Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gabiwww

ZAPARCIA U MAŁYCH DZIECI !!!!!! PROSZĘ O PORADĘ!!!

Polecane posty

Mam problem z moim 3 letnim synkiem ma zaparcia nawykowe , powstrzymuje kupkę , stosuję alvie 1 raz dziennie i debridat 2 razy dziennie po 50 ml. ale synek dalej jak przychodzi czas na kupe to ściska nogi staje na palcach i każe nam domownikom zqasłaniać oczy aby się na niego nie patrzeć trwa to tak cały dzień a potem następny i jeszcze następny to jest horror aż do momentu kiedy kupka po ciężkich trudach wyjdzie. Podczas tych prób zanim kupka wyjdzie zakładamy mu co chwilę nowego pampersa bo podczas powstrzymywania zawsze pobrudzi pieluchę. nie wiem jak to będzie długo trwało udałam się nawet po poradę do psychologa ale niewiem czy to coś da radziła mi że mamy się na dziecko właśnie patrzeć a nie słuchać że on mówi żeby się nie patrzeć na niego i mówić mu wtedy że muszę się patrzeć żebyś się czuł bezpiecznie ale stosowałam tą radę dziecko płacze krzyczy nie wiem czy te rady psycholog coś dadzą i zabroniła żeby dziecko chwalić za zrobioną kupę. Nie wiem co mam robić dalej. Moze ktoś mi doradzi może też był u psychologa z tym problemem i co mu radził psycholog. Może ktoś miał też taki problem i już go niema? jak z tego wybrnął ?jak się to skończyło że jego dziecko robi normalnie kupkę ?Proszę o radę czekam z niecierpliwością.

Gość pilnie potrzebny
do lekarza

Tak miał wszysko jest ok , lekarka powiedziała ,że przestawiło mu sie w głowie i samo przejdzie , ale kiedy ?

na dzieciecej psychice to ja sie kompletnie nie znam.Poszukaj moze innego psychologa. A kał jest normalnek konsystencji?