Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

atelier

KATOLICKI UNIWERSYTET LUBELSKI w LUBLINIE - Co o nim wiecie? Dobra uczelnia?

Polecane posty

Gość Sądzę
że ważne jest też jaki kierunek chce się studiować. Ja np. jestem psychologiem, kończyłam UAM w Poznaniu i nie wyobrażam sobie psychologii w wydaniu katolickim. Pewne prawdy o psychice i np. seksualności człowieka po prostu muszą być poddane obróbce na takiej uczelni. Ekspertem nie jestem, ale miałam na roku dziewczynę, która przniosła się z KULu i wspominala o tym. Także trzeba chyba zadać sobie pytanie, czy katolicka wizja świata nie będzie miała wpływu na wiedzę, której się uczymy. Przy np. ekonomii to zapewne nie ma żadnego znaczenia, ale przy psychologii już tak. Raczej jestem zwolenniczką, by szkoły katolickie kończyli katolicy

Ja jestem na psychologii na KULu, ale na razie nie wtloczyli mi jakichs prorodzinnych katolickich pierdul do glowy... Malo tego, ze co miesiac w niedziele sepia w kosciolach na KUL, to jeszcze studenci I roku kazdego kierunku sa zmuszani do zebrania z puszkami pod kosciolami na te cudowna uczelnie (ja sie w to wmanewrowac nie dalam :P ).

Gość verika
szukając pracy często można usłyszeć,że "studentów KULu nie przyjmujemy".Sama się z tym spotkałam w 4 miejscach gdzie składałam swoje CV

Gość a ja znam osobiscie kogos
kto bez problemu najmniejszego znalazl prace po KULu. nie jestem to ja zeby nie bylo ze reklamuje ..bo to nie moja uczelnia

Dostałam się na kul na germańską i na socjologie. Kierunki mnie w pełni satysfakcjonują, natomiast fakt, że dostałam się właśnie na tę uczelnie nie zachwyca mnie szczególnie...Teraz waham sie natomiast, który kierunek wybrać...

Gość a mnie to poprostu
wyjebali z tej uczelni

Gość a mnie to poprostu
wyjebali z tej uczelni , nie wiem czy jest sens wracać

Gość doktór ordynatór
tak płąci sie ale niewiele, najgorsza byłą z tego co pamietam opłata dministracyjna a studiach co semstr 50 zeta za nic (tzn chyab za podbicie legitki na dziennych studiach)

na Kulu jest bardzo dobra psychologia, w rankingu przewyższa nawet tą na UW... ja jednak studiowałam na UMCs... jednak na kulu za dużo teologii;)

Gość paula86
nie polecam germańskiej na KUL-u...

Gość a mnie to poprostu
studiowałam na tym wydzile ale nie germanska , jakie sa ogólne twoej wrazenia?

Gość ciki łała łał
:-(

Gość Kwiaatuuszeek
dlaczego kul zbiera kase??

Gość abigejla
up

Gość studentka KULu
a mi sie tam na KULu podoba. jestem na WNH i jestem zadowolona, wykladowcy traktuja studentow jak ludzi a nie jak idiotow i zlo konieczne. Co prawda to prawda ze przedmioty teologiczne to przesada i wcale nie lekka, w dodatku ze trzeba z nich zdawac egzaminy co dla mnie jest glupota, ale ogolnie mam pozytywna opinie. jestem na 2 roku i swietnie sie bawie. na poczatku tez nie chcialam isc na KUL bo wiadomo- ksieza, niedoszle zakonnice i katechetki z wygladu, wszyscy z krzyzem na plecach, ale to stereotyp. Jasne ze jest pelno takich 'dziwadel' co do innego czlowieka geby nie otworzy ale ogolnie ludzie sa spoko. Imprezy tez sa dzikie:) tak wiec jak ktos sie zastanawia czy isc czy nie isc mowie isc. Fajna atmosfera :)

Gość abigejla
a co studiujesz?? :-)

Gość studentka KULu
jedna z filologii ;)

Gość studentka KULu
jedną z filologii :)

Gość Kapiszon Bambaryła
a jakich fililogiii bo ma tam znajomych? :-)

Gość studentka KULu
za duzo informacji :) Ty powiedz na jakich fililogiach masz tych znajomych a ja Ci powiem czy to moja ;) pozdrawiam

Gość Kapiszon Bambaryła
no już kilka dni mineło , wiec ja mam znajomych na fil ang i fil rom :-)