Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bogusława

CZY MOGĘ ŁĄCZYĆ LEKI DOPOCHWOWE?

Polecane posty

Gość Bogusława

Obecnie leczę się na grzybicę. Używam dopochwowo na noc Gyno - Femidazol. Zażywam także 2 razy dziennie (rano i wieczorem) Luteinę dopochwowo na wywołanie okresu. Luteinę powinnam zacząć brać jakieś cztery dni temu, ale ze względu na leki na grzybicę nie brałam jej. A może powinnam? Czy można jednocześnie na noc zażywać i Gyno - Femidazol i Luteinę? Czy lepiej zaczekać aż zakończę leczenie grzybicy, za jakieś 10 dni i dopiero zacząć brać Luteinę? Ale wtedy nie dostanę okresu na czas, tylko z dużym opóźnieniem. Co radzicie?

Gość czy nikt mi nie odpowie

Gość zadzwon do gina

nie mam numeru telefonu do niego, nie podał mi, więc widocznie nie życzy sobie żeby do niego dzwonić. a po drugie - jest na urlopie. Nawet gdybym miała ten numer to w tym momencie nie ładnie byłoby dzwonić kiedy wypoczywa z rodziną.

Gość Linkaa
Jakiś beznadziejny ten Twój inekolog ! W tym czasie kiedy leczysz grzybice dopochwowo powinnas brać Luteine podjezykową. W innej postaci Luteina, tam sa różne zaróbki i konserwanty a po za tym trzeba przede wszystkim dobic grzyba. Nie powinno sie samemu przesuwać terminu brania progestteronu bo bedziesz miec jeszcze większe zaburzenia hormonalne, przecież tym oddziałowujesz na przysadkę , a potem juz tak Ci się wszystko rozchuśta , że kolejne cykle beda do bani.

no to co ja mam teraz robić?

Gość Linkaa
isc do innego gina, byle gdzie do jakiejs przychodni, zeby recepte wypisali na Luteine podjezykowa. Tylko jezeli ta dopochwową musiałabys wkładać 2x , to ta podjezykowa niestety az 4 x dziennie szybciej sie rozkłada , ale jest refundowana i kosztuje na recepte 3 zł. w opakowaniu jest 20 albo 30tabletek wiec sobie przelicz żeby byla odpowiednia ilosć opakowan.