Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lenkalen

stypendium socjalne

Polecane posty

Gość lenkalen

Czy ktoś jest zorientowany w temacie stypendium socj.dla studentów?Będę wdzięczna za każdą pomoc.Może jakieś jasne strony?To co znalazłam to masło maślane,a ja potrzebuję praktycznie.Krótko i na temat.Bardzo dziękuję wszystkim ,którzy pofatygują się to wyjaśnić.

oj z tego co wiem musisz iść do skarbowego po zaświadczenia o dochodach za zeszły rok..jest jakaś górna granica zarobków i jak ją przekroczysz to nie dostaniesz..jeżeli mieszkasz z mamą lub z bratem ogólnie z kimś to musisz wziąć także ich zaświadczenia.na wniosku o stypendium które bierzesz z uczelni musisz podać swój stan finansowy i ogólnie całą sytuacje domową..z czego się utrzymujesz, z czego płacisz szkołe i takie tam.ogólnie musisz napisać dlaczego chcesz stypendium

Gość lenkalen
A jak mam jeszcze przedmioty do poprawki?To mnie dyswalifikuje?Czy to nie ma wpływu?Jestem na dziennych.

myślę ze cie nie dyskwalifikuje...najlepiej złóż po poprawkach..zanim zbierze sie komisja to troszkę czasu minie...jak złożysz w październiku to sie nic nie stanie bo i tak poczekasz sobie.najlepiej to sie dowiedz w dziekanacie do kiedy składać papiery..poprawka nie powinna przeszkadzać bo w końcu nadal jestes pełnoprawna studentką

Gość ewunia83
poprawka cie nie dyskfalifikuje, za to nie wiem czy na wszystkich studiach, zabieraja stypendium, jak sie ma warunek

lenkalen------>to nie jest tak ze na wszystkich uczelniach sa te same zasady(ten sam jest tylko wszedzie prog od ktorego przyznaja).wejdz na strone uczelni i sciag sobie regulamin tam wszystko jest napisane.czasami jest tak ze mnoza stypendium przez \"wspolczynnik\" w zaleznosci ile maja pieniedzy a ile chetnych.z reguly warunek nie dyskwalifikuje od pobierania s.socjalnego w przeciwienstwie od naukowego.

Co roku pobieram stypendium socjalne. Wszystkie informacje zawsze znajduja sie u nas w Dziale Spraw Bytowych Studentów. ale rzeczywiście w każdym mieście i na każdej uczelni wygląda to inaczej, najlepiej spytać w dziekanacie. Ja musiałam przedstawić dokumenty ze skarbówki o dochodach moich rodziców i moich (nawet jak wynosiły 0 zł), ksero legitymacji szkolnej mojej siostry. Tylko że u nas (mieszkam w Łodzi) dokumenty składa sie do 20 maja, a po tym terminie rozpatruje sie wnioski o przyznanie stypendium tylko nasemesrt letni. ale podejrzewam, że jak ktoś ma niskie dochody, to i takdostanie na cały rok. Musisz spytać, jak jest u Ciebie.

Gość lenkalen
Dziękuję wszystkim za informację.Zorientuję si ę jeszcze w dziekanacie,bo na stronach uczelni czrna magia.Pozdrawiam wszystkich życzliwych.