Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce kupic psa

chce kupic psa pomózcie

Polecane posty

Gość chce kupic psa

pomozcie spodobał mi sie pies taki biało-żółty ale nie pamiętam pelnej nazwy tej rasy (to duzy pies w w/w kolorach) zaczymna się coś gold coś tam albo golden coś tam ktoś moze wie? co to za rasa? help mee :(

Gość Husky
To moze byc Goldenretriver

Gość chce kupic psa
własnie o te rase mi chodziło :) dziekuję wam bardzo :D czy ktos ma tej rasy psa? czy jest on trudny w utrzymaniu? choruje? co powinnam o nim wiedzieć ?

Gość psy
są fajne, ale trzeba raniutko wsawać hmmm

Gość chce kupic psa
wiem w google czytałam liczyłam raczej na osobiste relacje posiadaczy tej rasy :)

Gość Husky
no to ktos musi tu napisac co ma akurat ta rase :) moze zaloguj sie na jakims foruum pieskowym i porozmawiaj z hodowcami iwlascicielami tych psow :)

Gość chce kupic psa
tak też uczynię a twoj nik to dlatego ze masz te rase? i jak sie ona sprawuje? :P TO BARDZO LADNE PSY :D

Gość Husky
Nie jeszcze niemam tego psiaka ale z kazdy, tygodniem daze do tego by go wreszcie miec :) To jedna zulubionych ras. Chociaz Alaskan malamute tez jest podobny to psychike maja juz inna od huskego :)

Gość Husky
A tak samo jak ty chcesz kupic golden retrievera to rownie dobrzez polecam labradora ktory jest prawie taki sam :)

Gość duuza
moj golden ma juz ponad 19 miesiecy.jezeli masz jakies pytania to pisz :)

Gość chce kupic psa
dzięki bardzo sie przyda :D

Gość chce kupic psa
mam sto tysiecy pytań az boje sie ze mi uciekniesz:D JAK CZESTO TRZEBA Z NIM CHODZIĆ NA SPacery czy pies moze byc na smyczy i nie sprawia kłopotów czy moze kogos dotkliwie pogryzc ile razy dziennie najlepiej o karmic? i czym? czy szczeniaczki tez linieją i czy jest to bardzo uciązliwe czy mozna jakos temu zaradzic? np czesciej sprzatajac czy ies dobrze będie sie czuł w mieszkaniu w bloku? z góry dziękuję :D

Gość duuza
jak jest szczeniaczkiem to trzeba czesto i dlugi az sie nie zalatwi.ja mojego kupilam jak mial okolo 2 miesiecy nie pamietam dokladnie to w domu zalatwial sie z miesiac, pozniej kilka razy zdarzylo mu sie siusiac na dywan.cala rodzina doradzala mi uczenia psa zalatwiac sie na gazete i gazete stopniowo przesuwac do drzwi az w koncu na dwor ale jak pies sam nie zrozumie ze zalatwia sie na dworzu to nic nie da.jak mial gdzies 2, 5 miesiaca to juz mial przebluski madrosci, tzn kilka razy szczekna jak chcial wyjsc itp. przychodzic na wolanie trzeba pieska uczyc od szczeniaczka.goldeny szczegolnie male bardzo lubia jesc i jedzenie kojarzy im sie z czyms milym, wiec gdy pieska wolasz na obiadek to np, zagwizdz gwizdkiem takim zwyklym i ten dzwiek bedzie kojarzyl mu sie milo i juz po paru dniach pies reaguje na ten dziwek na dworzu.ja swojego ze smyczy nie spuszczalam bardzo dlugo chociaz sie mnie sluchal ale wolalam z nim pobiegac na smyczy niz puscic go luzem.golden to pies bardzo lagodny.z kazdym innym psem chce sie bawic.mojego jeszcze zaden nie probowal ugryzc ale jestem przekonana ze goldne by uciekl.moj boi sie wszystkiego np, smieciarki.gdy ja widzi ucieka kilka matrow i zaczyna na nia szczekac :).bardzo malo szczeka , na dworzu wcale bo sie boi natomiast gdy jest w domu i widzi kogos przez okno to udaje groznego. moj dostep do karmy ma caly czas wiem ze tak nie powinno byc, ze niby pies sie zapasie.goldeny sa lasuchami na wszystko procz karmy :)szczeniaczka takiego od mniej wiecej 2 miesiecy nalezy przyzwyczajac do karmy suchej.jak moj nie chcial jest to na przyklad polewalam mu jogurtem co pozniej wywolywaly biegunke.megabiegunke wywouje mleko. goldne linieje przez cale zycie.zalezy tez jakiego szamponu uzywasz.ja ostatno kupilam 'z laboratorium dr. seidla' niby dobry antyalergiczny szampon ale linieje po nim niemilosiernie.ja wole zbierac z dywanu dluga siersc goldena niz krociutkie twarde wlosy labradora.trzeba bardzo czesto sprzatac chyba ze lubisz brud to wtedy nie. goldeny sa ta psy na polowania wiec musza sie troche wybiegac.jezeli chcesz go miec w mieszkaniu to spacery powinny trwac pol godziny(moj po 30 min marszu ledwo zipie)i raz na dwa dni gdzies z nim jechac na jakies pole zeby sie wylatal ale trzeba uwazac zeby psa nie zameczyc.jak moj byl maly wychodzialm znim 4 razy dziennie teraz wychodze 3 razy + po spacerze puszczam go na ogrod(mieszkamy z domku)zeby pobiegal.

Gość chce kupic psa
duza wielkei dzieki napisz gdzie kupiłas psa czy jest to pies z rodowodem moze mi ktoś podać konkretny adres chodowcy u którego kupił psa w wawie lub okolicach (nie chce adresu z google) chciałabym chodowce poleconego takiego u którego ktoś kupił psa :)

moj pies ma rodowod, kosztowal 1 000 zlotych.szczeniaczki kosztuja zazwyczaj 1200. mi hodowca psa przywiozl do domu gratis , mowil ze tak teraz podobno wszyscy robia.hodowla z ktorej kupilam swojego psa niezbyt mi sie podobala bo hoduja tam z 9 ras psow, czyli troche taka wytwornia szczeniakow.ponizej masz ades tej hodowli hodowla psow rasowych \'sfora gregora\' Wieslawa Welka 89-642 Rytel , ulica Błota 10 tel. 0-52-395-56-48, 0-604-238-602 ten caly rytel z tego co pamietam jest na poludniu woj. pomorskiego czyli w borach tucholskich.jezeli pracujesz to psa najlepiej kupowac np, przed urlopem zeby sie zaaklimatyzowal, zeby poznal wlasciciela bo takiego szczeniaczka zostawiac w domu samego na 8 godzin to bedzie dla niego szok.najlepiej go przyzwyczajac tzn, raz zostawic go na 30 min pozniej na 1 godzi itd.

Gość chce kupic psa
z tym nie mam problemu mogę zabierac go do pracy poniewaz mam własna firmę z duzą posesją :) w jakich porach roku mozna nabyc szczeniaczki? i czy mozna kupic szczeniaczka np 2 miesicznego nie chciałabym zabierac do domu szczeniaka np 2 tygodniowego pewnie teskniłby za suką :(

Gość Husky
Moge wyslac ci fotke z malym retriverkiem mojej znajomej. chcesz?

Gość chce kupic psa
domyslam sie ze to podobna rasa do goldków :) dzisiaj przegladałam rozne fora i dowiedziałam sie ze labradory sa w wygladzie bardzo podobne do goldenów mają podobne zachowania itd więc czym się róznią ? :-0

wydaje mi sie ze zaden odpowiedzialny hodowca nie sprzeda ci 2 tygodniowego pieska.pieski z czasem sa oddzielane od matki a w wieku 2 miesiecy juz jej nie widuja tylko cale rodzenstwo jest same ze soba.ja swojego psa kupilam na zime dokladnie 22 grudnia.nie wiem czy to ma jakies znaczenie kiedy go kupisz. labradoryi voldeny sa z jednej rodziny ich pelne nazwy to labrador retriever i golden retriever.labradory sa uzywane np, na lotniskach, wachaja walizki i szukaja narkotykow.goldeny sa uzywane do dogoterapii i pomocy ludziom.goldeny bardzo chetnie nosza zakupy, parasolki mozna je nauczyc np, odbierac telefon czy otwierac drzwi.labradory sa w trzech kolorach:biszkoptowy, kremowy i czarny a goldeny w jednym-zlotym

Gość chce kupic psa
dzieki własnie o takie konkretne informacje mi chodziło jednym słowem Goldeny są boskie :D czy te psy trzeba strzyc? koniecznie?

ja mam 3 - miesięcznego labradora i jest czekoladowy. To samo co golden tylko ma krótszą sierść, poza tym bawi sie codziennie z goldenem sąsaida. To są naprawdę kochane psy, ale trzeba im poświęcać dużo, dużo czasu. One uwielbiają towarzystwo! Decydując się na takiego psa musisz wiedzieć, że to wieczne szczeniaki.Lubią się bawić mając nawet 5 lat. Odkąd Apis zagosił u nas w domu mamy dużo radości, ale jeszcze raz tyle obowiązków. Radzę dobrze się zastanowić. A wszystkich, którzy chcą pochwalić się swoimi pubilami, zachęcam do przesyłania zdjęć do galerii na adres kontakt@wellnesslife.pl

Gość chce kupic psa
towarzystwo to najmniejszy problem pracuję mam w pracy lepsze warunki dla psa jak w mieszkaniu (mieszkam w bloku ) a w pracy jest duzy teren gdzie pies mogłby sie wybiegac przez 7 godzin dziennie i tam są wiecznie ludzie wiec z towarzystewm miałby wysmienicie :)

z dostawa do domu przywozi chyba ten hodowca który nie chce pokazac w jakich warunkach zyją jego psy . ja bym dokladnie poogladala dom hodowcy , jego relacje z psami , jak socjalizowane sa szczeniaki , powinnas dostac dokladne inf czym bym karmiony itd. nie oszczedzaj na kupnie szczeniaka , potem bedziesz musiala to oddac wetowi . poczytaj to : http://wetkros.republika.pl/szczenie.htm. serdecznie polecam poczytanie wlasnie forum goldenów , a takze dogomania.pl. na forum owczarek.pl znajdziesz swietny blog o wychowaniu szczeniaka dzien po dniu . dobrze sie przygotuj na nowego domownika, to kurcze nie zabawka , powodzenia .

Gość chce kupic psa
dziękuje za rady co prawda to nie jest pierwszy pies kiedys miałam owczarka niemieckiego suczke i psa poczytam wiem ze to decyzja na 15 lat i ze to nie zabawka ja kocham zwierzeta bez wzgledu na rase nawet kundelki :) wypytuję was tak dokładnie zeby sie własnie przygotowac :) na przyjecie nowego domownika :) obie te rasy sa super czeoladowe labki sa słodkie i goldenki też :D w koncu wszystkie psiaki nasze są :D

Gość rocco
Ja mam labradora, najłagodniejsze psy pod słońcem... Goldeny też.