Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 366

Wycieczki objazdowe

Polecane posty

Gość 366

co polecacie? z jakich biur podróży na 4-5 dni?

Gość 366
DAJ SE SIANA

tzn gdzie chcesz jechac dokładnie? objazdowe to raczej na 7 dni? 4-5 to takie weekendowe do stolic europejskich :)

cześć Pariss 🖐️ wcale nie jestem zdziwiona, że Cię tu spotykam :D ja też jestem zainteresowana 3-5 dniową wycieczką autokarową po Europie. Byłaś na czymś takim? Możesz coś polecić?

hello 🖐️ moon :) niestety nie byłam na takich wycieczkach weekendowych, byłam za to na dwóch objazdówkach typu 7+7 i uważam, że to super sprawa. Planuje teraz na koniec września też taki objazd Tunezja+Libia + 2 dniowa Sahara , zobacze co z tego wyjdzie :) :)

Za to wiem, że takie autokarowe ma Triada I Rainbow Tours www.triada.pl www.rainbowtours.com

ja byłam na objazdówce tylko na Węgrzech, ale bardzo mi się podobało, bo ciągle przemieszczaliśmy się i dużo ciekawych miejsc zobaczyliśmy. Zupełnie inaaczej niż na własną rękę samochodem. Nie musisz się o nic martwić, o parkingi, żarcie, bilety wstępów itp No i dogadać się jest ciężko na Węgrzech, bo oni tak znają angielski jak u nas.... Teraz myślałam o tym, zeby zwiedzić czeskie zamki: http://www.tecza.pl/index?Act=show_doc&id_doc=17&id_dir=9 ewentualnie Pragę i Karlowe Vary: http://www.tecza.pl/index.rst?Act=show_doc&id_b=1302&id_doc=15.htm/

Fajne te oferty, które wybrałaś. Ja tez lubie zamki :) byłam w kilku na Bawarii bo mam tam koleżankę i jak ją odwiedzam to zawsze sobie robimy takie wycieczki. Następnym razem chcecmy sie wypuścic do zamku Neuschwestein , to ten tzw zamek Disneya ;) W Pradze nie byłam jeszcze ale kiedys sie wybiorę. I czekam na Twoje relacje. Tego biura nie znam to jakieś chyba lokalne co? Pozdrówka :)

Tak, to jakieś biuro z okolic Katowic, ale chyba nic nie będzie z wyjazdu, bo prawdopodobnie nie bedę mogła wziąść urlopu :( zresztą jest trochę problem z dojazdem, ponieważ wyjazdy są z Katowic albo Krakowa a ja jestem z W-wy. Szukam jeszcze czy może jakieś inne biuro organizuje taką wycieczkę

te znane biura podrózy organizują standardowe wycieczki objazdowe - zazwyczaj zwiedza sie Pragę, a ja wolałabym zobaczyć inne miejsca, bo Praga ciekawa, ale byłam tam już 2 razy znalazłam jeszcze taką ofertę, którewj nie ma w innych biurach, ale także ze Śląska :O http://www.opawy.com.pl/index.php?id=72

coraz więcej biur ma takie imprezy w swojej ofercie ja wybieram się ze scan holiday\'em wiem, ze ecco holiday także ma

Gość indy
Paris bylam w tym roku z triada na obiazdowce tunezja + libia polecam naprawde warto i dotego za male pieniadze:)

Indy poopowiadaj trochę, ja jutro się spotykam z kumpelą i będziemy debatować czy teraz L+T czy Sharm w listopadzie a teraz sama Tunezja +Sahara. Byłaś może na 2 dniowej Saharze? Mnie to bardzo interesuje. A co w Libii najbardziej się Tobie podobało? Pamiętasz jakieś ceny? :) moon dobre te oferty, masz w czym wybierać :)

Gość indy
paris koniecznie jedz na sahare bylam na 2 dniowej ale jakbym miala okazje to bym wybrala dluzsza wersje z noclegiem w namiotach na pustyni:) swietna przygota i duzo lepsza niz w egipcie (rowniez bylam:) Sama tunezja to nic rewelacyjnego chyba ze gory....bedziecie przejezdzac przez matmate jesli wybierzecie sie na sahare. Polecam polaczenie L+T - ciekawszy pobyt Libia jest piekna i nieskarzona turystycznie, ludzie przesymatyczni nie tak jak w Tunezji tylko kulturalnie bez naciagania, w kanjapach pyszne jedzonko (po 2 dniach poznalismy szefa restauracji a kelner nas oprowadzal po trypolise) Jesli lubisz zwiedzac zabytki to polecam Libia jest co ogladac:) Jesli cos cie jeszcze interesuje to pytaj....bo nic wiecej mi do glowy nie przychodzi:)

Wiem, że Tunezja nie jest ciekawa turystycznie, nigdy własciwie mnie tam nie ciagnelo a teraz tylko ze względu na ta Libię i Saharę...i wylot z Gdańska czyli spod nosa :) Nie wiem jakie mniej wiecej ceny na miescie w knajpie sa w Libii. Za obiad z ich przysmakami, nie wiem ile kieszonkowego mam wziąśc oprócz tych na wstepy i na Saharę. CZy 200 $ starczy już na pobycie w Tunezji (jak wezmę Saharę to własciwie bede tam pewnie 4-5 dni) . Byłas w wybranym hotelu? Jak tak to w jakim? Na Saharę wybieram się z Sahelem, czytałam dużo pochlebnych opinii o tym biurze . A hotele w Libii są znośne? Nie jestem wymagająca wystarczy mi czysta pościel i łazienka :) :)

jak byłam w Tunezji, to tez z Sahel Voyages na wycieczkach fakultatywnych, maja niższe ceny i bogatszy program niż inne biura. Pariss, jak będziesz w Tunezji to pojedź na wycieczkę do Kerkuane, El Hauarii, Kelibii i Korbous - 1 dniowa, ale ciekawsza niż Tunis :O

Dzięki moon :) Nie wiem czy własciwie wezmę coś jeszcze oprócz Sahary bo po objeździe w Libii pewnie bede miec dosc :) Zobaczę bo jak bedzie brzydka pogoda to oczywiscie jak najbardziej.

szczerze polecam Trdiadę :) byłam na takiej wycieczce po Włoszech (Rzym, Wenecja, Asyż) :) w Hiszpanii (Barcelona, Gerona) Francji (Paryż oraz Nicea, Cannes + Monako) na taki pięciodniowy wypad to polecam Tobie właśnie Rzym, może Wiedeń, Paryż, zamki nad Loarą :) z tego co pamiętam Triada ma świetną ofertę kilku stolic (Londyn, paryż, Brudsela, Amsterdam) - chyba warto :)

ale pewnie nocleg podczas jazdy w autokarze? wiele firm w ten sposób tnie koszty, jak jest daleko :O Ja wolałabym przenocować gdzieś w hotelu po drodze, bo spanie w autokarze to nie dla mnie

jeśli ten tekst dot. noclegów w autokarze był do mnie, to od razu daję dementi, podczas moich wyjazdów zawsze nocleg przewidziany był w hotelach, wiadomo, że zawsze w innym :D niektóre z nich to były wycieczki z przelotami, w autokarowych jedynie powrót do Polski był ciurkiem bez noclegów po drodze

tak, do Ciebie limonka ;) przeglądałam sobie wycieczki autokarowe i są takie, ze jedziesz kilkaset kilometrów w nocy autokarem a rano już zwiedzasz ....

Gość indy
pariss bylym w hotelu las pyramides i mimo bardzo zlych opini byla zadowolona, w hotelu czysto codziennie sprzataja i zmieniaja posciel....jesli zostawisz 1 DT to masz pewnosc ze pani sie bardziej przylozy i kwiatuszek zostawi:) Rowniez bylam z sahelem na safari wiec z mozesz jechac bez obawy:) Ceny sa przystepne od 3 DT wzwyz zalezy co bedziesz zamawiac ja jadlam na miesicie jedynie ichniejsze specjaly....zapomnialam nazwy ale polecam w takim nalesniku jajko - pychotka i zupy sa pyszne:) Napoje staraj sie kupowac w supermarketach sa o polowe tansze:) np. woda po 300DT, Hotele w Libii sa bardzo turystyczne naszczescie czysto (czasami czysciej niz w Tunezji). Polecam ci na wlasna reke zwiedzic Tunis ...zlap taksowek i za 20 DT zawiezie cie tam gdzie warto cos zwiedzic:)

woda faktycznie tania, ale soki droższe, trzeba uważąc, bo często na półce nie ma ceny, dopiero podczas płacenia okazuje sie, że np.sok grapefruitowy kosztuje około 25 zł za karton litrowy :O mocne alkohole w sklepach w Tunezji są potwornie drogie - Ballantines kosztował w przeliczeniu około 250 zł, lepiej wszystko kupić na wolocłowym

indy ---a to jajko na na naleśniku to czasem nie Brik?

Gość indy
tak zgadza sie brik:) wogole maja swietne dania z baraniny bylam pod wrazeniem jak dobrze ja przyzadzaja...w Polsce nie jadalm jeszcze baraniny na tak rozny sposob zrobiony:)