Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta30

badania w ciąży,,,,

Polecane posty

Gość marta30

hjakie badania robiliście w pierwszych trzech miesiącach ciązy???co zalecał wam lekarz?i czy mozna w 1 trymestrze chodzic do dentysty????czy lepiej pozniej????

Gość dartaniałka
Badanie moczu i krwi: morfologia, żelazo, toxo, cytomegalia, rózyczka i jeszcze kilka rzeczy oznaczonych symbolami, wiecnie mam pojecia, cop to bylo. No i grupa krwi. W 10 tygodniu USG.

Gość marta30
a wiesz cos o dentyscie?czy mozna isc?

Gość dartaniałka
Z tym sama mam problem, bo musze wybrac sie do stomatologa, a zapomnialam zapytac gina. Jestem teraz w 15 tygodniu, za 2 tyg. mam wizyte u ginekologa, wtedy spytam... Ale podobno mozna, nawet ze znieczulaniem tyle ze trzeba to dentyscie powiedziec, to da jakies specjalne znieczulenie. A Ty w ktorym jestes tygodniu?

Gość marta30
ja w 12 tygodniu,,i w sumie mam do wymiany jedna plombe,,wiem, ze to nic,,ale wolalabym to zrobic...zawsez robilam ze znieczuleniem wszystko...

Gość odp.
do dentysty to nawet trzeba iść! to jest mit, że nie wolno! Dentysta sam będzie wiedział czy i jakie znieczulenie podać, trzeba go jednak o ciąży poinformować! W ciązy niestety zęby psują się szybciej i częściej dlatego szczególnie trzeba o nie dbać.. nie daj Boże zrobi się stan zapalny- to jest gorsze dla malucha niż znieczulenie.. a co do badań w 1 trymestrze- ja co wizytę czyli co 3 tyg.musiałam robić zawsze mocz i morfologię, oprócz tego musiałam zrobić: toksoplazmoza cytomegalia grupa krwi moja i męża- jest konflikt więc raz na kwartał badanie na przeciwciała wr