Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce kupic psa

chce kupic psa pomózcie

Polecane posty

Gość Linda123
Pies ze schroniska często wymaga dużo pracy z jego psychiką. Jeśli chcesz kupić goldena to tylko z domowej hodowli i koniecznie u hodowcy. Domowa hodowla to taka gdzie sunia jest domownikiem i szczęśliwie urodzila szczeniaczki. Taka sunia jest kochana więc jej dzieci są również bardzo kochane, chuchane i pielęgnowane. Zobacz w jakich warunkach żyje ich matka, zażądaj badań na dysplazję, pytaj hodowcy o wszystko co dotyczy psa. I nie daj się nabrać na szczeniaka bez rodowwodu bo rzekomo był 6 - ty w miocie. Wszystkie szczeniaki z danego miotu albo mają rodowód albo nie mają. Choćby ich bylo 12. Golden uczy się bardzo szybko. Tu czytałam wypowiedź, że komuś golden sikał w mieszkaniu przez miesiąc. To zdumiewajace. Wystarczą 3 dni aby psiak przestał się załatwiać w domu. Należy po jedzeniu czy po przebudzenie psa wynieść na dwór i on bardzo szybko nauczy się że tylko na trawkę mu wolno. Ponadto wystarczy psa obserwować i w momencie kiedy kuca do sikania złapać go wołając "nie, nie" i szybko wynieść na dwór. Pies błyskawicznie zrozumie o co chodzi. To bardzo mądre psy. Gazeta to ryzyko. Jak jej zabraknie to będzie się załatwial na wszystko co gazetę przypomina. Zresztą dobry hodowca nauczy szczeniakai załatwiać swoje potrzeby fizjologiczne na dworze.

Gość chce kupic psa
czytałam wszystko co mozliwe i gdzie mozliwe obejrzałam setki zdjęc i doszłam do wniosku ze jednak.....labrador czekoladowy z orzechowymi oczami 4 miesieczny :) dziekuję haskiemu za infoska o labradorkach to dzieki niemu trafiłam na te rase :) tylko jak trafic na taką domową chodowle?

Gość chce kupic psa
linda123 powiedz jak szukać takiej domowej chodowli ?

Gość Linda123
Nie znam hodowli labradorów. Mam goldena i te hodowle znam. 4 - miesięczny szczeniak? Za późno. Najdogodniejszy moment to 10 - tygodniowy.

Gość Linda123
Skąd jesteś? MOże coś poradze.

Gość chce kupic psa
warszawa

Gość chce kupic psa
a czemu za pozno? :( to moze 3 miesieczny? tez zapózno?

Gość olivkaaa
do te z dogomani ty jestes chora nie ma prawa oceniac ludzi ktorzy cale sowje zycie poswiecaja na to by ratowac na swoj koszt psy skrzywdozne przez ludzi ..odrazu widac ,ze chcialas lub chciales kiedys kupic psa tylko ktos ci nie hccial sprzedac to nie noja wina wiec sie nie unos!!dziwne ze sama juz wydlalam do adopcji na cala polske ponad 100 i to w niecale 4 miesiace wiec nie wypisuj takie glupoty ..nawet nie masz pojecia co znaczy termin pseudo hodowla i jak taka hodowla wyglada poczytaj troszke potem zabieraj glos pozatym pislalam ,ze wklejone labladory przez zalozycielke tego topiku sa wlasnie odbite z pseudo hodowli jesli dla ciebie normalne jest doprowadzenie psa do takiego stanu to wspolczuje twoim zwierzetom:(proponuje ci poczytac gazety na temat tej hodowli pod lodziaa potem podyskutujemy Lirenka w sumie pieskom zawsze lepiej jest w domku z ogrodem ale wiele osob ma je w blokach osobiscie nie widze zadnych przeciwskazan sama mam schroniskowego niedziwadka w blokach poprostu trzeba zapewnic takiemu psiakowi dlugie spacery ..i mysle ,ze jednak do mieszkania odpowiedni bedzie jakis nieduzy piesek zeby nie bylo wam za ciasno:)a skad jestes???

labrador w bloku to nie jest najlepszy pomysł..Moja mama ma labradorke i wierzcie ze widze jak sie meczy w 4 ścianach..a mama chodzi z nia na bardzo długie spacery..Labradorka dopiero odzywa u mnie na działce.. Do bloków nie radze a jak bedzie zostawał sam to zje pół mieszkania:)