Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wystraszona__

Kto studiuje 2 kierunki JEDNOCZEŚNIE rozpoczęte w tym samym roku?

Polecane posty

Gość wystraszona__

Jak dajecie sobie radę? Nie pokładają Wam się sesje? Myślę oczywiście o jednym kierunku dziennym a drugim zaocznym :) Mam zamiar rzucić się na głęboką wodę ale przyznam szczerze, że boję się że nie dam rady :( POMÓŻCIE.....................................

Gość wystraszona__
:(

Gość szarotka alpejska
lepiej sobie zacznij ten drugi po roku albo po dwóch

własnie. lepiej odczekaj rok i zobaczysz czy w ogóle będziesz miała czas na studiowanie drugiego kierunku

Gość chyba pokrywają

Gość forget me not
Za rok będę zdawać maturę i póżniej planuję studia na kierunku psychologia. Zatrważająca ilość chętnych na te studia i opinie niektórych osób ,że ciężko póżniej o pracę itp. trochę mnie martwią. Chciałabym wybrać specjalizację psychologię pracy i w przyszłości pracować jako doradca personalny, przy rektutacjach itp. Myslę też o licencjacie z filologii angielskiej żeby w czasie studiów zacząć pracować bo po psychologii potrzebne jest najpierw min. roczne doświadczenie , więc trochę czasu to potrwa... Co sądzicie o takim wyborze ? W sumie to dwa różne kierunki i nie wiem czy uda się je pogodzić. No i czy warto mieć tytuł licencjata ?

Gość wystraszona__
:) dzięki ale decyzja już podjęta :) mam 1 ważniejszy kierunek od drugiego, który będę studiować zaocznie. jeśli nie dam rady na dziennych to je zostawie :) ale jak mogą się pokrywać? przecież studia dzienne pn-pt a zaoczne sob-niedz. więc JAK???????

Gość wystraszona__
też wybieram się na ang :) i trochę się boję żeby mnie to nie przerosło :) ang + psychologia fajne zestawienie tyle, że pewnie będzie Ci ciężko bo obydwa kierunki pochłaniają mnóstwo czasu. Ale co tam. Spróbować zawsze warto :)

Gość wystraszona__
ja przyznam się że mam 2 lata w plecy i chcę to nadrobić. zapału mam za 3 więc może się uda :P

Gość chyba pokrywają
pokrywają zamiast pokładają.;) chyba że chodziło Ci o kładzenie sesji;) pokrywanie to nie zawsze jest teramin egzaminu wypadający tego samego dnia. po prostu chodzi o to czy dasz radę nauczyć się wszystkiego co trzeba. ps ciekawostka: studiowałam dziennie na państwowej uczelni a zdarzało się, że zmuszona byłam przychodzić na konsultacje w soboty lub niedziele.

Gość moja radda
jesli ciagniesz dwa kierunki to mozesz zlozyc podanie o indywidualny tok nauczania, wtedy sama sobie ustalasz termin egzaminow itd, jest o wiele latwiej. nie wiem czy da sie tak samo zrobic jak sie studiuje zaocznie jedno, ale mozesz sprobowac sie dowiedziec

Gość wystraszona__
dziękuję :D narazie mam nadzieję, że się uda :) a co będzie czas pokaże :) ps. na zaocznych nie może być "zlotów" w środku tygodnia bo zaocznie zazwyczaj studiują ludzie pracujący, którzy na dzienne studiowanie nie mają czasu :)

Gość ekhm ekhm ekhm
Studiuję dwa kierunki jednocześnie rozpoczęte trzy lata temu, na dwóch wydziałach tej samej uczelni, bez indywidualnego toku nauczania. Nie powiem.. jest trochę trudno, właśnie zwłaszcza w czasie sesji, kiedy to człowiek czasem wcale się nie kładzie spać, bo.. nie ma kiedy, a potem wyrusza na uczlenię, gdzie zdaje po dwa, trzy egzaminy praktycznie w tym samym czasie.. Ale daje radę; do końca już bliżej niż dalej, więcej jestem dobrej myśli, zwłaszcza że mam nadzieję pracować potem w zawodzie i póki co bardzo się na to cieszę :) Dla chcącego nie ma niemożliwego ;) Powodzenia życzę!

Gość tyyyy
ale pirdfzielicie. ja studiuje zaocznie i mam zjazdy nawet w tygosniu a normalnie w piatek sobot ei niedziele.