Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aninka

Pytanie do mam niemowlaków.

Polecane posty

Gość Aninka

Drogie mamusie Malutkich Stworzonek mam do Was takie bardzo głupiutkie pytanie, no ale cóż, kto pyta nie błądzi, a ja tak naprawde nie wiem. Chodzi o to czy malujecie paznokcie u rąk. Gdzies przeczytałam, ze nie wolno, ze to niehigieniczne. Moja córcia ma 4 miesiace, a ja chciałabym pomalować paznokcie odzywką. To jak wolno czy nie wolno?

heh :) ja malowalam juz po miesiacu :) nie tam zadne szpony, taka \"przyzwoita\" dlugosc, maluje do dzis, juz nie pamietam kiedy mialam nie pomalowane :)

Gość anka25wawa
pewnie ze mozna ja tez malaowalm maluja moje kolezanki i nigdy jakos to naszym dziecia nie zaskodzilo

Gość Mamusia Kubusia
A to zależy od Waszych niemowlaków. Ja nie mogłąm malować i na dodatek musiałam obciąć, bo palcem (za radą położnej) stymulowalam Kubusia do ssania. Są niemowlaki uczulone na lakier, więc wtedy raczej nie malujemy paznokci. We wszystkich innych przypadkach - malujmy - jak najbardziej :D

Gość dziewczyno nie przesadzaj
dziecku raczej nie zaszkodzi twój lakier na paznokciach!!! nie dajmy się zwariować. kup ładny kolor i pomaluj sobie paznokcie. mama oprócz tego, że ma malutlie śliczne dziecko też musi jakoś wyglądać! pozdrawiam