Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swiadek

CO SADZIC O RODZICACH, KTORZY KLOCA SIE W OBECNOSCI DZIECI?

Polecane posty

Gość swiadek

Piszcie, prosze swoje spostrzezenia i opinie na ten temat

Gość swiadek
podnosze

Gość ytak
to jest najgorsze co może być...:( dziecko traci wtedy szacunek do rodziców jest smutne w przyszłości boi się kłótni i unika za wszelką cenę... pisze z doświadczenia:o

Gość co cóż kiedyś myślałam
jak autor, a teraz sama się z mężem przy dziecku kłócę:O:O:O

Gość klotnie w rodzinie to normalna
sprawa. gorzej jak rodzice (zeby niby chronic dziecko) staraja sie rozwiazac swoje problemy po kryjomu przed pociechami i nagle ni stąd ni z owąd dziecko sie dowiaduje ze tatus i mamusia nie są już razem :O

Gość stiopa
to zależy ile lat mają dzieci i jaka jest ta kłótnia muszą przecież nauczyć się życia wśród innych a nie pod kloszem. Dla mnie chowanie wszystkich złych zachowań przed dziećmi przypomina trochę"dulszczyznę"

Gość swiadek
piszcie jeszcze, prosze

Gość a to akurat obojetne
ile dzieci maja lat i jaka jest klotnia i o co rodzice odpowiedzialni nie dopuszcza do takiej sytuacji, poniewaz zachwieje ona poczuciem bezpieczenstwa dzieci

Gość zdecydowanie - nie
ktoś już tu napisał, ża będąc świadkiem kłótni rodziców, dziecko traci poczucie bezpieczeństwa. Oczywście, nie popadajmy w przesadę, są rózne kłótnie - u jednych kłócić się to wyrażać nieco głośniej swoje odmienne zdanie, u innych dochodzi jeszcze wrzask, płacz, a czasem rękoczyny... Tego drugiego nie powinno być w domach woóle, a już na pewno nie wyjdzie to dziecku na zdrowie. Nie sądze też, by dla dobra dziecka powinno sie je informować o problemach rodziców - ja np. miałam dzieciństwo szczęsliwe jak mało które dziecko, i dopiero dużo dużo później dowiedziałam sie jakie problemy pojawiły się wówczas w małżeństwie moich rodziców. I po co byłoby mi to wiedzieć w wieku kilku lat? I do dziś jestem im ogromnie wdzięczna, że mnie żadne o tych problemach nie poinformowało - dla mojego dobra, jak tu niektórzy piszą. Znam jednak i takie przypadki, że mamuisa wołała podczas sprzeczki z mężem dzieci z ich pokoju, żeby zobaczyły, jaki tatuś niedobry - pewnie też dla ich dobra.

Gość swiadek
spotkalam sie z zachowaniem pewnej matki, ktora caly czas poniza swojego meza w obecnosci dzieci. Nastolatkowi sie tlumaczy jaki to tatus nieudacznik, i ze gdyby nie mamusia to bysmy nigdy nic nie mieli. TO TAK SIE ROBI?

Gość swiadek
podnosze