Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a dlaczego

od ktorego tygodnia podaje sie wit d3??

Polecane posty

Gość a dlaczego

od 15-tego dnia zycia :) a dlaczego? zeby mialo proste i mocne kosci, zeby krzywizny nie bylo pozdrawiam

Gość tralaLalalal
chciałam zauwazyc ze jeli podajesz dziecu mleko modyfikowane, to wtedy witamnu d3 sie nie podaje ja uzywam bebilonu, i nie mam uzywac witaminy d3 bo w bebilonie jest jej wystarczajaci, natopiast w NANie i w bebiko jest mniej i zaleca sie Viganol 1 krople dziennia

A ja używam też Bebilonu i mam dawać Kacperkowi witamine d, kurcze to sama juz nie wiem, co ten pediatra nie wie czy co??

Ja tez uzywam bebilonu a mimo to mam podawac witamine D3, podaje ja od 7 tygodnia. Tak zalecił lekarz. moja kolezanka , ktora tez karmiła bebilonem podawała nawet 3 kropelki ze względu na duzy przyrost masy dziecka. Ale co lekarz to inna opinia.

Ale inteligentnie napisałam:P Zastanawiam się, czemu w takim razie pediatra kazał mi podawać dzieckute witaminę...

Gość tralaLalalal
a i witamine d3 trzeba podawac tak jak lekarz zaleca, zbyd duze dawkowanie moze prowadzic do udaru mózgu u dziecka

Gość iwoneczkaaa
a mi pediatra nic nie wspomnial o tej witaminie maja corka ma juz 4 miesiace i nigdy jej nie podawsalam tej witaminy, slyszalam ze sie ja podaje w okresie zimowym gdy nie ma slonca ale nie wiem chyba jak pojde teaz do pediatry to sie spytam czy powinna przyjmowac te witamine dodam ze karmie mlekiem modyfikowanym enfamil

ja nic nie slyszalam ze do sztucznego mleka nie podawac :( zawsze jak ide na szczepienie to lekarz sie pyta czy podaje a na poczatku podawalambebilon, ale byl za ciezki, pediatra zaproponowal nan, ponic najlepszy, no i jest super, ale nic nigdy nie wspomnial zeby nie podawac, pierwsze slysze :) u nas kazdemu dziecku w szpitalu kaza podawac wit d3, moja mama tez twierdzi ze to bardzo wazne, nam tez podawala, bo lekarz kazal