Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Moniśka74

MAMUSIE Z WROCŁAWIA

Polecane posty

No i znów cichutko się zrobiło... Czy to ja wszystkich przepędzam czy jak...? U nas dzisiaj spokojnie, mała śpi, obiadek w piekarniku( nadziewane cukinie, mniam!), Patryk w szkole. Dziewczyny, trzymajcie kciuki, bo Papi dzisiaj pierwszy raz sam poszedł i sam wraca ze szkoły. Trochę się boję o niego...Ulica ruchliwa, a na pasach nikt się nie zatrzymuje żeby dzieci przepuścić, makabra... Do tej pory woziłyśmy dzieci na zmianę z koleżanką, a takie powroty zdarzały się sporadycznie.... No, będzie dobrze! Musi być! Rudamaxi, jak idzie wkuwanie? Dziewczynki, pisać, pisać!!

Mewunia wkuwanie nie idzie a dzisiaj mam nostalgiczny dzien wiec sobie daruje. Trzymam kciuki za szczesliwy powrot malego ze szkoly:) Moja niunia dzisiaj wstala tylko raz do cycusia w nocy a wczoraj ja ja budzilam by upila mleczka bo zaczelo sie wylewac.Takze wyspana jestem na maksika:) Dzisiaj prasuje i musze porobic pare przelewow by pozbyc sie rachunkow a strasznie na mnie dzialaja te rachunki ,ale to chyba kazdy tak ma:P no piszemy piszemy by do piatku zapisac stronke.Juz mi sie tu meldowac!!!! Pozdrawiam was wszystkie i wszystkie dzieciaczki te w brzucholkach takze:)

Cześć Mamuśki:) Mewunia trzymam kciuki i Wojtus razem ze mną za bezpieczny powrot ze szkoly Twojej pociechy. Rudamaxi ja mialam podobnie z cycusiem, Wojtek na wieczor sie najadl jak szalony a potem przesypial mi cala noc a ja czasami cierpialam bo sie budzilam:(Jak probowalam go obudzic to potem nie mogl zasnac i dawalam sobie spokoj.A teraz kombinuje jak spaklic pokarm bo juz nie karmie(a czasami bym chciala) i nie moge sie go pozbyc. Mysle ze to siedzi w glowie;) Jak tam Konradek?fajny blog:) No i jak tam dziewczyna Wojtka:)😍 A u nas ok:)Wojtek ma czwartego ząbka:)Gorna jedynke:):):):):):)Wydaje mi sie ze powinna mu najpierw wyjsc gorna 2 ale spoko:)troche marudny a w nocy dal mi maly popis ze mysle ze go osiedle slyszalo. O 1 sie obudzil i za nic w swiecie nie chcial mi zejsc z rak.Biedaczek mysle ze to przez te zabki. No i musze chyba pomyslec o jakiejs pozyczce w banku:)Wszystkie ząbki wypatruje ja:) Anulka gdzie jesteś?:) Tiki mam nadzieje ze brzuszek rośnie i oby jak najmniej bolal, ale ja jak bylam w ciazy tez czesto narzekalam na bolesci brzucha no i uzaleznilam sie troche od nospy:( To sie opisalam:) Pozdrawiam Mamusie,dzieciaczki i Brzuszusie:)

Konradek dostal Dzisiaj pierwsza bure za gadanie w szkole:P malutka wlasnie spi bo w drodze powrotnej ze szkoly zasnela,i wnosilam ja z wozkiem do domu sama ,a teraz ledwo dycham;) Dzisiaj sie dowiedzialm ze moge sie starac o stypendium dla Konradka :)Wiec jutro ide na rozmowe z pania pedagog:) ok ide cos przygotowac Konradkowi(nie napisze co zebyscie nie byly zle:P ale Konrad moze je jesc na okraglo.Potem moze sie wreszcie wybiore odebrac zdjecia ale nie wiem czy pojde bo potem ide na msze na 18 bo jest za mojego brata a potem o 19.30 Konrad ma zbiorke ministrantów wiec jak znam zycie to juz dzis zdjec nie odbiore:P Anula jest tak zajeta mloda zona ze o nas zapomina:P Caluje was moje drogie i dzieciaczki a brzuchatki caluje w brzuszki

Hej kobitki! Od jakiegoś czasu usypiam Marcyśkę bez kołysania bo już czas wymienić kołyskę na łóżeczko. Trzeba przyznać że walczy dzielnie, twardy z niej zawodnik! Patryk wczoraj wrócił bezpiecznie, dzięki za kciukasy! Ale dzisiaj szaro-buro za oknem, aż nic się nie chce robić. Idziemy z Marcysią na szczepienie, mam nadzieję że dobrze zniesie, bo wciąż dokuczają zęby i jest marudna. A jak dojdzie do tego jeszcze szczepionka to cały dzionek na rekach nas czeka. Anusia, gratuluję ząbala! Rudamaxi, chłopaki zawsze gadają w szkole! No i poza tym co by to było za rozpoczęcie roku bez uwagi w dzienniczku ;-) Trzymam kciuki za stypendium! Oj zazdroszczę wyspania się, jak mi się czasami marzy pięciogodzinny sen bez przerwy!

gratulacje dla dzielnego Patryka a teraz trzymam za pomyslne szczepienie jego siostry. A to ze Konrad bedzie gadala to bylo do przewidzenia bo on nadaje jak Śp.Hanka Bielicka:D A ja wam musze sie pochwalic Dzisiaj moja mama jak ja czesalam wlosy wziela Vike pod paszki i nagle slysze ze mam szybko isc do kuchni wiec biegne i co widze moja mala spryciula trzymana przez babcie pod paszkami sama przebierala nogami i sobie spacerowala z usmiechem bananowym mimo silnego slinotoku Widok przedni aż sie poryczałam

No, już po szczepieniu, jakoś poszło! Rudamaxi- dziekujemy za kciuki, bardzo pomogły! :-) Kochana! Twoja dziewuszka idzie jak burza! Zaraz będzie raczkować i biegać po całym domku! Buziaczki dla dzieciaczków od cioci Ewy 🌻

Ja dzisiaj tak wczesnie bo jeszcze nie poszlam spac ale wyprasowalam Taaaaaaaaaka gore prania ,i jestem z siebie dumna a teraz ide lulu bo z rana popedze do posredniaka a potem odprowadze Konradka do szkoly a jak wroce to zasiade przed tym co lubie najbardziej:O druga czesc Prawa finansowego czyli prawo bankowe a na deser zostawilam sobie na caly przyszly tydzien 3 czesc czyli łoooo Matko Prawo podatkowe:O MOj gadulski znowu przyniosl sloneczko tym razem z napisem bardzo dobrze czyli jakby dostal 5:)

Boszzzz a co tu takie pustki. Juz mi sie tu pokoleji meldowac my juz dzisiaj zlozylismy wniosek o stypendium i nam go przyjeto wiec teraz tylko pozostaje czekac,zaliczylam juz sklepy i ksiegarnie (7 podejscie po cwiczenia dla Konradka z religii- ale wreszcie dostalam) i kupilam mu sliczny atlas swiata z flagami panstw bo chcial ,a ja musialam mu cos kupic za pierwsza ocene i to 6:) teraz jeszcze popijam kawke a potem malutka do cyca by sie najadla i pojdziemy odebrac Konradka.potem do domciu moze dzisiaj przyjdzie Viki chrzestny by upiekszyc blogi ,bo ja sie sama boje kombinowac.a potem na 18 do kosciola bo Konradek ma dyżur wiec ide z dziecmi.I tak pewnie nie zauwaze jak trzeba bedzie sie polozyc spac. No a teraz wszystkich sciskamy tych duzych i tych malutkich:)

Gość stokrotkapolna _
🖐️ Od czerwca mam zaszczyt byc mieszkanka Wrocławia ,bardzo podoba mi sie to miasto,i wyobrazcie sobie ze wraz z przeprowadzka wprowadzila sie tez do mnie malutka fasolka:)Mam juz dwoje szkrabow ,synka Jakuba 4,5l i corcie Weronisie 2,5l.Ta nasza mala fasolka to wielka niespodzianka (pewnie zmiana klimatu i bach ;)). Czuje sie jeszcze jak turystka i chlone Wroclaw i okolice cala soba,dzieci i maz tez so zachwyceni.Mieszkamy na osiedlu Muchobor Wielki . Mam do Was ogromna prosbe ,a mianowicie prosze poleccie mi dobry szpital. Moj lekarz prowadzacy to pani Magdalena Chirowska-Tracz,moze ktoras z Was slyszla cos o tej pani doktor ?? Pozdrawiam cieplutko (nareszcie slonko troszke swieci )!!! 🖐️

wooooow Witaj stokrotka polna w naszym skromnym gronie jak widzisz na tym topiku cos sie kiepsko rozkrecamy ale jestesmy Gratuluje malej fasolki ja zawsze marzylam o trojce ale niestety nie zawsze mozna miec wszystko:( O twojej pani gin nic nie slyszalam ja rodzilam na Klinikach na Chałbińskiego i jestem bardzo zadowolona ja mieszkam w Trzebnicy i pierwsze dziecko rodzilam tu w Trzebnicy i to byla masakra a dzisiaj uslyszalam opowiesc o kolejnym porodzie w Trzebnicy wiec ten szpital ze szczerego serca odradzam tu jedyne co jest to nowe sale dwuosobowe ale brak odpowiedniej opieki a to jest najwazniejsze przeciez dla kobiety w ciazy a potem dla matki i jej dzieciatka,na Chałbinskiego jest stary szpital ale opieka jest cudowna Stokrotkapolna odzywaj sie do nas jak najczesciej ja teraz zbieram sie po starszego synka do szkoly , a i prozba zaczernij sie wejdz w preferencje i tam sie zarejestrujesz:)

Gość stokrotkapolna _
rudamaxi :) dziekuje za tak cieplutkie przyjecie !! No wlasnie z tym zaczernieniem nicu to mam problem ,probowlam tyle razy i nic z tego :( chyba cos ze mna nie tak ;p.Ustawilam juz sobie fajne rzeczy w preferencjach ,zabezpieczylam nic haslem ale jak tylko chce cos odpisac to nadal wyskakuje mi stronka z wyborem nicu tymczasowego i jestem na pomaranczowo :(Moze jakas mala sciaga ,taka totalnie krok po kroczku :),hihi moze mi sie uda:)

Witam nową twarz! Bardzo się cieszę że tu więcej mamuś będzie! Jeśli chodzi o lekarkę to też o niej nie słyszałam . Ja chodziłam do Dolmedu do doktora Żórawskiego, polecam serdecznie tego lekarza. Przyjmuje też w szpitalu na Brochowie, tam rodziłam i mogę z czystym sumieniem polecić ten szpital. Rudamaxi, jak zwykle zabiegana! Gratulacje dla Konradka! Tak szybko pierwsza szósteczka, to bardzo dobrze wróży na przyszłość! Buziaczek dla Wikusi 🌻 Hej Anusie i brzuchatki! Co u was słychać?

Juz jestem spowrotem Juz staram ci sie pomoc najpierw wejdz w preferencje i tam wyswietla ci sie wszystkie okienka wpisujesz swoj nick ,haslo ktore chroni cie by nikt sie nie podszyl pod twoj nick i wypisywal glupot a potem jak bedziesz cos pisac to zawsze wiszesz swoj nick i haslo . Moje dziecko juz ma trzy 6 i jedna 5:) ale jestem dumna do tego stopnia ze paw by ze mna bez problemu ze swoja duma przegral:D

Gość stokrotkapolna _
hej mamusie :)!!! co tu u nas tak cichutko :( to moze ja Was troszke zmobilizuje i napisze co u mnie (czekam na odzew). Wczoraj cale sobotnie popludnie przelazilismy za cieplymi ubrankami dla moich pociech i dla mnie ,brzuszek mi juz podskoczyl i zmuszona bylam do zakupu paru cieplych rzeczy (dziwie sie troszke bo jestem w 3 msc a brzuszek moj wyglada jak na 5 msc ) .Bylam mile zaskoczona tym co teraz oferuja sklepy dla mam w ciazy ,takiego wyboru rzeczy jeszcze nie widzialam :). Niedawno zjedlismy pyszne sniadanko (tatus ma wolne i tak jakos to wstawanie z lozka troszke sie przeciagnelo,dzieciaczki zadowolone ze mogly poszalec z nami :).Zaraz jakis obiadek upichce i moze wybierzemy sie gdzies na dluuugi spacer . rudamaxi ,gratuluje malego geniusza ,paw w takich sytuacjach jest przegrany juz na starcie ,badz dumna i chwal malego jak tylko masz ku temu okazje ,upewni sie ze jest suuuper i tak juz zostanie :) Nadal jestem sobie pomaranczowa i moze niech tak zosatnie przez jakis czas ,rozmyslam nad zmiana nicku ,ale watpie zeby mi sie udalo .Moze poprosze poprostu ktoras z Wam i mnie zarejestrujecie :).Hhihihih Caluje mocno i zycze udanej niedzieli !!!!

witam Ja niestety kazda wolna chwile wykorzystuje na nauke nie wiem jak to bedzie za tydzien :O A przed chwila wertowalam alegro musze kupic malej jakies sukienki z dlugim rekawem i jakies plaszczyki na jesien. a tak wogole to mam lenia:P i odezwal sie do mnie ktos ,kto podobno jest nadal we mnie zakochany choc ja dwa lata temu dalam mu kosza

no co jest piszemy kobitki piszemy. No tak anula i anusia teraz sie opychaja tortem.A ja sie tu biedna musze oblizywac tylko😭

Czesc Kobitki! OJ dluuuuugo mnie nie bylo, za co oczywiscie przepraszam, ale.... mam mala nowinke :D a mianowicie niedawno urodzilam chlopczyka :)!! A dokladnie 22 sierpnia i po wyjsciu ze szpitala przyjechalismy do rodzicow, dlatego tak rzadko zagladam. Michalek wazyl 3700 i mierzyl 58 jest po prostu kochany, taki grzeczniutki, je, spi i troszke sobie patrzy na otaczajacych go bliskich. Jestem bardzo szczesliwa wiec sie o mnie kochane nie martwcie :) na pewno odezwe sie niedlugo, sciskam Was serdecznie i przesylam buziaki dla dzieciaczkow

Gość stokrotkapolna _
Magdus !!!Wielkie gratulacje !!!Calkiem konkretny z Michalka chlopaczek i niech rosnie jak na drozdzach :) duuuzeee buziaki dla malego i Ciebie !!!!!! Powiedz mi gdzie rodzilas ? Jestem w 17tc i zastanawiam sie nad szpitalem ,wczesniejsze brzdace przyszly na swiat w Szczecinie ,co do Wroclawia to nie mam pojecia czym sie sugerowac przy wyborze ,moze Ty mi pomozesz :) Jeszcze raz WIELKIE GRATULACJE !!!!

Yuuuuupi moje gratulacje Madzia ja juz czekam na zdjecia ,niech synus rosnie zdrowo.Ogromne buziale dla niego i jego dumnych rodziców😘

Witam !!!!Slonko zaswiecilo to i pewnie Was na spacerek wywaialo ,ja wlasnie moncze robic obiadek i tez lece pospacerowac z maluchami ,nalapiemy troszke pozytywnych promieni :). Wyobrazcie sobie ze udalo mi sie wspolnie z moimi znajomymi dojsc dlaczego nie moglam sie zaczwernic.Mianowicie zaraz po moim niku klikalam spacje i dopiero dolna kreseczke,a zarejestrowana jestem bez spacji .Nareszcie bede CZARNA i legalna ,hihihiiii. Buziolki dla Wam kochane babeczki!!Odzywajcie sie czesciej !!!

Witam Ja i spacerek moge sobie tylko pomarzyc siedze teraz z kawka bo juz musialam sobie zrobic przerwe,bo odlece. Malo sie odzywam bo jak juz zasiade to ledwo mnie widac bo po prawej sa dwie ksiazki przede mna jedna i konstytucja a obok parenascie ustaw i jeszcze encyklopedia prawna wlaczona na necie:O Ale i tak nic nie umie a poprawka o zgrozo juz w niedziele wiec ciocie bardzo ladnie prosze w niedziele o 10 .30 przez dwie godzinki na kolanka i sie modlic;)

Stkoroteczko gratulacje zaczernienia:) Rudamaxi ja bede trzymac kciuki a do kosciółka tez pojde zeby Ci sie jakos zaliczyo. Madziunia dla Ciebie OGROMNE GRATULACJE!!!! Ciesze sie i ucaluj tam Maluszka od nas. U ja mialm wczoraj horror. Wojtek sie przewrocil i o malo co zrobil by sobie krzywde w oko. Serce mi stanelo na kilka seknd, jak zobaczylam krew:(😭Tata mowi ze musze sie przyzwyczaic bo on jest predkus a ....jak chcialam syna to mam:) Buziaki:)

Gość domi26
Witam. Ja też jestem z wrocławia, mieszkam na gaju. Mam kochaniutkiego synka ma 2latka.

Hej dziewczynki! Magdusiu!! Wszystkiego naj, naj, najlepszego dla Ciebie i dla twojego malutkiego ukochanego okruszka 🌻 🌻 🌻 No i proszę nam tu zaraz kilka foteczek wkleić, bo bardzo chcemy zobaczyć nowego dzidziusia w naszej internetowej rodzince! ;) stokrotka, witaj i gratulacje z okazji zaczernienia! Jak poszły zakupy, kupiłaś sobie coś ładniutkiego? Nie ma nic ładniejszego ponad mamusiny brzuszek! Aż tęsknię za moim ;) rudamaxi, co kupiłaś dla małej? Pokazać koniecznie! No a Konradek to po prostu mały Einstein! Wkuwaj kochana wkuwaj! Z twoim wkuwaniem i naszymi modlitwami 6 gwarantowane! A stara miłość nie rdzewieje ;) Trzymam kciuki! Anusia, mały urwis wam rośnie! Szybko zaczyna rozrabiać, nie ma co! Ale chłopaki tak już mają, wszędzie muszą zajrzeć i wszystkiego dotknąć! Domi, witaj wśród nas, i napisz coś więcej o sobie! A ja dzisiaj kupiłam Marcysi pierwszą lalę! A co! Wreszcie coś na czym się znam, a nie tylko te samochody i samochody... Tiki, jak brzuszatek, rośnie? Całuski dla wszystkich i spokojnej nocki!

Gość olinkaka
Witam wszystkie mamusie z Wrocławia:) dziś zrobiłam 2 testy ciążowe i wyszły za każdym razem 2 krechy.Niby byłam taka mądra i doradzałam znajomym, a teraz nie wiem co robić ...Chyba jestem zdenerwowana.. Gdzie mogę wybrać się prywatnie lub z ubezpieczeniem do dobrego ginekologa??Co ja powinnam teraz w ogóle zrobić?? Mogę Was prosić o rady??

Gość domi26
Do olinkikaka Ja chodziłam na legnicka do dr.Korzeniewskiego. Ma gabinet w budynku gdzie miesci sie wyporzyczalnia Bever Hils. Chodziłam do niego dwa lata temu jak byłam w ciąży. Jest ordynatorem w szpitalu na grunwaldzie na ul. chaubinskiego. A ile masz lat?