Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paola76

MAm plamy na zebach po wybilaniu Helppppp

Polecane posty

Gość paola76

HELPPPPPPPPP!!!!!!!!!! Wybielałam sobie zęby żelem (dostałam od dentysty zel w strzykawkach 20% ktory zakładałam w plastikowych nakładkach na noc na zeby). Zeby mam teraz okropne!! Nie dosc ze wszystkie u gory są zółte to jeszcze niektore - tj. od trójki, czwórki, piatki wybieliły mi sie w PLAMY. Są zółte i mają tylko białe plamy Wydałam na wybielanie mase kasy i co z tego? załamałam sie. Moje zęby wyglądają okropnie. Dziewczyny co robic, pomóżcie Może ktos miał takie przykre doświadczenia. Moja dentystka rozkłada rece, mowi ze zle nakładałam zel, ale problem w tym że tego zelu nie da się źle nałożyć. ;((((((((( P.S. Wszystkie moje kolezanki mają super bialutkie zęby po wybieleniu :(

Gość a-1291
to moze byc fluoroza czy jakos tak.

Gość dentystaqqq
moze idz do dentysty po prostu i jak co sprzedał szajs toniech teraz ratuje!

Gość z reklamacją do dentysty

Gość paola76
A czy ktoś z Was kto wybielał zęby i może się wypowiedzieć ile tego żelu trzeba faktycznie nałożyć? Czy np jedna strzykawka ma wystarczyć na jeden raz czy może na 3?

Gość paola76
naprawde nikt z Was nie wybielał tą metodą?? :((((((

Cześć Paola76! Widzę, że Twój post jest stary, ale i tak postanowiłam tu wejść i podzielić się moim nieszczęściem. Mam dokładnie tak jak Ty. Wybielałam zęby preparatem Nite White 16%, stosowałam przepisowe 6 strzykawek w 18 dni. Po pierwszym tygodniu byłam zachwycona, właściwie juz po 2 dniach widziałam oszałamiający efekt bieli (porównywałam do plomby, którą miałam w jedynce to było naprawde widać). Problemem była straszna nadwrazliwość, zęby bolały mnie tak, jakbym w każdym miała gigiantyczną bolącą dziurę! Nie mogłam jeść nic twardego, zimnego ani gorącego. Miałam straszny ślinotok. Po 12 dniach kiedy konsultowałam się z dentystą, powiedział, że polakieruje mi zęby lakierem fluorkowym, to dolegliwości miną... Faktycznie, nadwrażliwośc minęła, ale z powierzchnią zebów stało się cos dziwnego... Stały się jakby chropowate, a po tygodniu cały efekt bieli zniknął a pozostały na górnych 3,2,1 (czyli najbardziej widocznych zębach !!!!!!!!!!) koszmarne białe plamy!!!!!!!!!! Przerażona pobiegłam do dentysty ale jego jedyną odpowiedziaa było: \"nie wiem co mam pani na to poradzić\" jedym słowem olal problem, kasy już nie odzyskam, bo zapłaciłam za zabieg wczesniej oczywiście. Straciłam 800 PLN. Płakałam kilka dni z tego powodu, bo nie jestem osoba opływająca w kasę i marzyłam o zabiegu wybielelnie od kilku lat i na niego oszczędzałam. Wstydzę się teraz otworzyć usta... To już wolałam moje żółte zęby w jednolitym kolorze niż te obrzydliwe plamska!!!! Teraz jedynym ratunkiem to chyba tylko licówki bedą, ale one są takie drogie, pewnie 20 lat bym musiała oszczędzac na nie. Poza tym slinotok mi pozostŁ, ciągle pluje jak gadam, i stały się słabsze - jeden się ukruszył niedawno. Teraz jak tak chodzę po forum to widze że ten dentysta to kompletny złamas....powinien byl mi o tym wczesniej powiedzec, ze kolory polekowego nie da się wywabic(miałam zęby żółte po tetracyklinie) bo to naturalny kolor kości, że po wybielaniu łatwiej ulegają przebarwieniom - to co tu ludzie piszą....zwykli laicy a madrzejsi niz ten pożal sie Boże konował. On poleciał tylko na kase i sprzedał mi preparat bez poinformowaniu o konsekwencjach. Żałóję, że nie weszłam na forum wcześniej. Mąż jest na mnie zły, że wydałam tyle kasy, wstyd mi też przed znajomymi którym się chwaliłam ,że sobie wybielam, teraz każdy mi się pyta \"to pokaż te ząbki!\" Przecztajcie to prosze ku przestrodze :( Paola76 - jesli jeszcze tu zaglądasz - jak sie skończyła Twoja \"przygoda\" - poprawiło się?

Gość rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
"... ze kolory polekowego nie da się wywabic(miałam zęby żółte po tetracyklinie) bo to naturalny kolor kości..." wybacz, ze zapytam, ale w koncu ktorych zebow nie da sie wybielic?????? tych naturalnie od urodzenia zoltych??????? czy tych zazolconych po lekach????????? czy da sie wybielic tylko i jedynie te zazolcone przez kawe i papierosy itd?????? bo zglupialam :O a tak nawiasem mowiac wspolczuje Ci... moze skonsultuj sie z innym stomatologiem?

to nie są zęby zażółcone po lekach... tzn. w moim przypadku, miałam podawaną tetracykline jako małe dziecko, kiedy nie miałam jeszcze zębów (stałych) i jak mi wyrosły to zółte, nie sa to jakies przebawienia nabyte w ciągu życia tak jak po kawie, winie, papierosach itp... tylko takie juz wyrosły od samego poczatku

nie wiem co mam teraz dalej robi,c oczywiście, że napewno do tego dentysty już nie pójde tylko do innego, ale co z tego - nie mam kasy żeby cos z tym zrobić :( może lepiej nie pytaj mi sie o nic c o można usunąć a co nie, jak widac w tym zakresie nie jestem fachowcem tylko głupią kretynką co się dała zrobić w bambuko

acha, rozumiem

trafil Ci sie jakis oszust, nieuczciwy dentysta:( ze tez ludzie maja sumienie, aby robic kogos w konia :O

to może nie do końca tak, jest przeciez w sumie wiele przypadków, kiedy ludzie sa zadowoleni z efektów wybielania, czyli te preparaty to nie może być taki totalny syf chodzi o to, ze mógł powiedzieć (znając moje zęby, bo on mnie leczy od dawna i wie o tetracyklinie, generalnie z innych usług u niego jestem zdowolona np. z pląbowania, rwania, usuwania kamienia)np. \"w pani wypadku nie da to oczekiwanych efektów, ale prosze to pani decyzja\" Powinien byl przedstawić wszystkie za i przeciw!!!!!! a on powiedział tylko \"to jest super amerykański preparat, wybiela o 3 odcienie, bardzo polecam\" Generalnie to mam takie odczucie, że to ten lakier fluorkowy skopał sprawę, po nim sie tak porobiło, no ale dent zaprzecza tej teorii grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ale jestem zła

Gość no wlasnie ja
ja slyszalm od dentyst ze wybielanie polega na tym ze do zeba wklada sie jakies lekarstwo ktore tam sobie dzial,i jest to kiluetapowy proces,koszt moze wyniesc do ok 400 zl za zeba,i na kazdego moze nie zadzialc to lekarstwo,tak powedzial dentysta,dlaego ja zdecydowalam sie na trzy koronki.kiedys pise skoczyl jak mnie zobaczyl i ze szczescia uderzyl lebkiem w 1,2,3, po prawej strony i strasznie sciemnialy,teraz w to miejsce wlasnie zakladam koronki.

Gość no wlasnie ja
aha,moja kolezanka ladnie wybielila sobie zeby domowym sposobem tzn na paste sypala popiol z papierosa i tak myla,ale to chyba dzial tylko na jakies osady,n z kawy ,hebaty i fajek,nie olecam bo idzie sie zezygac i cuchne z buzi,ale jej pojasnialy.

o domowych sposobach słyszałam dużo - pasty wybielające, paseczki, sok z cytryny, kokos, sól, soda oczyszczona, woda utleniona, popiół.... na ale po pierwsze: nie chciałam sobie narobić szkody takimi sposobami, a po drugie uznałam ,ze na mój kolor zębów (A3 - jesli komuś to coś mówi) trzeba działac silnie i profesjonalnie no to mam, grrr :/ ja słyszałam też o metodzie \"do wewnątrz\" - że robi sie nawiert i specyfik wpuszcza do kanału, no ale dziękuje bardzo, to chyba raczej do martwych zębów, bleh Chociaz pewnie mój pożal sie Boze dent z chęcią by mi zrobił cos takiego, powpuszczał szajsu do kazdego kanału, usmiercił każdy ząb i miałabym jednolite - czarne kurde, dobrze że moge jeszcze z tego zartować, chociaż tak naprawde to mi nie do śmiechu

Gość a czy tetracyklina zażywana
w dorosłym wieku też może mieć wpływ na kolor zębów?

tutka - napisz w jakim gabinecie, u kogo to robiłaś - nie chcę tam trafić a mam zamiar właśnie nite white wybielać po aparacie...

boshhhh - podaj maila, to Ci wyslę wiecie co, jestem załamana - wlasnie poszukałam w necie hasła \"fluoroza\" - to potwierdza moją teorię, ze tak sie porobiło po kontakcie z lakierem fluorkowym!!! Te plamy mogA ZBRĄZOWIEĆ!!!!!!! k.....wa sie załamie zaraz

Gość ehehehehhe
Ja też mam fluorozę. Dentystka powiedziała mi, że jedyne co mogę zrobić, to unikać past z fluorem, nici dentystycznych, w ogóle fluoru. Nie mogę też wybielac zębów. To straszne:(

hej! byłam wczoraj u dentysty (innego) na szczescie mówi, ze to nie fluoroza, bo nie są to zmany w strukturze szkliwa, tylko wizualne przebarwienia, które znikną, polerował je gumką i jest trochę lepiej. Trochę mnie pocieszył. Chciałabym ,że by Paola tu zajrzała i powiedziała jak u niej sie to potoczyło

Gość pytajacaaaaaaaaa
o ...temat w sam raz dla mnie bo juz mialam zalozyc wlasny topik.. moje zeby sa brzydkie , dziwnego koloru takiego szarego , nie zoltego ( bo slyszalam ze zolte zeby wybiela sie najlatwiej ) kiedys w Polsce wybielalam paskami blenda -med ale dla mnie to kicha i nic nie pomoglo obecnie jestem w Usa i tu tyle tych srodkow do wybielania na polkach , do wyboru do koloru ...i wkoncu kupilam najdrozszy ( a chcialam sobie wybielic dolne zeby bo sa brzydkie szare i pol zeba jasniejsze a pol ciemniejsze ) bo u gory mam mosty ale bielsze bo takie chcialam bo moje dolne byly bardzo ciemne i takie mi zrobila dentystka 6 lat temu bodajze ... ja k mowie , smieje sie to widac roznice i oczywiscie chcialam te roznice jakos zamaskowac i wybielic dolne wiec tu teraz w Usa kupilam sobie takie strzykawki Rembrant plus i zaczelam wybielanie przez 12 dni bo taka strzykaweczka ma wystarczyc na 6 razy i nakladka i na 30 - 40 min ale jaki efekt ? wybielilo mi pol zeba a pol nie ( bo wlasnie te moje zeby sa takie pol jasniejsze a pol ciemniejsze ) oczywiscie ze sie cieszylam i widac roznice ale co z tego jak caly zab nie jest jednakowy mi to chyba juz nic nie pomoze , chyba tylko profesjonalne wybielanie u dentysty mam takie pytanie czy ktos mial takie zeby dwukolorowe i wybielal je ? czy sie udalo wybielic calosciowo ? jesli tak to napiszczie jakim sposobem ? do paola - czy TY MIALAS TE ZABKI zolte czy szare i czy jednakowego koloru ? napisz prosze ! ja tezz kiedys bralam ten lek bo duzo chorowalam w dziecinstwie i to moze dlatego mam takiego brzydkiego koloru .

Gość pytajacaaaaaaaaaaaaa
tutka - to raczej do Ciebie bylo :) pomylilo mi sie wybacz :) napisz jakie mialas zabki i co teraz planujesz ?

Hej! Moje zeby były zółtawe, nie szare. Na moim specyfiku do wybielania było napisane na ulotce, ze nie wybiela równomiernie, tzn najlepiej doły zębów, w kierunku dziąseł coraz słabiej, ze te kawałki prz dziąsłachj mogą pozostac trochę ciamniejsze, u mnie akurat tak sie nie stało, ale wydaje mi się, ze tak jest u ciebie. Powiem wam ze plamy znikają! Stan zebów też się stabilizuje i dentystka do której teraz chodze (byłam juz 2 x) okresliła, ze są jasniejsze o 2 kolory wg skali VITA ( cokolwiek to jest LOL) = stwierdziła to na postawiek koloru starej plomby. Nie jestem juz tak załamana jak byłam. Musze sie po prostu z tym pogodzić, że NIGDY nie bede miała zębnów białych jak snieg, taka juz po prostu mojqa uroda. Zrobiłam co mogłam. Pozdrawiam wszystkich poniedziałkowo! :)