Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama25

twardnienie brzucha w ciązy

Polecane posty

Gość mama25

jestem w 9 tygodniu, od tygodnia wieczorami brzuch mis ie robi napiety i wiekszy. nie odczuwam bólu, czasem kłucia delikatne, ale to chyba macica sie rozrasta. czy to jest noramlne, czy mam sie zacząć martwić?

powiedz lekarzowi o twardnieniach brzuszka, pewnie zaleci Ci no - spe. Brzuszek nie powinien sie stawiac a juz na pewno nie w tak wczesnej ciazy. Pozdrawiam

no właśnie troszkę za wcześnie na twardnienie brzuszka, u mnie pojawiło się to dopiero koło 26 tyg.

Gość mama25
dobrze, ze we wtorek mam wizyte, to o wszystkim powiem, bo martwie sie troche, ze z dzidziusiem cos nie tak:(((

mnie sie macica stawiala tez od poczatku ciazy, musialam po prostu zazywac no-spe i duzo odpoczywac.Jak do tego doszly bole to musialam isc na L4, ale to w 6 mcu ciazy powodzenia!

Gość mama25
ale nospe to mozna tak od początku ciązy brac? bo ja ostatnio byłam u mojej gin w 5 tygodniu to mi nie kazała nospy zażywac. no ale co lekarz to inne podejście:) to moze ja wezmę na wieczór nospę?

z tego co wiem to mozna brac nospe , nawet codziennie jesli jest taka potrzeba. Chyba wiekszosc kobiet w ciazy brala ten lek.Ale oczywiscie trzeba sluchac lekarza,on wie co mowi.jesli nie ma potrzeby to po co sie faszerowac tabletkami?

Gość mama25
no racja z tymi lekami. ale to moja pierwsza ciąża i jak coś sie dzije, to zaraz sie zastanawiam, dlaczego, czy tak ma byc, czy to coś niebezpieczne dla dzidzi.

Jezeli twardnieje Ci brzuszek to mozesz smialo brac nospe,ja bralam od samego poczatku ciazy a wiec od 5 tyg...nospa nie tylko dziala rozkurczowo,ale rozpulchniajaco na macice...Napewno poczujesz ulge a lekarz i tak pewnie by Ci ja zapisal...To niedobrze jak brzuszek twardnieje tak od samego poczatku...

Gość mama25
czemu niedobrze? cos sie może stac dzidzi?

A moze to tylko wrazenie,ze brzuszek Ci twardnieje...macica rosnie i sie rozciaga...dzidzi napewno nic sie nie stanie,ale skonsultuj sie z lekarzem...Nie denerwuj sie niepotrzebnie tylko zazyj nospe a zobaczysz,ze powinno pomoc...Nie wiem jak u Ciebie wyglada to twardnienie brzuszka,ale ja mialam od 28 tyg ciazy,ale od samego poczatku bralam nospe wiec widocznie podczas badania lekarka stwierdzila,ze mam twardawa macice, na kolejnym badaniu okazalo sie ,ze juz jest lepiej wiec nospe odstawila i kazala brac tylko doraznie...

Gość mama25
moze wrażenie, może przesadzam, ale odczuwam to juz od pewegoczasu.rch robi mi sie taki napiety, jakbym nie wim, co zjadla.