Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość __doriss__

administracja czy socjologia?

Polecane posty

Gość __doriss__

No wlasnie,na co isc? :( Po jakim kierunku sa lepsze perpektywy pracy? Blagam,pomozcie!

to zależy co wolisz czy przedmioty prawne które są na administracji czy związane z socjologią. Ja jestem po administracji i nie żałuję

najwieksza szansa znalezienia pracy jest po studiach technicznych Ale sama studiuje socjologie , bo po prostu na innym kierunku tylko bym sie meczyla;)

Gość __doriss__
a jak z perpspektywa pracy po tych kierunkach? Iza...mozna wiedziec,dgzie pracujesz i czy latwo znalazlas prace? Czy po PWSZ (administracja) nie bezie trudniej z ta praca?

Gość __doriss__
moze dlatego,ze mam troche wyzsze ambicje? :)

Gość __doriss__
nie mam zamiaru ich obniżac:) Nie po uczylam sie tyle lat,zeby teraz na kasie pracowac :P A moze pomozesz w wyborze kierunku? :P

Gość __doriss__
up

Doriss ja pracuję w prywatnej firmie w dziale administracji po administracji jest w miare łatwo chyba dostać pracę np. w ZUS-ie

Gość __doriss__
Byc moze nie roznie sie niczym. Ale chce miec swiadomosc (w przyszlosci),ze zrobilam wszystko,by zyc jak najlepiej, i ze zrobilam to,co mialam do zrobienia.

Gość administratywistka
ja studiuje administracje jak Ci to w czymś pomoże :P ;)

Gość __doriss__
a dlaczego zdecydowalas sie na ten kierunek?:) i gdzie studiujesz?

Gość administratywistka
na UAM (Poznań) a dlatego wybrałam że zawsze marzyła mi się praca za biurkiem :D dopiero potem doszłam do wniosku że do tego nie jest potrzebne jakieś specjalne wykształcenie... :o inny kierunek jaki mogłabym wybrać z perspektywy czasu to ekonomia - skończyłam technikum ekonomiczne i nawet mi się podobało :D

ja studiuję socjologię i jestem zadowolona:) Planuję zrobic do tego podyplomowe dziennikarstwo:)

Gość __doriss__
A moze powiecie cos,co przekona mnei do jednego albo d odrugiego kierunku? DOdam,ze socjologie studiowalabym zaocznie na jakims uniwersytecie,a administracje dziennie na PWSZ-ecie. P O M O Z C I E :(

Gość agawaaaa
nie nudz , idz na kase tesco , po ci nauka skoro sama nie wiesz jak i po co

Gość ja tez z pwsztu jestem
na administracji. a w jakim miescie ten Twoj pwsz??

Gość __doriss__
źle mnie postrzegasz. Do dzisiejszego dnia bylam przekonana do socjologii,ale uslyszalam kilka opinii odnosnie tego,ze ciezko jest p otym z praca...i sama nie wiem. Administracja? Kiedys caly czas myslalam,by pracowac "Za biurkiem" ...a teraz? Moglabym robic i jedno i drugie, dlatego pozostaje kwesita znalezienia pracy po tych kierunkach.

Gość __doriss__
Sulechów. chgcialam do legnicy,ale juz za pozno,bo po rekrutacji. Chyba,ze beda jeszcze wolne miejsca..A Ty skad?:)

Gość z legnicy
:)

Gość __doriss__
o,no prosze:) A mozna wiedziec,na ktorym roku jestes?

Gość z legnicy
aktualnie na trzecim tzn po wakacjach

Gość __doriss__
A czemu zdecydowalas/les sie na ten kierunek? czemu AKURAT na ten?A,i czy wiesz moze,czy w zelszym roku byl jaksi dodatkowy nabor na ten kiedunek? jak postrzegasz szanse znalezienia pracy po tym kierunku?:)

jeśli chodzi o socjologię to bywa róznie z tym kierunkiem i z pracą po nim....ale powiedz mi po ktorym kierunku masz w tej chwili zagwarantowaną pracę tak na 100 %? Nie wiem może po jakiejś ekonomii albo informatyce...ja poszłam na socjologię szczerze mowiać z przypadku. Nic nie wiedziałam o tym kierunku ale na pierwszym roku już coś tam mi świtało, że to jest całkiem przyjemne zajęcie. teraz na drugim załapałam bakcyla bo to jest bardzo ciekawe i na pewno nie przeniosłabym się nigdzie. Dużo też zależy od specjalizacji jaką wybierzesz. najlepsza jest chyba jak do tej pory socjologia pracy po niej możesz się ubiegać o pracę w przeróznych firmach przy choćby zatrudnianiu pracowników, potem ciekawa jest socjologia rozwoju i tu możesz złożyc papiery do Urzędu Miasta do działu rozwoju miasta np w jakimś ciekawym mieście gdzie jest szeroko rozwinięta turystyka. Potem kultury socjologia to już praca raczej tak mi sie wydaje w jakimś Domu Kultury albo gdzieś coś w tym stylu. No i te jak dla mnie mniej ciekawe jak socjologia wiedzy czy np religii. Na innych Uniwerkach jest też specjalizacja socjologia turystyki niestety u mnie jej nie ma. Ja studiuję na UŚ i naprawde podoba mi się:)

Gość z legnicy
szanse marne jeszcze marniejsze jakbym nie miala planów isc dalej na uniwerek ten kierunek bo głupia z powodu kasy nie zdawalam do wrocka nabór..? zawsze mozna pytac, rekrutacja jeszcze trwa czy mi sie podoba? owszem. duzo prawa, duzo praktyki. jestem zadowolona, choc czasem znudzona. pasja - pchychologia. socjologia jest jako przedmiot na drugim roku i .. ciesze sie ze nie poszlam na socjologie, to jednak nie dla mnie. pamieciowa nauka rzeczy wg mnie niepotrzebnych - po co komu znac wszystkie podziały spoleczne, filozofow, praktykow, dogmaty naukowe itd.. Ale kazdy robi to co lubi, a w gorszym wypadku musi.

z legnicy nie jest tak zle mimo wszystko;)ale fakt wkuwania jest zwłaszcza jak miałam się nauczyć filozofów to masakra była ...ale reszta jest ciekawa:) administracja też jest fajnym kierunkiem:)

Gość __doriss__
Ja to chcialabym pojsc na dzienne na socjologie,ale sie nie dostalam...niestety...dlatego zastanawiam sie nad zaocznymi.Chcialabym jednak przeniesc sie pozniej na dzienne. A z tego co wiem,to jest z tym maly problem:/

Gość z legnicy
nie przecze ze ciekawa Nalu, ja jednak nie bylam zachwycona - "nie załapałam bakcyla" ;)

Doriss nie wiem jak to jest ale myślę, że jak byś miałam wysoką średnią to mogliby Cię przenieść na dzienne. U nas tak zrobiła jedna dziewczyna.

z legnicy wiesz co ja narazie tak załapałam bo był fajny rok ale co będzie dalej nie wiem:P a nad administracja tez myślałam to było moje wyjście awaryjne, że tak powiem:P

Gość __doriss__
wiem,ze nalezy miec wysoka srednia...ylko,ze wlasnie slyszalam opinie,ze bardzo ciezko jest taka srednia uzyskac i tylko nielicznym sie to udaje.Troszke sie przerazilam.oczywiscie na styudia ide z zamiarem nauki:) ale roznie to bywa...a w domu sie nie przelewa...dlatego zalezy mi,by byc na dziennych.