Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ka

Carmina Burana

Polecane posty

Ludzie bez zasad??? Zdolni opluć wszelkie wartości???? No to fajnie.....

Gość po pierwsze rzygać nie żygać
Spójrz się na wyniki wyborów, na poparcie dla partii...różnych. Kiedyś bardzo dawno wierzyłam, że fajni jesteśmy. Nie jesteśmy. Gdybym była młodsza, wyprowadziłabym się do kraju o "korzeniach" protestanckich.Wierzę jeszcze, że tam większość ludzi pewnych rzeczy nie robi.

Oczywiście, że nie jesteśmy. Nie mamy autorytetów. Eelita wyrżnięta prawie w pień albo przez Ruskich albo przez Niemców. To co ocalało albo uciekło albo zostało zniszczone przez UB. Przez 50 lat robiono nam pranie mózgów. Aa od 17 mamy pęd po kasę. Jeszcze jak żył JP II to się gnoje chamowały. Teraz wolna amerykanka.

Kogo jeszcze nie opluto>>>Grudziński, Giedrojć, Jeziorański.....kilku jeszcze zostało................. Szambo.

Witam. Widzę ze politycznie siezrobiło - ale macie rację - dno totalne. A exio prezio mówi że wyraził zgodę na rozmowy. Spodobała mi się wczoraj wypowiedźw pr 3 radia pana Lityńskiego. Że Kuroń miał o wiele dłuższy staż w opozycji niż LW i że nie potrzebował niczyjej zgody na rozmowy. I to chyba racja. KA, oplują wszystkich - zniszczą i zglebią.Tylko w imie czego? Fajna też była wypowiedź Macieja Kuronia- że ojciecjego tego się spodziewał - obrzucania gównem a nie medali. Macie rację - rzygać się chce.

Eeeee, dno dna niezadlugo osiągniemy:( Wartością jest tylko to, co zadekratowali urzędujący politycy spod znaku bliźniaków, Gosiewskiego, Giertycha, Maciarewicza, Leppera. Jak widać same autorytety moralne.... dla siebie. A w walce o rząd dusz muszą wyciąć kontrwartości i kontra autorytety. Przecież wszystko ma być ich. Zupełnie jak u Lenina.... Nie uważam, że tylko przez nasz katolicyzm jesteśmy tacy tępi, choć przychylam się tezie Webera, ale przez pewną bierność rozumowania, podsłyszona recepta jest naszą, jeśli to my jesteśmy pokrzywdzeni, Całkowity zanik jakiejś woli jednostki. :(

Witam Szanowną Kadarkę, Wojowniczkę Światła wśród Ciemności Pomrocznej Jasnej :-) Ponieważ, jak zauważyłem, wątek Ciebie szczególnie interesuje, może również ze względu na Twoje miejsce zamieszkania, z pewną dozą nieśmiałości pozwalam sobie dołączyć dla Ciebie i osób zainteresowanych tematem link: http://video.google.com/videoplay?docid=-5146871331576782926 Pozdrawiam, jak - zawsze serdecznie - Panny i Panie oraz Panów, którzy podczytują nowy topik ;-) Wasz Roman46

Romek linka sobie wrzucę jak będę mieć lepszego kompa :D. Ja nie uważam Kuronia za jakiegoś wybitnego bohatera walki z komunizmem. Nawet czasem bywałam na drugim biegunie ideowym niż on, np. w kwestii harcerstwa. Ale kilka rzeczy dobrych to on, do diabła, zrobił. Nawet, jeśli to co zbudował, wywalczył było ułomne, to i tak dało możliwość do tworzenia rzeczy lepszych.

Romku, czyżbyś nie umiał napisac nic a nic bez złośliwości i szyderczości. jeśli tak, to Ci współczuję.....

Naiwnie zawsze sądzę, że ludzie są jednak ludźmi. Że są dobrzy. A nie tylko dla siebie Hobbes\'owskim wilkiem;)

Ja to może nie jestem naiwna ale za to frajerka :D

Wiem :D Jestem mądra i inteligentna i wiem......i tym gorzej dla mnie :D

ka, dzięki za poratowani, bo znowu mam głupi monolog:P A swoją lekko dziecięcą nawiność objawiajacą się czasem jedynie mam zamiar pielęgnować:P też pewnie gorzej dla mnie:P

Ło matko......jakie korki :(. I jaki wiatr...............

Jak to u nas mawiają piz..... jak w Kieleckim:-(

Kuźwa, nawet okna nie można otworzyć.................. A ja mam niedługo wakacje :D

a co są wakacje? jezeli to o czym myśle to tez kce ale dupa od 18-tego mam marsz do szkoły............... sama chciałam .

Whim szkoła fajnia sprawa. Działa na duszę jak lifting :D. Ja też się będę uczyc, jak wrócę z WAKACJI.

hi hi ty jesteś maniaczka nauki ................... a co do mojej duszy ma sie całkiem dobrze i chyba nigdy nie miała się tak dobrze . Ale czemu by jej jeszcze nieodmłodzić ? tylko zebym nie doszła do etapu złobka:-).

Z nudów, coś trzeba robić :D. Moja dusza to chyba nigdy nie będzie się mieć dobrze. Ten typ tak ma :D Pójdę dziś popytam o ten wymarzony hiszpański, choć powinnam raczej się skupic na angielskim. Ale ja tak nie chcę. No mogę, kurna chata, zrobić coś, co mi się bardziej podoba. Tylko i tak będę mogła zacząć dopiero od pażdziernika. Dobrze, ze niektóre szkoły językowe oferują zajęcia wyrównawcze :)

Dzień dobry uczennice. Czy szkolnictwo prywatne nie podlega Romanowi? Ja do szkoły od marca - angielski. Chciałam od października na włoski - nie ma miejsc, tłok itd. A szkoła finansowana z Unii, wiec dla mnie ok(bo ja bankrut jestem). A angielski tez darmo - tylko semestr od marca. To się wzięłam i zapisałam. A co tam, człowiek uczy się całe życie.

Racja, dziewczyny... ja właśnie uczę się html\'a i php :P To mi przyszło na starość... Skoro uczę, to sama też się uczę.

Oglądałam dziś, po raz pierwszy, Zagubionych. Czy ktoś mi może wyjaśnic o co tam chodzi?????

KA, witaj. Moze Ci opowiedzieć mój syn, opowiadał mi trochę, ale ja niekumata ;-) - zgubiłam się już dawno. Wczoraj chciałam obejrzeć Magdę M. - niestety utknęłam przy robieniu ogórków w musztardzie. Więc dziś 😴 Ostatnio zresztą telewizor oglądam jak scieram z nigo kurze, wiadomości mam z radia(stoi w kuchni ;-) )

Urlop, urlop, urlop...jesienny na dwa świerszcze ;)

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Gość Kadarko
topik ci pada...........na pysk