Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chlopakkk

Skąd te wpadki ?

Polecane posty

Gość Chlopakkk
mam pytanie, co to są te globylki ? jak to działa ?

globulki wklada dziewczyna 10 minut przed seksem rozpuszczaja sie i piana powoduje ze plemniki unieruchamia i nie moga sie przedostac wtedy dalej... sama kiesys uzywalam w polaczeniu z prezerwatywa ale jednak takie np pantex oval kosztuja ok 13 zl i tam jest ok 6 globulek no i plus prezerwatywy oczywiscie z apteki 6 zet... to sie dla mnie nie oplacallo i przezucilam sie na tabletki.. a po drugie globulki maja ta wade ze robi sie za goraco i za bardzo mokro..

Gość No właśnie ja
też kiedyś używałam prezerwatyw i globulek jednocześnie, jest to 100% zabezp. co stwierdziła ginekolog. To było na początku współżycia, tak zdecydowaliśmy z chłopakiem, nawet on mi je wkładał:) bo sama nie potrafiłam( dziewica,stres itd.) Teraz stosujemy gumki, i mam zaufanie do nich. Na tabl. anty bym się nie zdecydowała bo uważam że to za duża ingerencja w organizm( hormony i naprawdę nie działa tylko tak pięknie) Znajome pary wpadły bo: Stosowały gumkę ale on ją chciał wrobić więc... pokombinował Nie stosowali nic i wiadomo- stosunek przerywany= 50na50 że nie zajdzie się,oni zaszli. Statystyki twierdzą że 85%małżeństw jest z wpadki? A ja słyszałam że 60% nawet nie jest z miłości. Kiepska wizja. Dlatego najlepiej robić to z kimś kogo się kocha, żeby niczego nie żałować w przyszłości.

teraz są takie tabletki ze zawieraja bardzo mala ilosc hormonow a zabezpieczaja.. i ja właśnie takie biore.. ja sie ciesze z tego bo np od gumek mialam alergie

Gość nimfamika
czesc

ja tez bralam te co zawieraja niby malo hormonow (harmonet) wcale nie czulam sie po nich rewelacyjnie (jedynnie glowa i nogi mnie nie bolaly), jak dlugo je bralam :( a jak odstawialam to pozniej mialam problemy z dojsciem do \"siebie\"

Evi_20 to zalezy jednak od kobiety od jej organizmu... Masz Ślicznego synka :)

Piszesz o tych powyzej 20 roku zycia... Ja mam 23. Do tej pory bralam tabletki. Najwazniejsze bylo dla mnie zabezpieczenie 100%, olewalam skutki uboczne, dolegliwosci itd. Teraz doszlam do wniosku ze musze cos z tym zrobic,przestalam brac tabletki (tydzien temu). Porozmawialismy z chlopakiem i doszlismy do wniosku ze juz jestesmy w takim wieku, ze chociaz nie planujemy dziecka, to \"wpadka\"nie bedzie dla nas jakas tragedia. Bo juz konczymy stduia, mamy prace itd. Nadal bedziemy sie zabezpieczac (prezerwatywy+kalendarzyk), ale nie jest to juz tak ważne jak np. gdy byliśmy w liceum, zeby narazac przez to moje zdrowie (tabletki spowodowaly m.in.powazne problemy z oczami) Moze niektorzy mysla podobnie? Po prostu gdy sa w stalym zwiazku , po studiach, zabezpieczaja sie, ale nie az z taka \"determinacja\" ;) ? Po za tym jest cos w tym co powiedzial ktos wyzej, ze moze niektorzy wola zeby bylo takie malusienkie ryzyko i zeby byc moze zdzarzyla sie wpadka, bo czuja ze nie starczy im odwagi zeby sie tak calkiem swiadomike zdecydowac na dziecko, bo czas nigdy nie jest odpowiedni?

Gość agus_18
ja rozumiem ze wpadka jest tragedia. mam 18 lat od prawie 3 miesiecy.ja bralam 3 rodzeje pigulek, te 2 ost po 1 op.nic mi nie dolegalo ale zmalalo mi libido, ze wspolzylam zaledwie 3 razy w miesiacu.gumki to byla tragedia, juz nie mowiac zeby zastosowac wraz z globulka.17 lipca zallozylam spirale i bardzo sie ciesze mimo ze mam nieznaczace nic plamienia.nie musze nic lykac, liczyc, zakladac i cudowac a koszt jednorazowy jest duzy ale miesiaczny to mniej wiecej tyle co refundowane tabsy.:)