Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PROWINCJA PYTA

Do Was drodzy Warszawiacy-wytłumaczcie mi coś...

Polecane posty

Gość PROWINCJA PYTA

Moje pytanie dotyczy wyboru prezydenta Warszawy... obserwuje oto taką niekonsekwencję. Znienawidzony PiS, na którego nikt nie głosował, ale jakimś cudem wygrał, choc zaden inteligent głosu na tę partię nie oddał, znowu króluje w tym razem w Warszawie w osobie Kazimierza Marcinkiewicza, który zdecydowanie prowdzi w rankingach przedwyborczych. Jak to jest, bo nie rozumiem, Warszawiacy pluli na rządy Kaczyńskiego w Warszawie, który był dla nich zachowawczym prezydentem , ubóstwiali "czystego jak łza" Piskorskiego, a dzis popieracie Marcinkiewicza z moherowej partii i dziękujecie Pani Gronkiewicz? Nie rozumiem? Znowu powiecie, ze inteligencja na niego głosu nie oddała, tylko mohery? Wydawało sie, ze to Toruń jest stolicą moheru, czyżby teraz miała sie nią stać Warszawa? Na czym to polega? To dwulicowośc, zakłamanie??Wytłumaczcie, bo nie kumam- mało inteligentna prowincja pyta...

Gość PROWINCJA PYTA
widze, ze o odpowiedz trudno...nie dziwie sie....

Gość PROWINCJA PYTA
Cóz, to wymowne milczenie uznaje za objaw dwulicowosci i zakłamania...

dobre pytanie tez si nad tym ostatnio zastanawialam... dlatego podnosze. moze ktos jednak cos dopisze?

Gość Warszawa...
Po przeczytaniu pierwszego postu miałam odpisać, ale potem przeczytałam drugi i trzeci... Już mi się nie chce odpowiadać:(

Gość PROWINCJA PYTA
spróbuj jednak, bo jestem ciekawa, dużo w mojej wypowiedzi jest ironii, to fakt, nie ukrywam tego, bo zwyczajnie nie rozumiem takiej niekonsekwencji. Po wyborze PiS-u najwięcjej osób z Warszawy wieszało psy na tej partii i na Kaczyńskim, ze tyl zła wyrządził, a teraz głosujecie na pionka PiS-u? Nic nie rozumiem....

Gość PROWINCJA PYTA
nieobecni nie moga sie bronic, jak Marcinkiewicz polskiej sprwy w Berlinie, proszę o jakies wyjaśnienie, bo to jest dla mnie absurdalne, piszac ostro chce was po prostu nakłonic do dyskusji...

hmm, czemu czekałaś aż do trzech postów?? Nie mogłaś po pierwszym odpisać? Obrażasz sie juz jak Marcinkiewicz :-P

ja też jestem ciekawa odpowiedzi, ale sądzę, ze jej nie bedzie, najlepiej udac obrażonego. Marcinkiewicz pasuje do was jak ulał....

Gość ja też tego
nie rozumiem. Nie jestem z Warszawy i także nie mogę pojąć tego co robicie Wy!! Polacy!!! Nie wiem, być może ludzie nie zdają sobie sprawy z tego co się dzieje u nas w Polsce?? My Polacy nie potrafimy sobą rządzić i widząc Wasza głupotę skłonna jestem do tego, by powiedzieć: Może szkoda, że Polska istnieje na mapie Europy, może gdybyśmy zostali wcieleni przez Niemców, lepiej by się żyło narodowi polskiemu. P.S Nie lubię Niemców ale oni się rozwijają w każdej dziedzinie a my się cofamy.

Gość FatManSkup
Marcinkiewicz zadarł z Kaczorami, popierami go :classic_cool:

Gość FatManSkup
Taa, ale PIS wybierali nie tylko Warszawiacy, przypominam, ze 38% społeczeństwa mieszka na wsi i do nich trafia ta poetyka :classic_cool:

Gość ja też tego
I jeszcze jedno, jak widać w naszym przypadku- historia nie uczy.

własnie widac, jak zadrał, ze sie konsultuje, gdzie ma pojechać, a gdzie nie z MSZ i z Jareczkiem..... starsznie mają na pieńku... :-D

Gość PROWINCJA PYTA
no a teraz trafia ta poetyka do obywateli stolycy..... :-D

Gość PROWINCJA PYTA
I to sporej większosci!!!! Jak to rozumieć?

Gość stolycy...
:(:(:(

Gość teeeeeeeeeeeeee
tylko małe miasteczka i wioski wybrały partię obecnie rządząca i prezydenta Polski, to teraz Warszawiacy chcą sie zrehabilitować :-D

Gość ja też tego
Marcinkiewicz zadarł z Kaczorami??? Aleś Ty człowieku naiwny, bez obrazy ale lubisz chyba karmić się tą medialną papką, którą nam serwuje choćby tvp. Przecież to że Marcinkiewicz odejdzie ze stanowiska premiera było wiadomo jeszcze w czasie, gdy na premiera został nominowany. Ludzie, nie widzicie tego??? Jarosław to świetny polityk, strateg. Z niechęcią to piszę ale tak jest. Świadcczy o tym fakt, że nawet po tylu przekrętach i na dodatek objęcia przez niego władzy, znajda sie tacy ludzie jak Ty, którzy wierzą, że to przypadek. Ja nie wiem, my jako naród głupotę mamy chyba w genach.

wszystko wszystkim, ale jeszcze nie padała żadna konstruktywna odpowiedz na zadanie w temacie pytanie, ŻADNA!

Gość PROWINCJA PYTA
TO FAKT, tak sie Warszwiacy udzielali na tym forum po wygranej Pis-u i Kaczynskiego, wyliczajac wszytkie jego zbrodnie, jako prezydenta Warszawy, a dziś chcecie wybierać prezydenta miasta w osobie Marcinkiewicza?

Gość do dyskusji trzeba partnera

Gość PROWINCJA PYTA
tak, najlepiej załatwic wszystko w ten sposób, uznać, ze nie ma z kim rozmawiać, jak pytanie jest niewygodne i nie wiecie, co na nie odpowiedziec. A najwyraźniej nie wiecie.

Gość PROWINCJA PYTA
jak juz napisałam, nieobecni nie moga sie bronić...., nikt tu nikogo nie obraża, tylko stawia pytanie.

Gość to zmowa milczenia
:-D

No coż...przepraszam, że nie spostrzegłam nowego wątku od razu. Widocznie byłam byt zajęta śniadaniem. Ale autor napisał już: "Cóz, to wymowne milczenie uznaje za objaw dwulicowosci i zakłamania..." Jeżli obrażacie potencjalnego rozmówcę już na wstępie ...to czego oczekujecie? Samo słowo "stolyca" już jest dziwne...

Gość PROWINCJA PYTA
cóz, temat chyba trzeba zmknąc, prowincja, to rzeczyiwście nie partner do rozmowy dla Warszawiaka....

Udajesz, że nie rozumiesz? To nie o prowincję chodzi, tylko o obrażanie.

Gość PROWINCJA PYTA
bez przesady, doprawdy, co za obraza!!! To napisz, ze jest inaczej, wyjaśnij parę spraw. W tych postach zawarta jest jedynie prowokacyjna ironia, pokaż, ze jest inaczej, niz wydaje sie to innym, patrząc na dziwne zjawiska z boku.

Gość PROWINCJA PYTA
nie wiem, co mam myśleć, jesli nikt nie odpowiada rzeczowo, a teraz sie obraża.