Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwasik

peeling z kwasem owocowym

Polecane posty

Gość kwasik

Stosuje juz od okolo 3tygodni krem Lysanel Active, jestem zadowolona z efektu, skora zdecydowanie stala sie gldsza i widac, ze sie zluszcza, niestety pojawilo sie kilkanascie wypryskow, co podobno jest normalne przy stosowaniu tego kremu. Mam pytanie do kogos znającego sie na tych kwasach: czy moge sobie teraz zafundowac peeling, taki o stężeniu np.25%? Mam wątpilwości, bo te syfki jeszcze sie nie wygoily całkiem. Czy do takiego peelingu musze miec wygojona buzię?

Gość ehhhhh
..ostrożnie z tymi kwasami. można robic tlko raz w tygodniu a pojawiające sie krostki mogą (ale nie musza) być spowodowane oczyszczaniem sie skóry. nIe wychodź bezposredno na słonce jak uzywasz kwasów (uzywaj blokerów) bo zostaną ci paskudne przebarwienia.

Gość kwasik
wiem, ze trzeba uwazac na slonko, teraz siedze w domu caly czas i pogody tez nie ma, wiec sie zdecydowalam na kwas, ale ja mam kremik taki o niskim stęzeniu. Peeling np. Ziaji na allegro kosztuje ok 64zl, a to sporo kaski, stosowalyście moze tej firmy peeling, zadowolone jestescie?

a używasz filtrów? jeśli chodzi o możliwość powstania przebarwień, to nie ma żadnego znaczenia, czy siedzisz w domu i czy jest pochmurno - UVA przenika zarówno chmury, jak i szyby! nie wspomniałaś nic o tym, że używasz porządnych filtrów, a myślisz o kwasach do profesjonalnego użytku. ja osobiście nie ryzykowałabym stosowania tak silnych kwasów bez konsultacji z kosmetyczką, mimo, iż wysokich filtrów używam przez cały rok bez wyjątku.

Gość jest dobry
osobiscie polecam peeling kwasami z ziaji. ja go kupiłamna allegro i jestem zadowolona.takie zabiegi u kosmetyczki kosztowałyby sporo kasy a tak wykonuje go sama zq darmoche no (60 zł) a srtarcza na baaardzo długo.oczyszcza pory , wygładza zmarszki i rozjasnia blizny.ja uzywam juz bardzo długo.i polecam osobom z problemami skórnymi