam 23 lata i lecze sie juz od ok 8-9 lat ... wiec pomysl sobie ile juz zjadlam lekow itp rzeczy

Gość mnie dopadl tradzik
help tradzik - to jesta calkowicie normalne ze w tym wieku. tez myslalam, ze to dziwne ale to plaga 21 wieku. Mamy tradzik doroslych, albo kosmetyczny albo wywolany lekami, itp. Duzo sie naczytalam o tym i to ok. 30 coraz czestsze niestety :(

Gość help-tradzik
mozliwe... chociaz w sumie tabletki powinny wyregulowac poziom hormonow; jak mi te antybiotyki nie pomoga to przejde sie do endokrynologa. moj "wspanialy" lekarz zna sie na wszystkim ;) i nawet nie chcial slyszec o wydaniu mi skierowania, stwierdzil,ze antybiotyki mi na pewno pomoga...

Gość porada 6
trzeba trafic na naprawde dobrego dermatologa

Gość help-tradzik
mnie dopadl tradzik: mozesz napisac cos wiecej o tym tradziku doroslych? tak ogolnie, ja potem poszukam wiecej sama jak juz bede miala jakies podstawy :) jestem wsiekla, normalnie patrzec na siebie nie moge-takiego tradziku to nie mialam jako nastolatka. wygladam paskudnie, krrater na kraterze. probowalam na poczatku zmienic kosmetyki na jakies do cery tradzikowej ale nic mi nie pomoglo. nawet mam wrazenie,ze pogorszylo sprawe.

Gość help-tradzik
porada 6: a ty jak sobie radzisz? stosujesz jakies kosmetyki, moze jakas zmiana w diecie? sa jakies leki, ktore chociaz troche ci pomogly?

Gość mnie dopadl tradzik
jak sobie radze? tragicznie. jak ciebie czytam to jakbym siebie czytala. Jako nastolatka moze ze trzy krostki mialam a teraz wygladam tragicznie. Czytam troche stron anglojezycznych bo tam najwiecej opublikowanych jest najnowszych badan. Mitem jest, ze dieta ma wplyw na cere. U niektorych moze cos pogorszyc czekolada czy takie tam ale ogolnie badania tego nie potwierdzily. Tradzik doroslych wywolany jest ponoc na skutek zmian hormonalnych okolo 30 i atakuje okolice skroni przy uszach i za uszami na szyi. Tradzik kosmetyczny moze byc spowodowany "zapchaniem" porow jesli zdarzalo ci sie nie zmyc makijazu i zasnac albo cwiczyc z nalozonym podkladem np. Poszewki na poduszki trzeba czesto prac. Tradzik powoduje tez glownie u kobiet witamina B12 w duzej ilosci. Witamin z grupy B nie da sie przedawkowac ale u dojrzalych kobiet moze ona wywolac tradzik. Jakie leki? Najczesciej te wspomagajace odchudzanie. Tradzik neurologiczny moze byc wywolany rozdrapywaniem strupkow i krostek. Zwlaszcza na brodzie.

Gość porada 6
hmm jesli chodzi o codzienna pielegnacje stosuje serie z nivea ... jak dla mnie bomba - bo wazne jest by nie wysuszac cery, zadnych alkoholi zadnego spirytusu... itp rzeczy ktore jeszcze wywoluja wydzielanie sebum ( z nivea ta zielona seria ) jak cos wyskakuje smaruje punktowo z vichy koncentratem taki niebieski , bardzo mi pomaga ... dieta ....hmm no coz nie jestem na zadnej diecie ale fakt nie jem tluszczu ... bo i tak nie lubie ... slodycze normalnie :) staram sie nie jesc pikantnuch rzeczy ... co do reszty... nie jestem na zadnych antybiotykach teraz ... zjdalam juz tyle ich i innych lekow ze powinnam umrzec niedlugo :) mialam tyle kremow , masci ze kasy poszlo ho ho , cio jednemu pomaga drugiemu nie musi - najwazniejsze dobry lekarz ktory zleci badania :)

Gość mnie dopadl tradzik
teraz wygladam juz znacznie lepiej bo durgi miesiac stosuje kosmetyki z kwasami AHA i BHA. Ponoc nie mozna stosowac ich w lecie ale na opakowaniach jest informacja, ze wystarczy filtr 15 i po prostu nie "wystawiac sie na slonce". Nie opalam twarzy i szyi i jest ok. A w ogole to opalanie wbrew pozorom zle wplywa na tradzik. Jak sie opalasz to skora sie znacznie poprawia bo cera sie wryownuje i ciemne plamy "zlewaja" sie z opalenizna. Ale opalanie sprawia, ze skora staje sie grubsza . To z kolei utrudnia naturalne zluszczanie sie naskorka i pory sie blokuja zamiast oczyszczac.

Gość porada 6
popieram - nie opalac sie !!!!! potem sypie tak ze sie nie pozbieracie

Gość mnie dopadl tradzik
dokladnie stad bierze sie mit, ze latem cera jest piekna a zima tragedia bo malo slonca. slonce matuje tylko w lecie tradzik a w rzeczywistosci bardzo szkodzi cerze mieszanej i sklonnej do tradziku

Gość porada 6
i nie wyciskac dziewczyny - ja teraz wiem dopiero co to znaczy bo mam niezle blizny ktoryuch sie nie moge pozbyc a tam gdzie nie wyciskalam nie ma ich

Gość mnie dopadl tradzik
tez sie zgadzam stosuje zluszczanie kwasami i blizny pozostaja mi tyko tam gdzie mnie podkusilo wycisnac :(

Gość help-tradzik
ja juz mam blizny :( bo glupia wyciskalam. teraz staram sie tego nie robic, ale czasami nie daje rady, bo do pracy trzeba isc i jakos wygladac a niektorych wulkanow nie da sie zatuszowac zadnym korektorem... kosmetyki z mojego doswiadczenia z tzw. k. popularnymi to Garnier do d... Nivea niebieski z mineralami morskimi (mialam pianke) niby pomagal ale za bardzo wysuszal mi cere. Lumene krem (niebieski) fajnie matowal przez dwa tygodnie potem zaczely mi sie zapychac pory i robic takie ohydne podskorne syfy... Avon (zielona seria) krem jak dotoad najlepszy z nich wszystkich jestem tym bardzo zaskoczona. nie stosuje codziennie zeby skory nie przyzwyczaic no i z obawy,ze po dlugim stosowaniu bedzie to samo co z lumene teraz mam tylko nawilzajacy kremi uzywam benzacne punktowo do wysuszania.

Gość help-tradzik
a czy zluszczanie kwasami mozna robic ja sie ma tradzik? czy trzeba poczekac az sie calkowicie wyleczy? porada 6: naprawde ci wspolczuje, tyle lat sie meczyc z tym paskudztwem... ja mam to dopieor pol roku i juz nie daje rady :( mnie dopadl tradzik: dzieki za info: masz moze jakies linki do tych angielskojezycznych stron?

Gość mnie dopadl tradzik
ja uzywam caly zestaw loreala AcneResponse do tradziku doroslych. Dwa razy dziennie peeling z kwasem salicylowym. potem toner jakis z kwasem AHA. i na koniec masc z benzoyl peroxide 10%. Po 4 tygodniach te wulkany calkiem znikly ale jeszcze sporo mam do zrobienia. Teraz zaczynam juz uzywac2-3 razy w tygodniu z neutrogeny acne mark fading peel . moze z czasem znikna te plamy.

Gość mnie dopadl tradzik
wpisuje w google adult acne i czytam jak leci :) kwasy mozna stosowac w trakcie ale mikrodermabrazje na splycenie lub usuniecie blizn dopiero jak sie skora po tradziku wygoi.

Dziewczybki ja tez to mialam i zadne atybiotyki nie pomogly.Dopiero dlugotrwale stosowanie Diany 35.A dodatkowo przecierałam twarz świezym lisciem aloesu(miaszem) i używalam tylko mydla w płynie i zwyklego kremu Nivea.Pomoglo po prawie roku.Juz jest ok ale dalej uwazam.Słyszalam, ze podobno mycie buzi płynem do higieny intymnej pomaga.Pozdrawiam

Gość help-tradzik
mnie dopadl tradzik. i to jest wszystko czego uzywasz? zadnych lekow tylko zluszczanie? czy bierzesz cos dodatkowo?

Gość help-tradzik
dzieki mnie dopadl tradzik:) ja kupilam sobie juz mikrodermabrazje Lancome. stosowalam pare razy nawet malutkie efekty bylo widac, ale teraz mam taki wysyp, ze sie nie odwaze twarzy trzec ;) mam zamiar wrocic do tego jak sie troche podlecze. Zestawik jest OK. zwlaszca serum z wit C-jest b.skoncentrowane i swietnie poaga w regeneracji skory. a o tym zestawie Loreala nie slyszalam. bede musiala sprawdzic czy u mnie w ogole mozna go dostac.

Gość mnie dopadl tradzik
w tej chwili nie biore zadnych lekow. wyjezdzalam na wakacje jak mi sie to zaczelo. Jestem za granica a jak wiesz ubezpieczenie obejmuje pomoc tylko w przypadku wymaganej natychmiastowej pomocy wiec nie moge sie tu leczyc. Jak wroce do kraju pojde do lekarza ale sceptycznie do tego podchodze. Nasi lekarze to czasem konowaly (przepraszam za wyrazenie) pierwszej wody. Tutaj lekarz w aptece dal mi jakies leki na regulacje hormonow i jeszcze cos z wiesiolkiem. Po 30 dniach jakby nie bylo poprawy to mialam wrocic to cos innego "bysmy sprobowali". Wlasnie, bysmy sprobowali. Czasami robia na nas eksperymenty zamiast leczyc. Ehhh, szkoda nerwów. Zmagam sie od maja z tradzikiem i tez wam wspolczuje bo mnie czasem nerwy puszczaja i wyje :(