Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilly_

JESTEM PRZERAZONA...CZY TAK ZACZYNA SIE RAK JELITA??

Polecane posty

Gość lilly_

Rany:(:( Ale sie przerazilam.....z gory przepraszam za nieprzyjemny opis ale moze ktos bedzie umial mi pomoc.. Dzisiaj po oddaniu stolca mialam silne krwawienie...cala woda byla czerwona..jestem przerazona:( to moga byc hemoroidy? moze rak jelita sie tak objawia:(? Dodam ze cierpie od paru lat na zaburzenia odzywiania w tym bulimie..i wlasnie jakies pol godziny wczesniej meczylam sie wymiotujac nad kiblem..wiadomo wtedy wzrasta cisnienie..i czy to moglo spowodowac potem krwawienie z odbytu? Naprawde przestraszylam sie a teraz chce mi sie ryczec:( rany..:( Czy ktos wie moze co mi moze byc?

Gość grzybica
byc moze pękła hemoroida,idz spokojnie do lekarza,zaden rak,rak jelita to stopniowe chudniecie,spadek libido,oslabienie

Gość kasia_k_
mogl ci peknac wrzod tzn hemoroidy mozesz miec, ale moze to tez byc choroba Crohna, bo tez sie tak objawia.Nie wbijaj sobie do glowy ,ze to rak, Idz lekarza.zrob badania,

Gość natychmiast do lekarza
nie bagatelizuj tego co się stało, idź natychmiast do lekarza, nic nie usprawiedliwia takiego krwawienia, ślady krwi owszem ale nie krwawienie!!!!

Gość lilly_
dziekuje za odpowiedzi... tak, na pewno pojde do lekarza..tylko pierwsze co mi teraz przyszlo do glowy to zapytac sie tutaj.. naprawde sie przestraszylam:( a zaraz poszukam info o chorobie Crohna..

Gość lilly_
ja sie to czyta w necie to ja juz moglabym miec wszystkie choroby swiata..bo zdrowie mam spaprane strasznie.. rany a mam dopiero 21 lat, z tego wszystkiego "najlepsze" hemoroidy a i tak to mnie przeraza:(:( jeszcze raz dziekuje za odpowiedzi..

Gość lilly_
a mam jeszcze pytanie...od 2ch tygodni stosuje plastry anykoncepcyjne...czy to moze miec wplyw?

Gość upupupupuup

Gość ja myślę że raczej masz
hemoroidy. Mało się orientuję, ale obiło mi się o uszy, że przy raku jelita występuje tzw. krew utajona, natomiast taka świeża to hemoroidy. moja koleżanka ma straszne hemoroidy i opowadała, że jak się wypróżni, to kibel jest cały we krwi.

Idź do lekarza, nie chcę Cię straszyć, ale mój ojciec miał raka jelita grubego i miał właśnie takie objawy, krew była w stolcu, nieraz sama się popuszczala i byla ze strzępami.... Im szybciej tym lepiej.....

Gość poczytaj se lepiej o bulimii

Gość lilly_
na bulimie sie lecze..z niewielkim skutkiem ale zawsze.. pewnie dzieki temu dorobilam sie problemow takich..no coz:/ ponownie dziekuje za odpowiedzi, nie ma co ide do lekarza... dziekuje i pozdrawam

moja babcia niedawno miala robiona operacje,walsnie naraka jelita.Tylko,ze u niej bylo odwrotnie.W ogole nie mogla sie wyproznic.Przez 3 tyg. nie zagladala do toalety we wiadomym celu. Schudla,chociaz brzuch miala ogromny. Okazalo sie,ze to nowotwor...

Gość takim krwawieniem
to rak jelita może się ale kończyć a nie zaczynac. Do lekarza pedem bo to nie zarty, a hemoroidy bola jesli to by była przyczyna.

Gość lilly_
rany:(:(:( teraz to sie boje coraz bardziej... jesli chodzi o bole to nie mam, czasem bolese parcie na stolec..:( czeste wzdecia i bol wlasnie dolnej czesci brzucha czyli jelit... juz sama nie wiem, bez lekarza to sie nic nie dowiem.. dziekuje za kolejne wypowiedzi.

Gość tym bardziej
biegnij do lekarza, no na prawde poważna sprawa. Trzymaj sie i daj znać co lekarz powiedział. Trzymam kciuki

do lekarza DZIŚ!! na ostry!! natychmiast. moze wrzod zoladka , moze cos na jelicie rzeczywiscie. to ponoc powazne choc rak jelita to raczej nie.. ale jak sie odchudzasz albo cos to moze byc pekniecie albo cos i moze ci sie do otrzewnej zawartos jelit wylac. szybciutko lekarz

Gość Liwiaa
Na pewno to nie rak jelita! ale idź do lekarza

Gość lilly_
dzis nie pojde do szpitala...chyba sie boje i sama to nie dam rady, nie boli mnie nic teraz i jest juz ok...pojde jak najszybciej do lekarza pierwszego kontaktu..dziekuje za wsparcie i napisze jak sie dowiem...:) ale ciagle mnie gnebi pytanie czy te plastry anty mogly miec jakis wplyw...? moze powinnam je odkleic..nie wiem:/

Gość do lilly
idz do lekarza

Gość dam sobie głowę uciąć że to
hemoroidy a nie rak.

Gość hemoroidy bola
a jej nie boli

Gość lilly_
to dobrze ze plastry nie maja wiele do rzeczy.. i faktycznie mnie nie boli...rany teraz wole wierzyc ze to hemoroidy niz cos innego... naprawde nie spodziewalam sie tylu odpowiedzi, bardzo Wam dziekuje:)

Gość jesienna slota
Kochana! Wyluzuj! Idz do lekarza, zrob badania i nic sie nie martw! Jestes za mloda na ta akurat chorobe...wiem, ze czlowiek fisiuje, bo sama to przerabialam...

Gość lilly_
dzieki:*:* :)

Gość daga_32
a jaki kolor krwi? jezeli zywo czerwona - to zrodlem jest dolna czesc uk. pokarmowego, jezeli stolec bylby smolisty, to wtedy prawdopodobnie krew pochodzi z gornego odcinka, to mogloby oznaczacz np: wrzody. Generalnie przy bulimii twoj uk. pokarmowy jest nadwyrezony ciaglymi wymiotami i juz sam fakt ze masz bulimie, powinien sklonic cie do jakiejs terapii. pomysl nad jakims kompleksowym leczeniem.

Gość lillly_
hmm chyba zywo czerwona byla... okazalo sie ze moja lekarka jest na urlopie a do innej nie chce..wiec poczekam te pare dni. na razie nie powtorzylo sie to co wtedy. i wiem ze przy bulimii sa klopoty z przewodem pokarmowym, doswiadczam tego caly czas, dlatego tez teraz o tym napisalam.. ponadto poszperalam troche w necie i wyczytalam ze jednak hormony sprzyjaja hemoroidom..wiec to moze wlasnie jakos uaktywnily mi sie hemoroidy jak zaczelam brac hormony... bulimia tez temu sprzyja bo zle odzywianie sie, nieregularne sprzyja rowniez rakowi... ech dziekuje Ci daga_32..mysle caly czas nad kompleksowym leczeniem i takie przypadki jak ten ktory opisalam sprawiaja ze zaczynam sie bac i daja wieksza motywacje by wziac sie w garsc w koncu...:) pozdrawiam!

Gość aboabo
o cholera