Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joki

jak gotujecie zupki dla 7 miesięcznego dziecka?

Polecane posty

Gość ewunia85
ja też poproszę o przesłanie na adres ewunia851031@o2.pl

Gość panikara223
A ja tam nie gotuje,kupuje sloiczki,moja mala chetniej je z nich obiadki,nie wiem dlaczego widocznie moja kuchnia jest do bani heheh :P

Gość lilankaaa
ja też poproszę asia291@buziaczek.pl

bardzo proszę o przesłanie ksiązki kucharskiej z góry dziekuję elakralka@poczta.fm

ja też poprosze:) kwiatuszek252@amorki.pl

Będę bardzo wdzięczna za przesłanie również mi na adres: agnrat8@wp.pl z góry bardzo dziękuję :)

Temat jest z przed 5 lat więc nie wiem czy ta od książki jeszcze tu zagląda. Ja 7miesięczniakowi daje to samo co my jemy,ale bez przypraw. Na śniadanie jakaś kaszka z biszkoptem, na podwieczorek jabłko,banan, na kolacje kleik ryżowy,w międzyczasie soki. Do tego karmię jeszcze piersią.

Gość mika87
Czy ja też mogę prosić o taką książkę kucharską dla dzieciaczka, bo moja córcia póki co była na słoiczkach i chcę żeby zaczęła poznawać bardziej dorosłą kuchnię, a nie tą słoiczkową. Mój mail mika87@interia.eu będę bardzo wdzięczna

Czy ja tez mogę poprosić o ta książeczkę Słonko? renatka1984180@wp.pl

Czy ja tez mogę poprosić o te książeczkę kucharska Słonko? renatka1984180@wp.pl

Gość azezam
watek chyba byl z 2008 roku ale jesli Slonko jeszcze tu zaglada to ja baaardzo chetnie otzrymam ksiazke :) lucynizio@onet.eu z gory dziekuje

Gość xxxxxxyyy
Dziewczyny a wiecie, ze istnieje cos takiego jak ksiegarnia - tam za ok 30 zl spokojnie kupicie ksiazki o gotowaniu dla niemowlakow - wybor duzy , moze dajcie juz spokoj Slonko i poszukajcie:) plus google nie parzy - w niecie jest masa przepisow na bobo - zupki.

Gość kleopatra nowa
Słonlo pewnie juz masz dosc wysyłania ale ja tez bym Cie prosiła o wysłanie tej ksiazki!!! BARDZO, BARDZO:):) asiuladomin@o2.pl Pozdrawiam:)

Gość KASIAiMALWINKA
WIDZE ZE JAKAŚ KSIĄZECZKA KULINARNA JEST HITEM... JEZELI KTOS JA POSIADA PROSZĘ I JA:) kasia1344@wp.pl

Gość andzia34934
Hej:)zaintrygowalyscie mnie ta ksiazka kucharska:) Podeslecie?? anusiak2166@interia.pl z gory dziekuje:) U nas dzien wyglada mniej wiecej tak: -wczesnie rano mleko modyfikowane ok 180 ml(maly budzi sie po nocy ok 6,7ej rano zjada mleczko i idzie dalej w kime) -po trzech godzinach po pierwszym karmieniu znow mleczko 210 ml obowiazkowo , czesto dodaje jakas kaszke do smaku np truskawkowa albo bananowa -zupka zawsze (od 6.5 miesiaca zycia) na bazie marchewki i mieska(cieleciny lub kurczaka lub co kilka dni ugotowane zoltko) reszta skladnikow jest zmienna-pietruszka,kalafior,brokuly(bardzo je lubi) ziemniak , cukinia...teraz poluje na dynie ale nie moge nigdzie znalesc i powoli zastanawiam sie nad lososiem -po zupce zwykle szybko jest glodny wiec znow mleko ok 180 ml -deserek czasami gotowy plus kaszka ryzowa , czesciej jednak pognieciony banan,starte jablko,maliny z bananem dodaje zazwyczaj troche kaszki zeby bylo pozywniejsze -ok 18ej mleko 210ml -przed snem ok 21 mleko 210 ml -miedzy czasie chrupki kukurydziane albo biszkopt,sok z marchwii i jablka herbaty nie toleruje podobnie zreszta jak wody....jedynie jak jest goraco i tyle. maly bardzo przepada za mlekiem,zupka nie najada sie na dlugo mimo ze czasami zjada jej duzo)(roznie bywa) pozdawiam

Gość xpatrycjaaa
Witam wszystkie mamy. Jeżeli ktoś posiada jescze ta książke z przepisami to poproszę patrycjaaa18@wp.pl

Dziewczyny, pierwsze słyszę, żeby mięso gotować osobno. Czy wszystkie tak robicie? Dlaczego? Ja właśnie dziś chciałam pierwszy raz odrobinkę mięsa dać, ale teraz to nie wiem czy osobno czy razem gotować...

Gość andzia34934
hej:) Odnosnie miesa,ja wrzucam kawalek do rondelka zagotowuje w malej ilosci wody ,odlewam ja i zagotowuje ponownie na wrzatek wrzucam warzywa.Kolezanka powyzej pewnie ma racje,iz wywar z miesa moze byc ciezkostrawny tez tak slyszalam,do mnie jednak bardziej przemawia argument aby pozbyc sie szumowin miesa,ja nie zjadam ich z apetytem gdy mi sie trafi w zupie i dziecku tez nie daje.Na poczatku gotowalam razem wszystko i bylo ok. Zaciekawila mnie ta zupa z kurczakiem ,marchewka i jablkiem(przepis z porzedniej str),jutro serwuje mlodemu na obiad ciekawa jesteem jak mu posmakuje dziewczyny a jak z rybami??dajecie juz do zup??Moj maly ma prawie 7ipol miesiaca,nie wiem czy to odpowiedni czas???Jakie sa wasze doswidczenia i jak przyrzadzacie??pozdrawiam

Gość whYyY..
ja tez poprosze na maila wioleta-magdalen@hotmail.de Dziekuje!

Gość whYyY..
mialo byc wioleta-magdalen@hotmail.de

Gość whYyY..
wioleta-magdalen@hotmail.de cos mi h nie chce wpisac :(

Gość whYyY..
wszystko razem ma byc w mailu ,nie wiem co to sie dzieje ze osobno po h sie wpisuje :(

poproszę o tą książkę kulinarną. xxpaulinkaxx91@o2.pl z góry bardzo dziękuje,jest mi bardzo potrzebna.proszę

Gość angela ;)
Sloneczko prosilabym o przeslanie ksiażki ;) z gory dziekuje ;) nazawszemy6@wp.pl

Ja również poproszę bardzo o książkę. Ktoś kiedyś napisał że gotuja tylko te które siedzą w domu i się nudzą. Nieprawda ja pracuję ale gotuję bo mój nie lubi jedzenia ze słoiczków. Poprostu ich nie je. Mój mail. paula8122@wp.pl