Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Belucci

Bóle podbrzusza w środku cyklu?

Polecane posty

wiem ze to zle. biore tabletk ianty od roku i nie mialam jeszcze robionej cytolgiii; / a od kilku dni boli mnie podbrzusze ... to na pewno nie od zblizajacego sie okresu... :( i co mam zrobic? troche boje sie isc panstwowo bo mnie ta ginekolozka zabije.. a moj prywatny ciagle powtarzal ze vytologie moze mi zrobic tylko miedzy 8-12 dniem i jakos tak wychodzilo ze do tej pory jej nie mialma!!

Gość kasia_341
ja mam co miesiac takie bóle miedzy miesiaczkami (i wlasnie dzis tez) tj. boli mnie krzyz, podbrzusze, a nawet odbyt(to jest straszne, wiem!) mialam robione usg dopochwowe rok temu, nic nie wykazalo, cytologie(tez rok temu, no i teraz tylko musze isc po wyniki). na tą rok temu mialam przepisane jakies globulki, oczywiscie wzielam je. nic sie nie zmienilo.. ani w wygladzie sluzu, ani w niczym. dodam, ze nie biore zadnych tabletek antykoncepcyjnych.. jednak dzisiaj mnie cos zaniepokoilo, bo bardzo duzo sluzu wylecialo, tak, ze mialam az morke spodnie. nie wiem co to znaczy i nie sadze, zebym byla w ciazy. czy to mozliwe podczas owulacji?(mam 21 lat)

Gość lazurowa4
mam okropne bóle jajników są one chwilowe raz dłuższe, najczęściej rano i wieczorem występują. Jestem osoba szczupłą i bardzo się boję że coś jest ze mną nie tak;/ dodam ze mam 18nascie lat zapisałam sie do ginekologa bo ta nie wiedza bardzo mnie drażni ;/ zastanawiam sie czy takie bóle o których tu mowa maja kobiety w ciąży?czy nic tekiego nie odczuwają?

Gość alllllllllll
mam pytanko ... ostatnio podczas ze tak powiem stosunku do ktorego wcale nie doszlo poniewaz moj narzeczony spuscil sie ze tak powiem na zewnatrz. czy moglam zajsc w ciaze skoro nie doszlo do wytrysku w wewnatrz ani okolicy pochwy??? teraz boli mnie podbrzusze...nie wiem co to moze byc czy tuz przed okresem czy tez nie???

Gość Asia2301
Witam. Od jakiegoś czasu boli mnie podbrzusze, czasami bólem nie przerwanym, a czasami bardzo kuje. Zauważyłam nawet że brzuszek stwardniał. Miesiączkę powinnam mieć za ok 2 tygodnie a jednak bardzo mnie bolą piersi i są bardzo nabrzmiałe. Od kilku dni również bardzo źle się czuje głowa mnie boli i jestem bardzo słaba. W związku z tym że choruje nie mogę brać tabletek antykoncepcyjnych, głównym sposobem antykoncepcyjnym jaki stosujemy z narzeczonym to stosunek przerywany. Nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć, te objawy mogą być spowodowane ciążą?? Robiłam test lecz jednak wyszedł negatywnie, ale czasami tak się zdarza a jednak jest odwrotnie. Co o tym myślicie?? Pozdrawiam:)

Gość Anieanieanie
hej! Asia2301 ---> mam to samo co ty. Za 2 tygodnie okres a boli mnie podbrzusze i troche mi niedobrze. Watpie zebym zaszla bo nie bylo zbytnich mozliwosci - no chyba ze jakims cudem w 4 dniu po krwawieniu... Jak na razie zrzucam to na zdenerwowanie slubem ktory za tydzien mam miec ale jak to nie minie to niewiem... chyba bedzie trza to gina isc?

Gość jagna77
dziewczyny mam cykl 27 dniowy,jestem w 12 dniu cyklu właśnie,mam 37 temparatury i potworny ból jajników i skurcz w dole brzucha że nie mogę się wyprostaować ani siadać za bardzo ,na dodatek dostałam plamienia a teraz nawet obfitego plamienia.Acha mam 32 lata i jestem przerażona.Czy to jest normalne ??? Myślicie że to jakieś torbiele albo policystyczne jajniki ? Czy zwykła owulacja ?

Jagna ja podobnie jak Ty mam cykl 28 dniowy i tak od połowy cyklu ( a jest to już pare dni) bolą mnie jajniki podbrzusze a do tego piersi. Mam nadzieję, że to owulacja a torbieli cyst ani niczego innego nie mam :) Badałam sie miesiąc temu:)

Gość jagna77
Kama,ja też niedawno miałam USG i wszystko jest niby ok,cytologia I grupa,dziś drugi dzień mojej męki..nie mam pojęcia co to jest ,może mamy zaburzenia hormonalne? Najgorsze że nie mam teraz kasy żeby iść do lekarza..

JAGNA... Wiesz co ja juz sama nie wiem... Cykle od zawsze mam 28 dniowe i nigdy podczas owulacji nie mialam żadnych objawów. Dopiero parę dni przed miesiaczką bolały mnie piersi i podbrzusze...a teraz tak jak pisałam już od połowy cyklu :/ Nie wiem co się dzieje...Robiłam juz nawet test ciązowy ale wyszedł ujemny... Tak więc ciązy nie ma(mam nadzieje), problemów zdrowotnych też nie no to mniejmy nadzieje ze nagle dopadły nas syndromy owulacji :) Jeśli chodzi o temperaturę to nie wiem ponieważ nigdy nie mierzyłam więc nawet jeśli zrobie to teraz to wynik nic mi raczej nie powie :) Pozdrawiam :)

Gość jagna77
Udało mi się zapisać do lekarza.Ciążę wykluczyłam absolutnie.Też przenigdy nie miałam żadnych objawów owulacji a już na pewno nie tak bardzo dokuczliwe.

hej, mam problem. Dokładnie w połowie cyklu odczuwam silny ból brzycha i wyczuwam w podbrzuszu twarde, bolące gródki, dotego mam lekkie krwawienie przez ok. 3 dni. Bardzo mnie to martwi, bo mam to od jakiegoś czasu. Bardzo was prosze o porade:( co to może być?

Gość moni25
hej!!!wiesz co może idź z tym do lekarza i zapytaj co to za gródki bolące ale wydaje mi się,że masz poprostu powiększone węzły chłonne i tyle.....ale lepiej sie upewnic!!!!

Gość madzia1856
Cześć Dziewczyny.Mam problem.Biorę tabletki antykoncepcyjne od prawie 2 lat z przerwa kilku miesięczna.Jestem 2 dni po okresie,wczoraj współżyłam z mężem,i po stosunku strasznie rozbolał mnie brzuch,nie mogłam spać cala noc,ból jest ostry i cały czas o takim samym nasileniu.Nie mogę chodzić,siedzieć i leżeć bo strasznie boli.Brzuch jest strasznie nabrzmiały.Do tego miałam mdłości i lekkie plamienie.Nie wiem co mam o tym myśleć.Czy ktoś miał tez coś takiego??Pozdrawiam

Gość Emileczka92
Witam, Mam pytanie: Czy ból w dole brzucha w srodku cyklu występuje tylko np w jeden dzień tj. w dniu owulacji, czy może być tak, że ból trwa kilka dni przed owulacją i w trakcie owulacji?

Gość Cytrynka18
Mam cykle 27-29 dni(ale najczęściej 27),współżyłam 12 i 13 dnia cyklu(owulacja chyba była,14 dnia(czwartek),czułam lekkie kłucie w jajnikach,jak zawsze).Nie zabezpieczałam się,ponieważ chcę mieć dziecko. Już w poniedziałek,tj.18 dnia cyklu,zaczęły mi się bóle podbrzusza,kłucie w jajnikach,bóle w krzyżu,słowem-objawy identyczne,jak na @.Tyle,że takie bóle miałam zawsze na 5,6 dni przez @,a nie w połowie cyklu. Do tego doszła straszna senność,zmęczenie.Nawet myślałam,że łapie mnie jakiś przeziębienie,ale to raczej nie to...Przyznam,że nigdy nie zwracałam uwagi na śluz,ale wydaje mi się,ze nigdy po owulacji nie występował aż w takiej ilości...teraz jest go naprawdę bardzo dużo,wkładki higieniczne zmieniam jakieś 6 razy dziennie.Do tego strasznie swędzą mnie sutki,są wrażliwe na dotyk.Moje pytanie brzmi:czy jest szansa,że to ciąża?

Ten ból może świadczyć o owulacji. Zacznij sobie dokładnie wyznaczać dni płodne. Będziesz wiedziała czy to ból owulacyjny czy jakaś anomalia, z którą trzeba się udać do lekarza. Ja do określania faz cyklu używam afrodyty, więc mogę Ci ją polecić

Gość Cytrynka18
Dodam jeszcze,że zauważyłam dziś popołudniu obrzmienie warg sromowych,w dodatku zrobiły się nieco ciemniejsze...już sama nie wiem,co myśleć...nie chcę się nastawiać na ciążę,bo potem rozczarowanie będzie naprawdę duże...

Gość Cytrynka18
No i miałam małe plamienie,dosłownie kilka kropel krwi,już myślałam,że to początek miesiączki,ale nie ma już po nim sladu.