Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mysia Pysia 22

JAK DŁUGO PO PORODZIE CZEKAŁYŚCIE NA PŁASKI BRZUSZEK I CO ROBIŁYŚCIE BY GO MIEĆ

Polecane posty

Gość Mysia Pysia 22

Czy to jest różnica między porodem naturalnym a cesarskim w osiągnięciu płaskiego brzuszka? Dlaczego waga stanęła w miejscu i nie mogę nic a nic schudnąć, mimo iż staram się nie objadać, nie podjadać? Ciągle mi zostało do zrzucenia 10 kg a to już 16 tygodni po porodzie! Nadal mam brzuch jak bym była w 8 mc ciązy! To okropne! Proszę o cenne wskazówki.

Gość przykro mi
ja na szczescie od razu miałam płaski brzuch i waze nawet mniej niz przed ciaza Ratuja cie tylko cwiczenia, tak mysle

Ja mam ten sam problem. Jestem 9 tygodni po porodzie (cc) przytyłam w ciąży łacznie 21 kg. W tej chwili zostało mi do zrzucenia jeszcze 9 kg i za cholere ta waga nie chce spaść. Też sie nie objadam ani nie podjadam, ale od 4 tygodni stanęłam z waga w miejscu. Z ud i pośladów ładnie mi wszystko schodzi bo smaruje kremem wyszczuplającym i na celulit - niby brzuch tez samruje ale z brzucha nic mi nie schodzi. U mnie ćwiczenia niestety narazie odpadają ze względu na gojącą się jeszcze ranę. Chciałabym iść na basen ale nie wiem czy mi już wolno.

Gość Mysia Pysia 22
Przytyłam w ciązy 21 kg, do tej pory schudłam tylko 11. Też miałam cc i boję się zacząć ćwiczyć. Nie wiem co robić? Smaruję jakimś tam kremem ujędrniającym, ale brzuch jak wystawał tak wystaje. Zauważyłam, że przytyłam jakoś o 2 rozmiary!!!!!! W spodnie wchodzę choć brzuch wystaje, gorzej ze sukienkami i bluzkami. Po części pewnie to ze względu na biust. Chciałabym się dowiedzieć czy brzuszki albo hula hop mogę już teraz stosować?

Gość pikuś
Ja do 7 miesiąca przytyłam 7 a potem poszło....do 19, także nie ciesz się za wcześnie:D

ja przytylam..20 kg ale w ciazy mialam bardzo malutki brzuszek, po porodzie, skora nadzwyczaj szybko sie zregenerowala, nie mam rozstepow na brzuchu, w tej chwili moge powiedziec ze mam plaski :) a z cwiczen to jedzilam w domku przed tv na rowerku, ale to jak tylko mialam checi :)

Gość m.......................
A ja musiałam leżeć całą ciążę to pewnie stąd i waga większa. Słodyczy nie lubię a i tak przytylam 19kg! Nalal mam problemy z brzuchem- nadal wystaje, chociaż to już 4 miesiące :( pozdrawiam

Gość nie czekałam wcale
po porodzie brzuch mi się zapadł. to znaczy byłam szczupła laska po powrocie do domu, a skóra brzucha wyprostowana, wróciłam do poprzedniego stanu.

Gość dlaczego piszą same idealne
Chyba nie od nich oczekujemy wsparcia i pocieszenia. Czy rzeczywiście problem brzucha, a nie skóry mają tylko nieliczne kobiety? m.......................

Gość popopo
No cóż, lepiej zapowiadać, niż leczyć tak jest też w tym przypadku. Zresztą kobiety mają to do siebie, że uwielbiaja porównywać sie z innymi. Satysfakcję sprawia im, dowartoścowywanie się cudzym kosztem. Moge doradzić coś tym, które dopiero są w ciąży i problemy z brzuchem przed nimi. Pomaga masaż powłok brzusznych. Instrukcję znajdziecie w Sztuce kochania M. Wisłockiej w rozdziale poswięconemu ciąży. Naprawdę działa.

Gość popopo
Miało byc zapobiegać. Przepraszam

Gość ty pikuś
nie powiesz mi chyba, że przy zdrowym żywieniu w ciągu 2-3 miesięcy przytyłaś 12 kg! albo ściema albo nadmierne opychanie się. nie strasz dziewczyno młodych przyszłych matek!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Sorki że nie na temat
kobitki a jak z Waszymi piersiami,czy tracą jędrność,i czy są większe a może mniejsze po ciązy.dzieki za odp.

Gość joasinek
ja karmiłam piersia 8 m-cy i piersi sa mniejsze miałam 75C duze a teraz nawet niewiem wiem że pewno miseczka bedzie ok B:( ale waga spadła i jest mniej niz przed ciąża

Gość joasinek
co do diety w ciazy to ja miałam apetyt nikły mniej jadłam niz przed ciaza i przytyłam prawie 20 kg wiec nie zalezy to głownie od jedzenia a dodam iz nie byłam opuchnieta

Gość niestety piersi są wyciągnięte

Gość mamusia25.00
Jestem po porodzie 10 m-cy.W ciąży przytyłam 18 kg.Po porodzie spadło okolo 10 kg,odrazu.A reszta została(czyli 8kg|).Po dwóch m-cach po porodzie wzięłam sie za siebie i ćwiczyłam na rowerze trening przez 2 m-ce codziennie 1 godzine.Uwierzcie,ze schudłam te 8 kg.(moj rekord),ale brzuch i tak został!!!Teraz mam inaczej rozłożony tłuszcz chyba.Bo nogi mam chudsze niz przed ciążą,No i piersi z C,spadły na B.A brzuch jest nadal!!!Pozostają mi chyba tylko brzuszki-ale wątpie,czy sie poświęcę......

Gość mamusia25.00
chciałam jeszcze dodać,ze moja siostra rodziła 5 m-cy przedemną ,miała CC.I dzis ma brzuch wiekszy ode mnie.Ale na to chyba nie ma reguły,zależy od budowy genetycznej.bo ja od zawsze miałam troche odstający brzuszek,ale teraz troche bardziej odstaje...............

wiele kobiet puchnie w ciazy i stad tez taka a nie inna waga. Niektore opychaja sie i tyja 5 kg, inne jedza mniej i tyja 15...nie ma reguly. Najwazniejsze zeby po urodzeniu dziecka wziac sie za siebie. na pewno duzo daje karmienie piersia. ja rodze za 3 tyg, przytylam narazie 7 kg, co mnie w sumie dziwi, gdyz pd 6 mca ciazy musialam bardzo zwolnic tempo (stawiajacy sie brzuszek), apetyt mam sredni, ale przynam sie ze wcinam czasem slodycze, nie za duzo ale jednak.. jak urodze mam zamiar zrezygnowac ze slodkosci , bede sama sobie gotowac wiec latwiej bedzie panowac nad dieta (teraz mam remonty w domu i jestem skazana na babcina kuchnie). No i brzuszki.Nie wierze ze to nie przyniesie zadnych rezultatow, ale na pewno nie mozna spodziewac sie efektow od zaraz! pozdrawiam:)

Tylko cwiczenia! I to konkretnie na brzuch. Po 6 tyg od cesarki cwiczyc juz mozna, ale trzeba oczywiscie rozsadnie, nie startowac od 100 brzuszkow na dzien dobry. Ja tez mialam cesarke, dluuugo brzuch mi nie spadal, az sie wzielam za siebie porzadnie, i zrzucilam :) I tak zostalo. Sama dieta nic nie dawala, brzuch steraczal jak diabli, i w nic nie moglam wesjc (w zadne spodnie, spodnice) przez jakies 3 miesiace.

nie podzielę sie uwagami bo tematu nie przerabiałam, natomiast zastanawia mnie jedna z zasłyszanych uwag w jakimś wywiadzie z lekarzem czy dietetykiem własnie w czasie ciąży: Podobno kg. nabyte w pierwszym trymestrze ciąży zostają i te najtrudniej zgubić. prawda to?

Frostka, nie wiem, ale w 1 trymestrze ciazy chyba sie za bardzo nie tyje? Mnie przybyl 1 kg w tym czasie

Gość ulinula
ja cwiczyłam na silowni kilka lat przed ciążą.Także w czasie ciąży-lekarze byli za, byleby nie przesadzać.Po miesiącu od porodu spowrotem na siłownie i ten kto nie wie że rodzilam nigdy się nie domyśli. W ciąży przytyłam ok. 7 kg-lekarz stwierdził że wszystko w porządku, a na moje pytanie dlaczego niektóre kobiety tyją po 20 kg. odpowiedział, że w większości przypadków chodzi o ...brak samodyscypliny...INNYMI SŁOWY: Ciąza to nie choroba, a kobiety często myślą inaczej i na wszystko sobie pozwalają i...proszę sie nie obrazić...zachowują się jak święte krowy. Oczywiście pomijam ciąże z komplikacjami, bo to juz zupełnie inna sprawa.

ulinula - ja cwiczylam intensywnie i przdd ciaza i w trakcie - i to bardzo porzadne cwiczenia, nie aerobik dla ciezarnych - i tak przytylam 16 kg - wszystko w brzuchu ktory byl jak balon...A po porodzie udalo sie go zgubic znowu dopiero po powrocie do normalnych (super intensywnych) cwiczen...wiec mysle ze dbac o siebie trzeba koniecznie i uwazac, i nie pozwalac sobie na wszystko,ale gwarancji zadnej nie ma ze sie przytyje 5 kilo i na drugi dzien po porodzie wroci do figury sprzed ciazy (choc znam osobiscie kobitke ktorej tak sie wlasnie udalo :)

Gość popop
Do Ulinuli wiesz, ja miałam dokładnie to samo, też 7 kg, w pierwszej i drugiej ciąży, też ćwiczyłam całe życie. Urodziłam dwoje dzieci prawie po 4 kg każde ( drugie przez cc). Wyniki moje i dzieciaków super. Zero brzucha od razu po porodzie. Lekarze stwierdzili, że po prostu niektóre kobiety są stworzone do rodzenia dzieci i to kwestia genów...ale ja wiem swoje. Moja matka i siostra po ciążach są grube , mają rozstępy więc dziedziczność chyba odpada. Myślę dziewczyny, że na ćwiczenia nigdy nie jest za późno. Co do biustu jamam o rozmiar większy z 75b-75c

Gość świeża mamaaaaaaaaaa
no nic. Muszę się zmobilizować ;)

Gość tez mama
w ciazy przytylam 24 kilo 13 kilo stracilam od razu po porodzie przez cc 14 kilo w ciagu 2 miesiecy niby waze mniej niz przed ciaza ale jednak ta figura jest inna lekki brzuszek pozostal jak mam chwilke czasu to cwicze brzuszki moze to pomoze i niestety po naturalnym porodzie szybciej sie wraca do formy

Gość lulaaa
Prawda nie ma to jak poród naturalny ( przeszłam to i to). W ogóle figura po ciąży się zmienia, rozszerzają się kości miednicy. Ja akurat jestem z tego powodu b. zadowolona, wcześniej miałam raczej chłopięcą figurę, z wąskimi biodrami. Teraz jest ok. Na brzuch nikt nie wymyślił niczego nowego -ćwiczenia i jeszcze raz ćwiczenia, żeby zobaczyć efekty nie wystarczy 20 powtórzeń tylko kilkaset. Oczywiście nie od razu po porodzie. POwodzenia.