Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła szczęsliwa mama

W którym tygodniu lekarz okreslił płeć waszego dziecka?

Polecane posty

No właśnie, wiem, że to zależy dużo od sprzętu jakim robione jest usg, ale czasami lekarze "strzelają" wcześniej. Mojej znajomej już w 16 tygodniu powiedział, ze będzie synek i jest synek :) Inna znajoma wiedziała już w 13 tygodniu, ale USG robione było na 4D. Ja jestem na początku 17 tygodnia, wizytę mam za jakieś 2 - 2,5 tygodnia, to będzie 19 tydzień. Jak myślicie, czy lekarz będzie mógł już określić płeć ?

Gość maja73
u mnie za każdym razem gin określał płeć na przełomie 4 i 5 miesiąca. Ale to zależy jak ułoży się dzidzia i od tego co napisałaś

Gość lojka73
u mnie równo w 16 tyg..stwierdzil ze to na 100% dziewczynka...i była dziewczynka

dzięki za odpowiedź :) a na jakim sprzęcie robione było usg ? mój gin jest dobrym specjalistą, ale w gabinecie prywatnym ma zwykłe usg, stąd pytanie.

Gość jasne jasne
M ega mistrz światowy w tej materii (USG) okresla płeć dziecka w 16 tygodniu i to tez nie zawsze mu sie udaje a tu w polsce prosze- w 13 tygodniu juz wiedzą co i jak :D Najpewniej po 20 tygoniu. Taka prawda.

Gość jasne jasne
Dziewczynke trudno okreslic na 100%. Lekarz stwierdza płeć na podstawie tego iż widzi wargi sromowe ktore łatwo pomylić z jąderkami i stad czesto z dziewczynki robi sie chlopiec :D Jezeli lekarz stwierdzi płeć męską - są jąderka i siusiaczek - to jest bardziej prawdopodobne iż urodzi się chłopiec. A z dziewczynką roznie bywa.

do jasne jasne - tu w Polsce niektóre kliniki prywatne mają coś takiego jak 4D, dlatego mogą określic PRAWDOPODOBNĄ płeć dziecka. Znajoma przy okazji testu PAPPA miała robione USG 4D i lekarz powiedział im, że "narazie" jest dziewczynka. Faktem jest jednak to, że wiele dziewczyn w przypadku chłopca dowiaduje się o tym przed 20 tygodniem - nawet w 16-stym. Więc nie pisz, że coś jest w Polsce niemożliwe ;)

Mnie rowniez lekarz okreslil plec w 20 tygodniu ciazy. I jest to chlopiec. Teraz jestem w 34 tygodniu. Dziecko podczas badania usg bardzo sie ruszalo i mialalm watpliwosci czy cos sie uda zobaczyc. Jednak lekarz umiejetnie podszedl malego od dolu, i w pelnej krasie ukazaly sie \"klejnoty\". I powiedzial, ze nie ma zadnych watpliwosci. Takze rowniez duzo zalezy od umiejetnosci lekarza, nie tylko sprzetu. Milych widokow! ;-)

Gość 576
rodzę za 2 tygodnie synka.. mój gin okreslił płeć dziecka w 14 tyg..każde usg, jakie miałam potwierdzało że to chłopczyk..synek nie jest wstydliwy i za każdym razem ( w sumie miałam robione do tej pory 6 razy usg) pokazywał swój "interesik":)

Gość 53
w 16 tygodniu powiedzial ,ze bedzie chlopak i jest

jak poszlam w 16 tygodniu na wizyte do dr Doeringa (Gdansk) to powiedzial ze na 100% chlppak, a jak nie to koniak bedzie do odebrania no i sie nie pomylil :)