Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gagunia

Jak pozbyc sie zgagi???prosze, mecze sie z nia juz 3 tygodnie...

Polecane posty

Gość hanuska
Kup sobie renie albo takie mleczko a jak to nie pomoże to jedz mniej ale czesciej :) nie obciążaj żołądka

Gość gagunia
Ja zarlam jakis ranigast max i esputicon...??? biore pigulki anty, jaki lek nie zakloci ich wchlaniania???

Gość gagunia
a ile kosztuje ten lek???mam rozumiec, ze jest bez recepty???dziekuje za porade :)

Gość niebieskoookaa22
moze pomóc Manti tabl. Alumag- płyn Maloox nie jeśc po 18-tej;) (po prostu przed pójściem spac pare godzin) [:) powodz.

Gość gagunia
eh, bo mnie to juz strasznie meczy, bo czesto mi sie odbija :( a jak latwo sie domyslic nie jest to komfortowe, a jak probuje przytrzymac to czuje jakbym miala zwymiotowac, nie jem duzo, raczej regularne posilki i rzadko kiedy a nawet nigdy po 18 :(

Gość niebieskoookaa22
errata: Maalox;) Esputicon jest p/ wzdęciom a nie zgadze (?) Ranigast stos. się rpzy chorobie wrzodowej ale i przy refluxie- to moze by i pomogło... bo przy refluxie jest zgaga... to moze Ranigast (ale nie Max??) + np.Maalox czy Alumag wiesz jak to jest najlepiej iśc z tym do lekarza, bo Ci jeszcze źle podpowiemy i będzie :( :)

Gość gagunia
eee...szkoda gadac normalnie...ponoc to skutek uboczny pigulek... :(

Gość gagunia
eee...szkoda gadac normalnie...ponoc to skutek uboczny pigulek... :(

Gość niebieskoookaa22
bidoku :) zalwec gorącą woda siemie lniane i wypijac... osłania przewód pokarmowy i p/działa zgadze... tja, pigułki jak większośc ma tyle działań ubocznych, ze... szkoda gadac... :/

polcam reni, albo jeszcze lepiej pójść do apteki po mleczko osłonowe, poza tym dieta: nic smażonego, nic mocno doprawionego, najlepiej wszystko gotowane i lekkie. A i polecam wodę mineralną Wielka Pieniawa, dostępna w aptekach.

Gość kammilaa
polecam mleko, mi pomagało. podobno jeszcze lepszy efekt daje ciepłe mleko, ale ja nie lubię...

Gość kamcia1
witam. moim sposobem jest plasterek cytryny i zaraz przechodzi.

Gość domila
wypij jednym duszkiem szklankę ciepłej wody

Gość do gaguni
Jeśli masz te dolegliwości ze str układu pokarmowego tak długo to chyba znaczy,ze organizm nie toleruje pigułek więc lepiej rzuc to świństwo chyba ze naprawdę musisz brać leczniczo to powiedz ginowi niech ci zmieni na inne.

Jak zgaga utrzymuje się tak długo, to trzeba by przejść się do lekarza i zrobić wszystkie badania. Bardzo często taki objaw jest bagatelizowany i niepotrzebnie, bo jednak świadczy on o tym, że nasz organizm w jakiś tam sposób szwankuje. O profilaktyce po prostu warto pamiętać, wtedy można sobie zaoszczędzić np. trzytygodniowej zgagi.

O matko, zgaga przez 3 tygodnie?! Nie wytrzymałabym. Przecież jest tyle sposobów, dzięki którym można się zgagi pozbyć. Mi pomaga proszek zasadowy Langsteiner. Bardzo szybko odczuwa się ulgę i zgaga mija. Jak miewacie często zgagę, to warto taki preparat mieć w apteczce.

Gość panasonic hdc
herbata z melisy

"5 [zgłoś do usunięcia] waves O matko, zgaga przez 3 tygodnie?! Nie wytrzymałabym. Przecież jest tyle sposobów, dzięki którym można się zgagi pozbyć. Mi pomaga proszek zasadowy Langsteiner. Bardzo szybko odczuwa się ulgę i zgaga mija. Jak miewacie często zgagę, to warto taki preparat mieć w apteczce." To prawie to samo co ja polecam tylko że to co polecam jest tańsze:classic_cool:.

Gość gość
Tu tak samo jak w refluksie,kiszona kapusta,kiszone ogórki,kwasne mleko i soda oczyszona