Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość freenci

Jak zrobić francuski manicure?

Polecane posty

Gość freenci

Mam przed sobą białą i cielistą emalię oraz paski. I nie wiem, co dalej :-0 Pomózcie :-)

ja z reguly nie uzywam paskow, tylko maluje koncowke paznokcia9 mam wprawe) bialym lakierem....czekam az wyschnie i jedna lub dwie( zalezy jaki lakier, odcien itp) bezowym... A co do paskow, na samym poczatku naklej je tak byc paskami zakryta miala ta zcesc paznokcia ktorej NIE hcesz pomalowac....odkryta bez paskow ma byc ta czesc ktora chces zpomalowac na biala...nastepnie rowniotko bialym....czekasz az wychnie , odrywasz paski i masz bialutkie koncowki...potem bezowym. Zycze powodzenia.

Gość freenci
dzieki :-) Ale w ten sposób pociagnę tym cielistym i po tej białej, juz pomalowanej koncówce, tak? Nie widac tego ?

Jak masz pomalowana koncowke na bialo...ja czasem sobie poprawiam tak ze niby 2 warstwy sa i pomalujesz bezowym...to z reguly widac bialy bardzo dobrze...dopiero za 2-3 razem moze juz tylko widac tylko bezowy, dlatego iwazaj i nie przesadzaj:) najlepiej jak najmniej warsw i dobrze jakbys miala jakis utwardzacz...albo na sam koniec jak wszytsko wyschnie, pomaluj bezbarwnym, u mnie jest tak ze jak mam jedna warstwe to szybciej odpryskuje, dwie i wiecej - dluzej sie trzyma lakier....

Gość freenci
Dzięki wielkie :-) W koncu udało mi się troche zapuscić pazury, to popróbuje :-) Miłego wieczoru

Z doświadczenia wiem, że często przy odrywaniu tych pasków rozmazuje sie równiez i biały lakier i ogólnie jest to kłopotliwe. Najlepiej poćwiczyć trochę w wolnej chwili, po razu razach nabierzesz wprawy i będziesz robic sobie frencha bez pasków.

również uważam, że malowanie frenchu lepiej wychodzi bez pasków. Jak pomalujesz je odręcznie i wyjdzie trochę krzywo, namocz patyczek do uszu w zmywaczu do paznokci i zmaż delikatnie krzywiznę.