Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kastaaaaaaa

mądre cytaty z bajek

Polecane posty

Gość kastaaaaaaa

każdy na pewno czytał bajki. a w niektórych z nich zawarte są jakieś mądre przesłania... bo to nie musi być jakaś super trudna książka, żeby przeczytać, coś,co może znależć zastosowanie w życiu. Przynajmniej ja tak uważam. Ja rozpocznę może i podam kilka z mojej ulubionej bajki... Kubusia Puchatka :D "Prosiaczek wspiął się na paluszki i szepnął: "Puchatku...". "Co, Prosiaczku?". "Nic" - odrzekł Prosiaczek chwytając Puchatka za łapki "Chciałem się tylko upewnić, że jesteś..." "Wiesz Prosiaczku. .Miłość jest wtedy kiedy się kogoś lubi za bardzo.." "Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było..." "Ach, mój Kłapouniu. Bardzo mnie to martwi. Pozwól, że CI się przypatrzę...: ktoś sie przyłączy?

Gość taaa dokładnie
---> Myrevin :D

No popatrz, popatrz.... moja też. Bo cała reszta z \"Kubusia Puchatka\" to cwaniacy. A najbardziej cwany jest Puchatek. :O

Gość taaa dokładnie
coś w nim jest, odnalazłby się chłop doskonale w naszej rzeczywistości, żyje sobie spokojnie w swoim świecie, tak najbezpieczniej na głowę się nie dostanie, przynajmniej...

Też z Kubusia „- A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś, ściskając Misiową łapkę. - Co wtedy? - Nic wielkiego. - zapewnił go Puchatek. - Posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha, to ten drugi ktoś nigdy nie znika. I jeden z moich ulubionych z Alicji w krainie czarów „Pan Lew by raz chory i leżał w łóżeczku, Więc przyszedł pan doktor: - Jak się masz, koteczku? - Niedobrze, lecz teraz na obiad jest pora - rzekł Lew rozżalony i pożarł doktora. :classic_cool:

Gość Miau i tylko miau
"Bo do kobiety trzeba się pofatygować" Król Julian :classic_cool: mój mistrzu 🖐️