Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość włosy tłustee ..

co na włosy tłuste

Polecane posty

Gość włosy tłustee ..

przetłuszcaja mi sie włosy .. a jade jutro na oboz i w pociagu przez noc mi sie przetłuszczą :/ czy sa jakies domowe sposoby na maseczke albo cos dodac do szamponu i to pomoze ....... POMOZCIE :(

Gość włosy tłustee ..
:(:(:(:(:(:(

Gość włosiska
ja też mam tłuste włosy i jedyny sposób to myć codziennie. ja tak właśnie robie, a dodam że mam długie do pasa i bardzo gęste, więc to sprawia mi trudność. Ale nie mam wyjścia bo jak ich nie umyje to nie wyjde z domu...

Gość 1313x
Slyszalam ze mydlo siarkowe pomaga.

moze spytajcie w aptece zamiast w dziale kosmetycznym? na pewno maja jakis dobry szampon,a na dluzsza mete np herbatki do picia czy cos:-)

Gość strzyg
no to umyjesz , jak dojedziesz na miejsce , co za problem ? i tak po śmierdzącym pociągu trzeba sie zawsze umyc od stop do głów

Gość no właśnie też nie rozumiem
A w cuda nie wierzcie tyllko myjcie włosy codziennie i już - będą wóczas świeże. Ja nie mam przetłuszczających się włosów a i tak myję codziennie bo wtedy czuję się czysta CAŁA :)

jak ktos ma t łuściocht to jedyna rada jest codzienne mycie. Ja myje co rano włoski i jest oki, na 24 h mi wystarcza. Żaden specyfik z apteki namnienie działa, a szampony do tłustych włosów jeszcze bardziej mi pobudzaja produkcję tego całego tłuszczu\" wiec myje do włosów delikatnych zeby ich nie męczyc i jest oki.

Gość kiedys byl taki
szampon Crisan - jedyny, ktory przedluzal okres bez mycia o dzien-dwa. Ale teraz robia tylko Crizan przeciwlupiezowy. A od przeciwlupiezowych mi sie robi lupiez! :)

Gość myć
ja mam typ włosów przetłuszczających się i myje je codziennie

Gość taka ja
A mnie wystarczy, jak myję co 2 dzień. Nie wyobrażam sobie myć włosów codziennie. A dobra metoda, to podobno nie myć włosów przez bardz długi czas, to się odzwyczają od mycia i nie będą tak szybko tłuścić... Ale ja nie potrafiłabym chodzić z tłustymi wlosami.

Gość Suszarka jonizujaca.

umyj rano wsloy potem zwiaz w kucyka i w podroz;) wykapiesz sie na miejscu, a sposob na niemycie przez tydzien i to ze niby to zmiejsza przetluszczanie to wielka stara bujda,nic to nie daje, wlosy sie powinno myc tak czesto jak tego potrzebuja,pozdrawiam

Gość ja polecam ...
zielona glinke , robic mozna z niejmaske do wlosow lub odrobine rozpuscic w wodzie i zastosowac tym ostatnie plukanie po umyciu. glinka zielona dobrze pochlania tluszcz i wysusza skore.

Gość marta5143
Ja nie polecę Ci rzadnego szamponu lub odżywki, bo dalej szukam skutecznej, ale dam Ci kilka rad: -nie susz włosów suszarką(chyba że chłodnym powietrzem) - nie myj głowy gorącą wodą -przy ostatnim spłukaniu używaj chłodnej wody -jedz więcej owoców i warzyw( po dłuższym stosowaniu powinny pomóc) -jeśli bardzo ci sie przetłuszczają to umyj głowę spłucz, jeszcze raz nałuż szampon i umyj i splucz.( lepiej oczyścisz skórę głowy) -nie używaj lakierów, żelów itp. Myślę że powinny poprawić kondycję twojej głowy i włosów. :)

Hmm moze nie mam tego problemu ale podobno pomocny moze byc tzw. suchy szampon, lub awaryjne uzycie pudru (ale nie takiego do twarzy) - podobno absorbuje nieco tłuszczu. A tak to mycie włosów dobrym szamponem - najlepiej przejdz sie do apteki i popros farmaceutke zeby Ci zaproponowała jakis dobry leczniczy szampon. No i jak najmniej dotykaj włosy jesli nie ma takiej potrzeby - od tego koszmarnie przetłuszczaja sie nawet normalne włosy.