Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dudanka

swedzacy odbyt.... pomocy... na powaznie....

Polecane posty

Gość dudanka

mam problem od jakiegos czasu strasznie swedzi mi odbyt..... nie wiem od czego i dlaczego.... co to moze byc...? i jak z tym poradzic...? o higiene dbam, wiec prosze glupich zartow nie robic....

Gość dudanka
owsiki ale od czego...? i jak z nimi dac rade??

Gość dudanka
jedzilam na rowerze bez siodelka, moze dlatego boli mnie odbyt ? :classic_cool:

Gość owsiki z niemytych owocow
itd, czegokolwiek, pelno tego swinstwa. lekarz ci napisze bez problemu recepte, szybko zwalczyc, tylko musi sie leczyc cala ridzina.Zmieniaj majtki czesto, prasuj je, reczniki tez

Gość dudanka
nie ma czegos bez recepty? ale czy to napewno owsiki? jak poznac ze to owsiki?

Gość no mozesz dac kupe do badania
ale to pewnie i tak owsiki idz do apteki ,mi sie wydaje ze jest cos bez recepty,to ci pani doradzi a nasila ci sie swedzenie wieczorem i w nocy?

Gość owsiki swedza szcegolnie noca
nie wiem, moze ublagasz pania w aptece

Gość do dudanki
kup w aptece krem clotrimazol bez recepty, pomaga!

Gość dudanka
clotrizolum ale to chyba od grzybicy? bo jesli to owsiki to ja chcem sie ich pozbyc a nie tylko zalagodzic swdzenie... :( A am pytanie... jesli bede wspolzyla ze swoim chloipakiem to sie on zarazi tez? :(

Gość pyrantelum
jedz duzo pestek z dyni

Gość olej
albo pij olej z pestek dyni

Gość dudanka
a moze to hemoroidy... bo tydzien temu bolalo mi przy uddawaniu kału.... a teraz od niedawno przestalo kuc ..... i wlasnie sie zaczelo swedzenie :(

Gość pij
sok z kiszonej kapusty. Owsiki łatwo zauważyć w porannym stolcu to takie małe ,krótkie niteczki. Odbyt swędzi tylko nocą!!!! Jeżeli swędzi także w ciągu dnia to niewykluczone są hemoroidy. Tak mozesz zarazić chłopaka jezeli to rzeczywiście owsiki. Polecam pyrantelum--- lek zwalczjący owsicę i tak jak ktoś to już wyżej napisał,kurację musi przeprowadzić cała rodzina!!!!

Gość dudanka
swedzenie mam wlasnie w ciagu dnia..... noca raczej nie bardzo, choc nie pamietam.... ale juz wlasnie jem pestki dyni...... a i sie przygladne swemu kalowi.... a jesli nie zauwaze zadnych bialych niteczek to niewykluczone ze to sa hem,oridy tak?? ale przy hemoroidach wystepuje swedzenie odbytu?? i wlasciwie od czego sa hemoroidy

Gość do dudanka
hemoroidy inaczej zylaki odbytu. Być moze masz lub miałaś problemy z wypróznianiem. Potrafią swędzieć do obłedu tak,ze najchętniej włożyłabyś łapy do majtek i drapała się do oporu,ale potrafią też boleć zwłaszcza podczas wyprózniania się. Co do owsików to powtarzam swedzi tylko nocą kiedy już spisz a to swędzenie też budzi .

Gość dudanka
to raczej mam hemoroidy, bo swedzi mi w dzien i do czasem taki atak ze naprawde bym wlozyla rece w majtki, ale powstrzymuje sie zeby pozniej jakis podraznien od pazurkow nie miec..... a i wlasnie jak juz wczesniej wpomnialam ostanio mialam tak ze przy wydalaniu czylam klocie.... wiec wydalanie nie nalezalo do rzeczy przyjemnych.... ale teraz te swedzenie.... buuu... A jak leczy sie hemoroidy.... sa domowe jakies na to sposoby, lub leki bez recepty??

Gość do dudanka
idź do pierwszej lepszej apteki tam znajdziesz sporo roznych mazideł bez recepty :) daj znać pózniej czy pomogło :)

mozesz miec tzw.szczeline odbytu,jest masc robiona ale na recepte.mozna smarowac tez SUDOKREMEM bez recepty

Gość dudanka
jeszcze znalazlam chorobe ktora moglbyc mozilwa jest to drozczyca.... http://serwisy.gazeta.pl/zdrowie/2,63985,,,,37394562,P_MEDIMEDIA_CHOROBY.html i moze to spowodowane jest t zmiana hormonalna, bo wlsnie zaczelam brac tabletki anty.... juz sama nie wiem i nie wiem co robic....

Gość dudanka
jkos mniej swedzi... ale jednak .... a to moze przejsc samo? :P