Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

b.ona

pomocy!stopy!

Polecane posty

kto mi poradzi? Mam suche stopy, pięty zaczynają pękać, a na paluchach dużych i śródstopiu duże pomarańczowe nagniotki. Pomóżcie mi - tylko w grę nie wchodzi wizyta u kosmetyczki!

Gość ..Nitka..21
do kosmetyczki moze nie ale do lekarza moglabys sie zwrocic bo to moze byc cos powaznego.

Moze sprobuj Epikrem firmy ASA to jest taki tluszcz dla zrogowacialej skory stop lokci... wybacz za uwage ale moze niedopilnowalas ich troszke, jesli skora na stopach ma takie sklonnosci to trzeba bardziej zadbac, regularnie usuwac zgrubiały naskorek tarka badz pumeksem... nakladaj krem do stop i po nalozeniu kremu nawilzajacego nałoz ten Epikrem.

wasze u wagi są bardzo cenne. Fakt - nie poświęcalam stopom zbyt wiele uwagi, a teraz cierpie. Mam nadzieje ze uda mi sie je wyprowadzić

Gość szare koszmary
ja niestety też zaniedbałam swoje stopy i wyglądają tak jak ty opisujesz swoje. zaraz biegnę po miskę, trzeba o nie zadbać tymbardziej ze pogoda zaczyna sie znowu poprawiać :) znacie jakiś dobry krem zmiękczający do stóp, który poradzi sobie z tak zaniedbanymi stopami? oczywiście z naszą pomocą :)

Gość Pani Osa
kup sobie krem z viszi do pękających stup dosyć drogi ale bardzo dobry 24 godziny i juz jest lepiej

Gość ślifka
Bardzo długo miałam problem z suchą skórą stóp, z pękającymi piętami itd. Pomimo, ze regularnie dbałam o stopy, smarowałam kremami i nawet różnymi maściami na zatrzymanie wody w skórze efekt był średni, szczególnie kiedy przychodziło lato i chodziłam w klapkach, bez skarpetek, a stopy były bezpośrednio narażone na brud itp. Wychodziłam z siebie. Rozwiązałam problem tak: oczywiście moczenie nóżek i pumeks lub dobra tarka dość często, ale przede wszystkim maść z witaminą A (w aptece bez recepty. ok. 3 zł). Raz na tydzień nakładam dużą warstwę tej maści na stópki na noc, zakładam bawełniane skarpetki. Probem pękających pięt i bardzo suchej skóry skończył sie po paru dniach. Od czasu do czasu używam też kremu do stóp z serii Len pollena eva (moim zdaniem najlepszy, a wypróbowałam wiele). Jednak z pękającymi piętami ten krem był dla mnie za słaby. Można także kupić w aptece maść Hasceral (ok. 13 zł bez recepty), ale ona działa o wiele wolniej niż ta maść z wit. A. Polecam i powodzenia