Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 nokija84

Sw臋dzi mnie i piecze moja cipka!!

Polecane posty

Go艣膰 Sasurnet
Witam Jak 艂atwo powiedzie膰:ID呕 DO GINEKOLOGA. To nie jest takie proste,bo ka偶dy si臋 boi. Pierwsza pomoc to zawsze pomoc domowa. Mnie niestety to tez kiedy艣 spotka艂o przed wyjazdem na kolonie kilka dni. Wstydzi艂am si臋 powiedzie膰 mamie ,ale wiedzia艂am ,ze narazie tylko ona mi pomo偶e .Poradzi艂a bym po k膮pieli posmarowa艂a ''to'' ma艣ci膮 CLOTRIMAZOLUM a potem podsypa艂a M膭K膭 ZIEMNIACZAN膭(to musi byc tylko ziemniaczana)kolejnego dnia powt贸rzy艂am 'zabieg' ,a gdy kolejnego dnia si臋 obudzi艂am by艂o ju偶 po koszmarze.Polecam: CLOTRIMAZOLUM (bez recepty) i M膭KA ZIEMNIACZANA Nawet na krosti ,pieczenia ,sw臋dzenia pomo偶e sama m膮ka.To sprawdzony spos贸b naszych bab膰,ale gdy nic ju偶 nie pomaga to naprawd臋 z wielkim 偶alem stwierdzam ,偶e pomoc lekarza b臋dzie niezb臋dna ,bo mo偶e to by膰 czyrak itp.:( Trzymam kciuki

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Ewuss_23
Ja tez mam ten problem zawsze przed i po okresie swedzi i pieczne mnie 'TAM" w dodatku mam serkowaty bialy sluz :( uzywam clotrimazolum ale jest troche slaby.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mysle ze bedziesz zyc
tylko kup sobie clotrimazolum, tantum rosa i lacibios femina w aptece i stosuj i nos przewiewne gatki. mi tak kiedys spuchly wargi sromowe i tak sie objawila infekcja. a jesli podejrzewasz ze to na tle alergicznym to wapno pij.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 monia0000
bylam dzisiaj u lekarza i wszystko jest ok :) mam jakas masc i tabletki :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lolacola1100
o lol jak moglas pozwolic polizac pochwe psowi wiesz ile jest tam zarazk贸w w jego jezyku nie masz sie co dziwi膰 jak p贸jdziesz do ginekologa to co powiesz ze cie swedzi dobra ale ze pies ci liza艂 cipke to jest obrzydliwe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Czarek (Cezary)
Umyj dupsko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 grzybiarz
NA PEWNO MASZ GRZYBA! GRZYB GRZYB GRZYB!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 grzybiarz
GRZYB! ILE RAZY MAM M脫WI膯!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 thhj
strasznie sw臋dzi mnie od wtroku czyli od kieedyy zacze艂am uzywa膰 antybiotyku duracef, w dzia艂aniach nie po偶膮danych pisze, 偶e mo偶na odczuwa膰 sw膮d narz膮d贸w p艂ciowych, jesttt ca艂a czerwona i masakrycznie piecze/ sw臋dzi. pomocy !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Masturbacja偶膮dzi !
Mnie te偶 sw臋dzi pochwa ! niestety ale musze sie podrapac . wstydze sie powiedziec o tym mamie ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 P1
idz do gina

Udost臋pnij ten post

Najlepiej i艣膰 do ginekologa, zapisze jaki艣 antybiotyk, przeleczy膰 si臋 a os艂onowo bra膰 probiotyki np. lactovaginal dopochwowo. Trzeba te偶 pami臋ta膰 偶eby sprawdzi膰 czy jest wszystko w porz膮dku np zrobi膰 badanie biocenozy.

Udost臋pnij ten post

jesli objawy sa bardzo uciazliwe, to mozna szybko zastosowac 艂agodzacy podraznienie miejsc intymnych zel( ja stosuje provag), dzielaja one szybko i skutecznie ale oczywiscie trzeba tez zasiegnac porady ginekologa

Udost臋pnij ten post

dodam jeszcze, ze fajnie stosowac z takim zelem probiotyk, tak jak radzi iwona24, jesli ktos ma obawy prze aplikacja dopochwowa, to mozna kupic sobie tabletki do lykania(np.provag do kompletu z zelem;)), tez sa dobre!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 znana100
te偶 to mam ju偶 d艂ugo , raz wzie艂am tamtum rosa to sobie przemywa艂am.. przes艂o . ale znowu wr贸ci艂o a na ginekologa chyba za m艂oda jestem nw. boje sie ginekologa.. smaruje sie ma艣ciami .. ale nie pomaga ;cc pomocy . to trwa z rok.. ale nie zawsze sw臋dzia艂o . chodzi o to 偶e rzadko kiedy swedzi tlko jest 艣wi膮d.. mamsakra

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 junn
Znana na ginekologa jeste艣 za m艂oda? A na powa偶n膮 chorob臋 nie jeste艣 wi臋c we藕 pod uwag臋 co si臋 mo偶e rozwin膮膰 z tej nieleczonej choroby. 呕eby艣 kiedy艣 przez ten sw贸j strach nie p艂aka艂a gdy b臋dzie za po藕no.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiecie co jest naprawd臋
dobre? nadmanganian potasu W przypadku podra偶nienia, zaczerwienienia polecam nasiad贸wk臋 w wodzie z nadmanganianem potasu (takiej lekko r贸偶owej - czyli malutko, bo to bardzo wydajne jest). Nadmanganian potasu ma dzia艂anie lekko 艣ci膮gaj膮ce i 艂agodz膮ce. Mi zawsze pomaga. Dwa, trzy moczenia ty艂ka i jest pi臋knie

Udost臋pnij ten post

Kup ma艣膰 Deumavan znajdziesz j膮 w Internecie. Pieczenie, sw臋dzenie i podra偶nienia ust膮pi膮. Mo偶na j膮 te偶 stosowa膰 do 2cm w g艂膮b je艣li jest taka potrzeba oraz do smarowania odbytu np.: po wypr贸偶nieniach lub... Sk贸ra stanie si臋 g艂adka, pachn膮ca i 艣wi膮d ust膮pi.

Udost臋pnij ten post

Kiedy tylko poczuj臋 jaki艣 dyskomfort od razu smaruj臋 si臋 provag 偶elem, zmniejsza uczucie pieczenia, 艂agodzi podra偶nienia, posiada pozytywn膮 opini臋 PTG, stosuj臋 go r贸wnie偶 po basenie, saunie w podr贸偶y. Zabieram go zawsze ze sob膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ni艣
A mnie ostatnio te偶 chwyci艂o co艣 podobnego. Kiedy艣 podczas okresu zacz臋艂a mnie w艂a艣nie strasznie sw臋dzie膰 i piec wagina, ale po oko艂o tygodniu przesz艂o i 艣ladu nie by艂o. Teraz znowu, by艂am pod prysznicem i gdy chcia艂am si臋 umy膰 wagina zacz臋艂a mnie sw臋dzie膰. Nast臋pnego dnia posz艂am do ubikacji i co si臋 okaza艂o, czuj臋 nieprzyjemny 艣wie偶b, ale tylko gdy jej dotkn臋 lub przetr臋 papierem itd. Nie czuj臋 pieczenia. Nigdy wcze艣niej nie mia艂am czego艣 takiego, 偶eby tylko sw臋dzia艂o ale nie chce te偶 samo przej艣膰 jak ta poprzednia z pieczeniem. Co to jest, grzybica? Dzisiaj posmarowa艂am Clotrimazolum i przy dotyku kremu nie zasw臋dzia艂a. :c

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ni艣
A, i jeszcze zapomnia艂am doda膰, dzisiaj (ok. 3 dzie艅) ca艂e majtki mia艂am w jakiej艣 偶贸艂tawej wydzielinie :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lililililq
tozapewne uplawy byly, jesli sa juz w takiej zaawansowanym etapie pojdz do ginekologa czym predziej, a juz teraz mozesz zazywac probiotyki, moze akurat ci pomoga, ja jak mam uplawy to biore lactovaginal na noc, po paru dniach mi ustepuja, jednak zaczynam go brac juz na samym poczatku, jak jest ich nie za duzo, u ciebie mozliwe ze potrzebna bedzie tez pomoc lekarza

Udost臋pnij ten post

Do lililililq : Odno艣nie lactovaginalu nie masz mo偶e tak, 偶e budzisz si臋 w 艣rodku nocy bo rozpuszczona tabletka zaczyna wyp艂ywa膰 i czujesz 艣wi膮d?Ja tak mam mimo i偶 lactovaginal mi jednak pomaga.Na wszelkiego rodzaju 艣wi膮d,opuchni臋cia i podra偶nienia polecam r贸wnie偶 tantum rosa.Mimo i偶 po podmyciu si臋 tym specyfikiem wargi sromowe mog膮 piec to ulga (艣wi膮d) jest natychmiastowa :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lililililq
szczerze m贸wi膮c to nigdy niczego takiego nie odczulam, ale na wszelki wypadek, gdyby rozpuszczone fragmenty tabletki mialy wyplynac zawsze zakladam wkladke higieniczna na noc i pozniej jeszcze rano na pare godzin, choc przyznam ze nidgy cala tabletka lactovaginalu mi nie wyplynela. A jak bylo u Ciebie z aplikacja tego probiotyku? ja pierwsze dwie tabletkinie moglam sama wlozyc, mialam bariere psychiczna do wlozenia czegoc do srodka mnie... chlopak mi ja aplikowal, na szczescie szybko sie przemoglam, nie ma sie czego obawiac!

Udost臋pnij ten post

Pisa艂am ju偶 co pomaga i jak mo偶na poradzi膰 sobie ze 艣wi膮dem, pieczeniem i podra偶nieniami. Niekt贸re specyfiki wi臋cej przynosz膮 szkody ni偶 korzy艣ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 srednia
Powita膰! Mam takie objawy ( po stosunku, gdy nasienie jest wlane,bardzo mnie piecze tam w 艣rodku) Prosz臋 o pomoc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 srednia
A jeszcze jedno m贸j partner ma takiego sobie, ale jak mi wk艂ada to mnie strasznie boli?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cg
mozna posmarowac rozcienczona woda utleniona.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 I tak
To po co Ci wk艂ada cos do cipki skoro Ci臋 boli????sama sobie dajesz robic krzywde

Udost臋pnij ten post