Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xhzk

globulki plemnikobojcze + prezerwatywa co sadzicie??

Polecane posty

Gość xhzk

co sadzicie o takiej metodzie jak globulki+ prezerwatywa???? jak skuteczna sie ona wam wydaje??? slyszal ktos o wpadkach przy tej metodzie??

Gość klusik
napiszcie tez jestem ciekawa tej metody?

o wpadkach nie słyszałam .. sama to stosowałam 4 miesiace ale wole tabletki

Gość klusek
czy nikt nie stosuje tej metody :):):) ??

ja też stosowałam 1,5 roku i mamą nie jestem:) teraz już troszke starsza jestem wiec przeżuciłam sie na tabletki:)

Gość abcdefghi
ja też to stosuję, nie jest źle, ale zachodu przy tym ;P ...

Gość lol...
zastanawiam się czy nie korzystać w przyszłości z tej metody - ale czy te globulki nie zwiększają możliwości nawrotu grzybicy pochwy? i czy po takim seksie stosowałyście lactovaginal na odbudowę flory bakteryjnej? bo słyszałam, że to polecane...

Gość saraaaa
Ja stosuje globulki przez jakies 2miesiące i noooo.....pianka......nieraz jest jej naprawde duzo. Ale ogolnie jest ok, jak bede ciut starsza to przezuce sie na tabletki

Gość uuuuuuuuuuuuuuupppp

Gość kakaja
lol o co chodzi z tą odbudową flory bakteryjnej?? i nawrót grzybicy???? ja myślałam że one mogą nawet zwalczać grzybice!!! (globulki)

Gość lol...
no ja właśnie nie wiem jak z tym jest... globulka dziala chyba tak, że morduje wszystko, co żywego w pochwie ;) czyli plemniki też, ale też potrzebne bakterie... a czy odnawia się grzybica to właśnie nie wiem, jeśli nie tak działa organizm to może tak? myślałam, że mi któraś rozwieje wątpliwości, a chyba sama je zasiałam... :)

Gość aaaaaa1236
Spoko, globulka nic nie powoduje grzybicy, a wręcz przeciwnie - działa bakteriobójczo. Ludzie, czytajcie ulotki!!!!!!!!!!!!!!!!!

grzybicy napewno nie powoduje. ja stosuje globulki i uwazam ze sa rewelacyjnym zabezpieczeniem +prezerwatywa. bylam ostatnio u lekarza i mialam robione badania i okazalo sie ze mam za malo kwasu mlekowego (co obiawialo sie lekkim swedzeniem i dziwnym śluzem) nie wiem czy to bylo po stosowaniu globulek czy po prostu taki zbieg okolicznosci. ale to nic takiego- lekarz powiedzial ze to czeste przypadki i wystarczy kupic tabletki dopochwowe z kwasem mlekowym i po calym problemie.

Gość lol...
aaaaaa1236 - czytajcie ulotki? nie kupowałam więc nie czytałam. ale ty mogłaś coś poczytać żeby wiedzieć że stwierdzenie "działanie bakteriobójcze" jeśli ma związek z grzybicą, to absolutnie niekorzystny - wspiera rozwój grzybów. xena - właśnie o tym mówiłam :) pisząc o "globulka i potem lactovaginal" ;)

Gość lol...
ale dziewczyny, jak wasze odczucia? zero dyskomfortu??

Gość no właśnie ta pianka
:o wolę pigułki.

ja jestem zadowolona i jak dla mnie to nie jest piana.... ja nie mam takiego odczucia- no ale kazdy moze to inaczej odbierac. lol... mozliwe ze byl to zbieg okolicznosci a mozliwe ze spowodowaly to te globulki.... nie zastanawialam sie nad tym.... az spytam sie kiedys lekarza:)