Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 swiadkowa

Jak oryginalnie zapakowac pieniadze w prezencie slubnym?

Polecane posty

Go艣膰 swiadkowa

Czesc Wszystkim, jezeli tylko macie jakies pomysly, pomozcie prosze!! Niedlugo ide na 2 wesela - oba bardzo bliskich mi kolezanek... U jednej bede swiadkowac. I obydwie kolezanki zycza sobie pieniadze na prezent slubny. Chcialabym je jakos oryginalnie zapakowac (a nie tak jak wszyscy - w kopercie). Ale kompletnie nie mam pomyslu... :( Moze Wy macie jakies odlotowe propozycje?? A tak w ogole, to ile daje sie teraz w prezencie? Jako swiadkowa na pewno wiecej... Ile?? A ile jako "normalny" gosc?? Pomozcie prosze... Z gory WIELKIE DZIEKI!!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 przysz艂a m臋偶atka
moze aksamitna sakiewka lub jaka艣 szkatu艂ka ....a ile si臋 daje jako 艣wiadek ...w rodzinie u mnie 1500 z艂 ( np. da艂 brat m艂odego) 1000z艂 np. ciotka swiadkowa....a ty jeste艣 kole偶anka wiecy mysle ze nie mniej ni偶 500z艂 pasuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosciu
kiedys widzialem jak para mloda \"wylawiala\" swoj prezent z dmuchanego basenu dla dzieci: byl on wypelniony balonami z konfetti i monetami. Pan mlody dostal pletwy i okulary do plywania, a panna mloda rekawice bokserskie... on deptal, ona zbierala :) Zabawne to bylo, ale wymaga duzo przygotowan...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 300 od pary jest ok

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 swiadkowa
dzieki za podpowiedzi... :) 300 zl od pary jako gosc... ale jako swiadkowa, to chyba troche za malo?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pewna forumowiczka
Ja proponuje zrobic tak:kupic maly wiklinowy koszyczek,cukierki(moga byc tez lizaki,male batoniki,oczywiscie w sreberkach,zeby bylo blyszczaco).Do koszyczka wsadzic jakas baze(moze byc np taka gabka jakiej sie uzywa do kompozycji kwiatowych w koszyczkach) i na tym zbudowac "jeza" z wczesniej kupionych cukierkow/lizakow.Pieniadze rozmienic na banknoty o nominalach 10-20-50zl i pozwijac w ruloniki(najlepiej przewiazywac nitka zeby sie nie rozsypaly),tak przygotowane wkladac pomiedzy cukierki(wbijac w "jeza").Calosc mozna zapakowac w ladna folie do pakowania kwiatow(dostepne w kazdej kwiaciarni).Oczywiscie do srodka zmiesci sie tez kartka z zyczeniami.I oryginalny prezent gotowy.Maly problem moze byc jedynie z kupnem odpowiednich cukierkow,ale zycze powodzenia!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 swiadkowa
ciekawa propozycja!! :D Dziekuje. Tylko troche sie zastanawiam co i jak z tymi cukierkami... jak je umocowac? Bo jak sie je "rozsypie" luzem, to bedzie "balagan" i sie wszystko bedzie przemieszczac... bede wdzieczna za dalsze wskazowki :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 azusia
mo偶esz kupic w sklepie taki zamykanu zw贸j i w 艣rodku umie艣ci膰 pieni膮dze. mi podoba si臋 ten pomys艂 z koszyczkiem i cukiermaki. a cukierki z banknotow mozesz zrobic sama. kup troche blyszczacego papieru albo folii w roznych kolorach i takie dlugie wykalaczki szaszlykowe. banknoty pozwijaj w ruloniki, owin blyszczacym papierem albo kolorowa folia i przy koncach banknotow zwiaz papier lub folie jakims sznurkiem, mulina czy czyms innym kolorowym i powstanie w ten sposob taki dlugi cukierek (kiedys byly takie do wieszania na choinki :D). a potem w srodek takiego cukiereczka od strony wiazania wlozy wykalaczke od szaszlyka i masz gotowego do wbicia na gabke cukierka :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 swiadkowa
to fakt - kupa kasy na to idzie... do tego kwiaty, jakis transport... no ale slub kolezanek raz w zyciu!! Moze macie jeszcze jakies fajne pomysly na wreczanie pieniedzy? Jestem ciekawa wszelkich pomyslow :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 swiadkowa
hehe... tez dobre... :D ale pewnie b. ciezkie ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Madzia O.
Bardzo ciezkie a potem trzeba policzyc i wymienic w banku

Udost臋pnij ten post

Jaki艣 dziwny zwyczaj .... 1.500 z艂 - ajko 艣wiadek ???? Najlepiej wzi膮膰 kredyt na \"prezent 艣lubny\" ... Da艂 tyle , bo na tyle go sta膰 ... A 艣wiadek / 艣wiadkowa wed艂ug mnie wog贸le nie powinni nawet my艣le膰 o dawaniu kasy ... Przecie偶 oni b臋da nam pomaga膰 w tym dniu i co poniekt贸rzy du偶o du偶o wczesniej . Ja tam swojej powiem , 偶e nie chc臋 nawet s艂ysze膰 o tym 偶e szykuje kopert臋 lub jakis prezent ... Jezeli jednak autorko chcesz co艣 da膰 , to daj tyle na ile Ci臋 sta膰 - bez zarzynania si臋 o wyrzut贸w sumienia ,ze 艣wiadek musi da膰 w臋cej - NIE MUSI DAWAC WI臉CEJ !!! Zapakuj w 艂adne pude艂eczko - albo daj razem zapakowane z drzewkiem \" Bonzai\" -( nie wiem jak sie to pisze ) - napewno mo偶an kupi膰 w Ikea ...

Udost臋pnij ten post

s膮 takie 艣liczne pude艂eczka, srodku kartka na 偶yczenia. Mozna pieni膮偶ki tam wlozyc i napisac zyczenia. Na chrzciny mojego bratanka tak da艂a jego chrzestna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 swiadkowa
na 1500 mnie nie stac... to na pewno... ale wszyscy mi mowia, ze jako swiadkowa trzeba dac przynajmniej 1000 - jeszcze sie bede zastanawiac... a pudeleczka to tez fajny pomysl - najlepiej duzo, zeby je schowach jedno w drugie :D a w najmniejszym kasa i kartka z zyczeniami :) tylko jeszcze jedno zapytanko: gdzie mozna kupic takie pudeleczka z kartkami na zyczenia ?? moze znacie jakis sklep internetowy gdzie mozna cos takiego obejrzec i ew. kupic... ? Albo tradycyjny oczywiscie... ??

Udost臋pnij ten post

oj nie mam pojecia, ale mysle 偶e na allegro albo na stronkach gdzie tez sa np. zaproszenia slubne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 swiadkowa
szukalam troche, faktycznie z kupnem pudeleczek nie bedzie raczej problemu - sa rozne rozniaste... nawet w internecie - a kartke z zyczeniami do srodka albo dokupie, albo moze zmajstruje cos sama :) Dzieki za podpowiedzi.

Udost臋pnij ten post

Takie pude艂eczka na kartk臋 z 偶yczeniami to s膮 nawet w normalnych sklepach papierniczych. Co do kasy to jaka艣 bzdura, 偶e 艣wiadkowa ma da膰 wi臋cej i 偶e a偶 1000 z艂!!! Ja niczego nie oczekiwa艂am od 艣wiadkowej bo to jaki艣 za艣ciankowy zwyczaj, 偶e ona co艣 musi :-D A kasy da艂a tyle ile mog艂a. Nie daj si臋 wci膮gn膮膰 w te g艂upie zwyczaje, 偶e kto艣 co艣 musi...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 swiadkowa
swinka z kasa - tez slodkie... a w papierniczych tez poszukam :D co do wreczanej sumy - jak przjdzie co do czego, to bede sie zastanawiac na ile mnie stac (obenie na niezbyt wiele, bo nie mam pracy), ale na pewno cos znajde - musze i juz! :) wiec jak bedzie praca, to i bedzie kasa na prezent :D ale mimo wszystko fajnie uslyszec, ze kazdy ma na ten temat inne zdanie... i ze tak naprawde nie ma okreslonych "sum", ktore "trzeba" wreczyc. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 drzewko z banknot贸w
Co do oryginalnego sposobu wr臋czania kasy to na stronce Smog.pl by艂 taki filmik, na kt贸rym m艂odzi dostali drzewko z banknot贸w od wszystkich go艣ci :D To drzewko wnosi艂 na sal臋 kelner i stawiaj膮c na stole przed m艂odymi drzewko znalaz艂o si臋 za blisko 艣wiecy... Banknoty zacz臋艂y p艂on膮膰, a ten idiota, zamiast rzuci膰 na st贸艂 to co zosta艂o i gasi膰 czymkolwiek podni贸s艂 drzewko wysoko do g贸ry i ze stoickim spokojem wyni贸s艂 p艂on膮c膮 kul臋 z sali :o Go艣cie wstali i w os艂upieniu na to patrzyli... Nawet ci臋偶ko sobie wyobrazi膰, jak wygl膮da艂o dalej to wesele... Tak偶e drzewka z kasy nie polecam :D A odno艣nie kasy to bez szale艅stw, jak s艂ysz臋 o min. 1000 od 艣wiadk贸w to mnie krew zalewa :o W takiej sytuacji Bo偶e bro艅, 偶eby mnie kt贸ra poprosi艂a o 艣wiadkowanie :o Daje sie tyle, ile si臋 ma i ile mo偶na da膰, 偶eby przez nast臋pne p贸艂 roku nie sp艂aca膰 d艂ug贸w i nie je艣c suchar贸w ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 swiadkowa
hmmm... "goracy prezent" takie drzewko z banknotow :D pomysl super, ale faktycznie troche ryzykowny... a ja za zadna cene, nie chce narazac atmosfery na weselu ;) przy czym gdyby je wreczac gdzies z dala od swiec, to mogloby byc bardzo efektowne :) Dzieki!! :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jaska.
hej a my mielismy pomysl-niezrealizowany-zeby dac parze mlodej 2 ladne, skorzane portfele i w nich po polowie kase wtedy tej kasy moze byc mniej-ale to zawsze jakas pamiatka...co nie? dla mnie tez 1000-1500 to za duzo, zalezy skad pochodzisz- w duzych miatsach pewnie daje sie wiecej, nie wiem prawde mowiac...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 swiadkowa
Jaska, wreczenie pieniedzy w portfelach, to tez fajny pomysl... Mlodym zostanie wtedy jakas pamiatka :) Dzieki za ta podpowiedz! :) :) :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dziewuszka jedna taka
a macie jeszcze jakies pomysly na ciekawe prezenty? bede swiadkowa na slubie siostry i chcialabym mlodym kupic jakis prezent-kasy nie chce dawac-tylko jakis fajny prezent-poradzcie cos:) a i ide na wesele z kolega, to czy np on kupuje kwiaty a ja prezent? jak powinno byc?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 swiadkowa
Hej dziewuszko jedna taka, :) wszystko zalezy od zasobnosci Twojego portfela... i warto tez zastanowic sie z czego siostra i jej maz beda sie cieszyli - na pewno cos wymyslisz! :) a co do podzialu kosztow - to tez zalezy od Twojego kontaktu z kolega... i czy np on tez zna Twoja siostre... tu nie ma regul jak powinno byc - zawsze sie mozna dogadac :D Zycze Ci udanej zabawy i przyjemnego swiadkowania ;)

Udost臋pnij ten post

Ja dosta艂am w z艂otej sakiewce 300 w bilonie ci臋偶kie to cholerswo by艂o jak nie wiem ;) A dla niepoznaki to zapakowa艂i to w pi臋kny karton w kt贸rym by艂a jeszcze maskotka kt贸ra pilnowa艂a tej sakiewki. Pomys艂 niez艂y zw艂aszcza, 偶e do momentu rozpakowania nie wiedzieli艣my co tam jest :D

Udost臋pnij ten post

ostatnio mielismy 艣lub w rodzinie i pieni膮偶ki w艂o偶yli艣my w艂asnie do takiego pude艂eczka (taka niby tuba) bia艂ego z koralikami i kwiatuszkami. pude艂eczko jest zamykane wi臋c pieni膮偶ki nie wypadn膮, dodatkowo jest zwini臋ta w rulonik karteczka z zyczeniami. fajnie wydl膮da jak daje sie co艣 takiego (do 艣rodka wrzuci艂am par臋 grosik贸w na szcze艣cie i kilka ziarenek ry偶u) i cena przyst臋pna oko艂o 30 z艂. kupi艂am w sklepie papierniczym

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 swiadkowa
dzieki :D :D :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niunia82

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niunia82
i co podoba si臋 pomys艂 ???

Udost臋pnij ten post