Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość botox effect

Czy któraś wstrzyknęła sobie botox???

Polecane posty

Gość Nieśmiała 56
Betania Własnie przeczytałam wyżej co piszesz i trochę się wystraszyłam.Możesz coś więcej napisać(będę wdzięczna) jakie są przeciw wskazania chodzi o botox tzn. kto może lub nie może i ewentualne jakie są skutki gdy coś żle pójdzie.Oczywiście serdecznie Cię pozdrawiam. 🌼 👄 👄 👄 🌼

Gość betania
Nieśmiała 56 Jesteś bardzo miła,ale ja nie jestem lekarzem.wiem sama tyle i ile wyczytam i doświadczyłam na własnej skórze:) Przeciwwskazania to chyba tylko ciężkie choroby i ciąża.Na pewno trzeba poinformować lekarza o przyjmowaniu leków.Dobry lekarz sam zapyta Po zabiegu trzeba przestrzegać żelaznej zasady: 4 godziny nie pochylać glowy,nie masować nakłuwanych miejsc,unikać ćwiczeń wysiłkowych przez 2,3 dni.I przez cztery dni nie wsiadać do samolotu,bo działa grawitacja i botoks może sie przemieścić. Dobrze zrobiony zabieg i trzymanie sie zasad daje gwarncje,ze będzie dobrze:)) Działania niepożądane są tak naprawdę nawet u pojedynczych osób po zażyciu aspiryny,a to jest w koncu toksyna.Ryzyko jakieś zawsze jest.Tez się bałam pierwszego razu.To naturalne. Ale caly świat to stosuje i żyją:)) dawka śmiertelna to 1200 jednostek, a podczas zabiegu dostajemy około 30 jednostek,wiec jest to ilość bezpieczna. Pewnie,ze artykuł w majowym Newseeku poruszył nas wszystkich,ale to dopiero badania.Z tego co pamiętam,to nie było przypadku przedostania sie botoksu do mozgu..??... Po tym artykule pojawiły sie od razu informacje,że ktoś ma objawy padaczki i takie tam.Tyle,ze to sugestia i można sobie wmówić pewne rzeczy. Jedyny przypadek o jakim słyszałam to zez.Ale to jedyny glośny przypadek.U tej osoby botoks za bardzo rozluźnił mięśnie.Piszę Ci o tym ,bo prosiłaś o szczerość.Musisz tylko pamiętać,że gdyby nawet< odpukać> cos sie zdarzyło,to plus tego zabiegu jest taki,ze jest odwracalny.Mija działanie i wszystko wraca do normy Pozdrawiam serdecznie i ie martw sie.ja mialam raz nieudany zabieg i nawet to mnie nie zraziło robie dalej:) A oczy ....może zwyczajnie na nie choruje i to po prostu zwykły zbieg okoliczności

Gość a ja pod wrazeniem
zrobiłam, zrobiłam, zmarszczki pod oczami rozeszły się. TO CUD. To PO prostu cud. Wygladam prześlicznie. Dobrze, że Piksi umieściłaś swoje zdjęcie. Taki niedowiarek jak ja przekonał się. To jest cudna sprawa. Czuję sie tak bardzo komfortowo. Po długoletnim solarium moja skóra jest trochę pergaminowa, Pani Doktor p[oleciła mi zabiegi laserem fotoodmładzanie. Zaczęłam. Jestem po pierwszym, a przede mną seria ośmiu co miesiąc. Cera wydaje mi się taka bardziej nawilżona, milsza w dotyku.

Gość Nieśmiała 56
DO Betani Jesteś wielka dzięki,że zawsze reagujesz na moje pytania i odpowiadasz.Mam taką sytuację,że nie mam kogo zapytać wśród znajomych gdyż jest to dla nich temat tabu i byłabym na tzw świeczniku jak się przyznam.No wiem,wiem cóż to za znajomi ? znasz życie to Wiesz jacy potrafią być ludzie nawet bliscy.Więc męczę Ciebie,buziole...... Do jestem pod wrażeniem Fajnie,że jesteś po i słychać zadowolenie.Powiedz a te oczka to czym robiłaś i gdzie i jak długo trzyma i oczywiście jeśli możesz to cena mnie interesuje.Piszesz,że widziałas czyjeś zdjęcieczy tu na topiku? to podaj stronę z góry dziękuję.

Gość la viva
Dziewczyny czy ktoras ma doswiadczenie z lipolizą brzucha i podbródka? Jakie są koszty i czy efekt jest warty wydatku:)Pozdrawiam wszystkie niezdecydowane jak ja:)

Gość Nięmiała 56
Witaj la viva topik o liposukcji dość obszerny juz jest na tym forum poszukaj w tematach gdyż dużo dziewczyny piszą i już są po.Miłego czytania.Pozdrawiam.

Gość Sorrysorry
Nieśmiała 56 miało być :D :P

Gość memrmemrmem
jA dosc duzo czytałam o lipolizie iniekcyjnej. Nigdy bym tego nie zrobiła, jesteś wyłączona z życia. Puchniesz, jakieś grudy się robią. Lepiej zafundować sobie zabieg RF bo od podnosi owal i usuwa podbrudki

Gość i ja tez wczoraj
witam ponownie.i pozdrawiam wszystie panie. ostatnio bylam tu jakos w kwietniu - a wiec ponad 6 mieisecy temu, po zrobeiniu piewszego botoxu - wtedy(mam ponad 36 lat:) ) bylam zachwycona i nadal jestem. w koncu-na tej zabotoxowanej skozre kremy zaczely dzialac i w sumie moglam jeszcze poczekac na kolejna aplikacje. ale kolezanka zawolala, ze on ajuz idzie- wiec polazlam z nia - jak i za pierwszym razem:)) i bylo to wczoraj:)) a dzis - jak poprzednio - dobe po ostrzyknieciu (naprawde ja nie wiem dlaczego wszedzie podaja, ze ponoc to sie uwalnia 2 tyg ) -juz czuje na czole jak "to" pracuje:)) lekarz, ktory mi "to" podaje - tfu tfu , zeby nie zapeszyc - ma reke chyba - nie doswiadczylam ani siniakow, ani opadania czegokolwiek. i po uplywie pierwszej doby zaczyna sie dziac:) za poierwszym razem efekt byl genialny. jedyna zmarszczka, ktora byla i trwala byla lwia.ale w wersji sladowej. mysle, ze w nia powinnam zaaplikowac jakis wypelniacz.po prostu. jednak byla tak delikatna, ze w poronaniu z tym co mialam"przed" - godzilam sie na nia bez protestow. ciekawa jestem tego razu, poniewz teraz - jako, ze to juz kolejny -troche inaczej ten botox zostal podany. wiecej w lwia, lekko nad brwi - zeby uniesc je nieco oraz deliatnie ostrzyknal mi boki - wokol oczu. nie mam tam zmarszczek - a gdybynawet byly -to podobaja mi sie kurze lapki:) jednak lekazr powiedzial, ze dziala prewencyjnie oraz celem wspomozenia tego co poszlo w czolo (na skroniach). bardzo jestem ciekawa efektu. i jak poprzednio - tzn w kwietniu - oznajmiam, ze to nie ostatni raz:)). aa.co wazne. pozbylam sie kompletnie odruchu "MARSZCZENIA CZOLA". zapomnialam o nim. wiec w moim pzrypadku ten botox mial jak najbardziej dzialanie terapeutyczne (a zmarszczki na czole mialam juz od studiow na czole - niestety, nie lubilam korzystac z okularow, a soczewki kontaktowe byly wtedy trudnodostepne) pozdrawiam wszystkie panie i zycze, byscie byly wszystkie tak zadowolone jak ja:)))

Gość la viva
dzieki za odpowiedz ale nie pytalam o liposukcję tylko lipolizę.....

Gość memrmemrmem
ja też o lipolizie ci piszę . wczytaj się dokładnie na topiku o lipolizie

Gość betania
Do Nieśmiała 56 Dzieki za mile slowa:) Ja moim znajomym tez nie mowie,ze coś robię,a wzięło sie to stąd,ze zapytałam 5 lat temu koleżankę,ktora wygląda jak manekin,a starsza jest ode mnie o 10 lat ,jak to jest,ze nie ma wcale zmarszczek,że zazdroszcze jej tej urody.A jeszcze wtedy nie robiłam botoksu,wiec wyglądałam jak ta bida ostatnia.A ona na to,ze to genetyka.:) Aż tak glupia to nie jestem.Nie zapytałam wprost,czy to botoks czy lifting,bo mam swoją kulturę.Nie przyznała sie,bo chyba chciała,żebym się zestarzała w tej niewiedzy < dziś wiem,ze miała pełny lift > I takak nauczyłam się klamać:) Tzn.ja nie klamie ,tylko nikomu nie mowie.A też i nikt nie pyta,Domyślają sie na pewno,ale kobiety sa zawistne,zwłaszcza te ktore nie robią zabiegów .Nie zapytają przecież,a co Ty robisz,ze tak odmłodniałaś?? Bo to mogloby zabrzmieć jak komplement.A one na pewno nie chciałaby powiedzieć mi nic miłego,kiedy wyglądaja jak moje matki:))) O zabiegach wiedzą tylko dwie bliskie przyjaciółki i na razie tak zostanie.Aż inni zrozumieją,ze to normalne,jak wizyta u stomatologa Bo u nas jeszcze niestety jest duże niedoinformowanie

Gość Nieśmiała 65
Do Betani Witaj Widzę,ze jesteśmy nocnymi markami:P chociaz u mnie jest 23,30 :D Zgadzam się z Tobą w 100%.Próbowałam kiedyś zapytać taka luzna rozmowa o niczym gdzie zadałam pytanie co sadzicie o botoxie itp. jak zobaczyłam ich reakcję to odechciało mi się drązyć temat a po co,a coś ty a ty chcesz zrobić oczywiście skłamałam (chocaż nie nawidzę kłamstwa) po prostu ręce mi opadły.Trochę się podłamałam gdyż lubię ważne sprawy przedyskutować z bliskimi a tu klapa nie ma nikogo dośłownie.Dobrze,że jest ten topik i takie fajne dziewczyny jak Ty Betania.Myslę,że jak już się zdecyduję to nie zauważy nikt aż tak znacznej zmiany bo ogólnie wyglądam trochę młodziej ale zmarchy widzę.Staram sie dbac o siebie tzn nawilżam,jakieś maseczki peelingi w domu ale też robię sobie dwa razy dziennie rano i wieczorem masaż twarzy i wydaje mi się,że to trochę pomaga ale niestety trzeba robić regularnie i troche czasu poświęcić. To tyle pójdę już do wyrka ;)

Gość roze77
Dzieki Betania za odpowiedz. Za miesiąc się odezwę.

Gość roze77
Jeszcze jedno pytanie. Czy przed Botoxem mozna zrobić oczyszczanie twarzy???

Gość betania
Hej roze77 Przed botoksem możesz zrobić taki zabieg.Natomiast do dwóch tygodni po botoksie nie wykonuje sie zabiegów na twarz i nie wolno korzystać z solarium.Pozdrawiam

Gość suchottka
Serdecznie witam. Dziewczyny mam pytanie czy samym botoksem usunę chomiki na policzkach,bo strasznie mi opadły i teraz mam takie bruzdy z boku ust.Jezeli chodzi o kurze łapki ,lwia zmarszczkę i bruzdy na czole to własnie nosze się z zamiarem ubotoksowania tych miejsc.

Gość Nieśmiała 56
Suchchotka Właśnie weszłam na topik ale sorry nie odpowię Ci bo jestem w tym temacie nowicjuszką a zamiarem botoxu od dawna się noszę aby wstrzyknąć.Zresztą jak przeczytasz wyżej gdzie są moje wypowiedzi to się zorientujesz.Chciałabym też zlikwidować chomiczki chociaż nie są jeszcze aż tak widoczne i nie wiem czy mozna zastosować botox.Przykro mi ale Ci nie pomogę ale na pewno króraś z dziewczyn się odezwie .Pozdrawiam :D :D

Gość memrmemrmem
Chomików nie zlikwidujesz botoxem, on paralizuje miesnie. Jesli wypełnisz bruzdy twarz się uwypukli i chomiki nie będą widoczne

Gość betania
memrmemrmem Cześć napisz jak się czujesz?? Jest poprawa u Ciebie..

Gość Nieśmiała56
Betania Witaj Co słychać ? Proszę napisz jak długo u Ciebie się trzyma botox i jak już puszcza to zmarszczki są takie jak przed czy może jednak trochę mniejsze.Sorry że tyle pytam ale jeszcze w tym temacie jestem zielona. Pozdrawiam :D

Gość suchottka
Dziewczyny dzięki za odpowiedż.

Gość betania
Nieśmiała56 Witam Cię ponownie:) U mnie botoks trzyma krotko ,tylko 4 miesiące i już zaczynają pomału opadać powieki i marszczą sie kurze łapki.Nie doprowadziłam nigdy do stanu przed zabiegiem,natychmiast lecę po nowy botoks,wiec trudno mi powiedzieć czy zmarszczki byłyby takie same czy mniejsze.Myslę,ze mniejsze:) Skóra w czasie działania botoksu odpoczywa i jeśli serwuje się jej dobre kremy,to raczej powinna wyglądać lepiej:) Pozdrawiam

Gość memrmemrmem
cześć betaniu Byłam wczoraj na kontroli. Opuchlizna juz zeszłą, ale nad bruzdą war.nos mam guz wielkości draży a raczej orzeszka laskowego w czekoladzie :) Dobrze że mi jeszcze humor dopisuje. ale to dlatego, że w domku siedzę. Okazało się ,że prawdopodobnie ten guz to powikłąnie po zakazeniu i buduje się wrzód. Dostałąm sterydy ale ich narazie nie biorę bo widzę że ten guz się zmniejsza od antybiotyku. Mam złe doświadczenia ze sterydami. Brałąm kiedys konskie dawki i w 3 tygodnie przytyłam na nich 9 kilo.Do tej pory mam problem z rzuceniem tego nadmiaru. więc narazie ich nie biorę bo przez te 2 tygodnie w domu schudłąm 5 kilo. Nie zaprzepaszczę teraz tego i moich wyrzeczeń. Mam nadzieję że antybiotyk zrobi swoje

Gość memrmemrmem
mi botox trzyma 6 miesięcy i robię go tylko raz w roku. Zmarszczki się nie pogłębiają bo są naciągnięte poprzez nieruchome mięśnie.

Gość Ahmedka
Witam bardzo serdecznie,mam jedno pytanko czy znacie gabinet LaPerle i pania dr Stajkowska,jestescie zadowolone z jej uslug,dziekuje z gory za odpowiedzi

Gość betania
memrmemrmem Cieszę się,ze jest już jakaś poprawa:)) Najgorsze w tym wszystkim jest to,że my za to płacimy i to nie mało,po to aby wyglądać lepiej,a tu takie historie.Raz przez nieudany botoks byłam przez 4 miesiące odcięta od świata.A byl to czas kiedy bardzo chciałam dobrze wyglądać:Andrzejki,Sylwester.Popadłam w depresje,bo musiałam udawać chorą,żeby nikt nic nie dostrzegł.Na szczęście u mnie ten botoks dziala tylko 4 miesiące,wiec rowno po tym czasie wszystko wróciło do normy A powiedz mi jak to jest,ze tobie botoks trzyma 6 miesięcy,a robisz go raz na rok..??.. Jak wyglądasz przez te kolejne 6 miesięcy.Jak przed zabiegiem czy lepiej?? Pozdrawiam i życzę,żeby po weekendzie wszystko już było u Ciebie ok:)

Gość memrmemrmem
Ten botox rzeczywiście długo mi trzyma. Potem jak już zauważę że zmarszczki są widoczne, zwłaszcza moje czoło... to idę znowu. Poprostu czekam dopóki nie powrócą do stanu który mnie nie drażni. Wiez od 4 dni mam tez problem z prawym okiem, łzawi mi bardzo i jakbym piasek w nim miała.mam światłowstręt Idę do okulisty.mam nadzieję że to nie kolejny moj skutek uboczny

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować