Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytaczka

czy warto sie odchudzac w takiej sytuacji?

Polecane posty

Gość pytaczka

Od ok 6 lat waze niezmiennie 57kg przy 165cm. Jem co chce, nigdy specjalnie na to nie zwazalam. Po szczegolnie obfitym dniu co najwyzej urosnie mi brzuszek, ale wystarczy, ze nastepnego dnia zjem normalnie i jest po staremu. Ostatnio zastanawialam sie czy moze warto byloby schudnac z 5kg, ale boje sie, ze cos tam sobie rozleguluje i juz nie bedzie tak pieknie, ze jem co chce i wlasciwie nie tyje..jak myslicie odchudzac sie czy nie?

Gość ja tez jestem w szoku
odchudzaczko wszystko zalezy od tego ile masz lat. ja moglam jesc ile chcialam i ciagle bylam szczuplutka ale kolo 30 metabolizm zaczyna spowalniac. teraz jem znacznie mniej i uwazam co jem a troszke przybieram. nikomu nie zaszkodzi zdrowo sie odzywiac i uwazac co i ile sie zjada :) pozdrawiam

Witam Na to pytanie musisz sama sobie odpowiedzieć, tzn: jeżeli jest ci dobrze tak jak jest to tego nie zmieniaj, jeżeli nie to możesz schudnąć. Ale wydaje mi się , że jesteś zadowolona z siebie, że akceptujesz swoje ciało i to jest ok, najważniejsze. Osobiście dla mnie twoja waga jest spoko, ale powtarzam nie jest ważne to co ja myślę tylko to jak ty się czujesz. A może w twoim przypadku wystarczy zmienić coś w spożywanych pokarmach, niekoniecznie przechodzic na dietę odchudzającą. Dodaj więcej warzyw, owoców. Dla mnie masz wagę super, sama chciałbym mieć taką, a dotego piszesz jeszcze że specjalnie nie zwracasz uwagi na to co jesz i ile, to też jest plus dla ciebie, ja muszę nonstop zwracać uwagę na posiłki. Tylko się cieszyć , że masz taką dobrą przemianę materii. Gratuluję. A ile masz lat? Może jeszcze kiedyś przyjdzie czas na odchudzanie, oby nie.Uwież mi to jest straszne jak całe życie walczysz z sobą, ze swoimi zahcciankami, apetytem. KOSZMAR Ciesz się tym co masz. Pozdrawiam

Gość tylko nie
DIETA TO PIERWSZY KROK DO NADWAGI!!!!!! to nie sa moje slowa - powiedzial to jakis specjalisto do spraw zdrowia i odzywiania. Nawet bardzo dokladnie to wyjasnil i jego wyjasnienia byly bardzo logiczne i potwierdzone naukowo. Moja wiec rada nie zaczynaj z dietami :D:D:D ciesz sie zyciem i nie zatruwaj go sobie niepotrzebnymi przykrosciami 🖐️

Gość ja tez jestem w szoku
dieta to sposob odzywiania a nie odchudzanie!!! potocznie uzywa sie tego okreslenia do odchudzania. ja proponuje wybrac sobie wlasciwa dla siebie diete - sposob odzywiania :)

Gość tylko nie
chodzilo mi o to by nie zaczynala sie odchudzac (ten procez nazywa sie potocznie DIETA). Jesli chodzi o scisle znaczenie tego slowa to ona ma widocznie wlasciwa diete i dopuki ona spelniaswoje zadanie to nie musi jej zmieniac. Jesli obawiasz sie ze twoj metabolizm moze sie rozleniwic to 3maj go na dotychczasowym poziomie za pomoca sportu jak np. jazda na rowerze.

Gość lemonkowa
DIETA TO PIERWSZY KROK DO NADWAGI!!!!!! zgadzam sie z tym! ;( nie odchudzaj się!!

Gość pytaczka
Dzieki dziewczyny:) Ogolnie jestem zadowolona z siebie, ale czasem mnie takie mysli nachodza,ze zalezaloby troche zgubic jak widze takie zgrabne, szczuplutkie laski, no i tu na forum latwo tez jest sie zakrecic czasem. Mam 22 lata.

Gość szorsz
e , nie też sie przyłączam - dieta to 1. krok do nadwagi , zachwiejesz równowagę i potem dużo czasu ci zejdzie , zanim wszystko powróci do normalności; a parametry masz wiecej niż dobre

Gość wypowiedzcie sie