Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ciocia Miecia

Sztuczki w nauce jezyka angielskiego.

Polecane posty

Gość A moze...
ktos ma pomysl, jak nauczyc sie rozumienia. To moze dziwne, ale ja dosc dobrze pisze (gramatyka), i powiem co nieco, natomiast nie rozumiem jak do mnie mowia. "Zamykam" sie, wszystko mi gdzies umyka, za szybko to wszystko jest. Staram sie sluchac radia, tv, ale jak narazie niewiele mi to daje

Jest sposób na \"praktykę\" najlepiej pogadac z kims na skype. Wtedy nie wstydzisz sie bo nie widzisz tej osoby. Zauważysz tez, ze nie tylko Ty robisz błędy ale najważniejsze zeby Cie zrozumieli. Tylko trzeba dobrze wybrac kogos kto dobrze mówi, na pewno nikt z Turcji(chociaż ludzie ze Stambułu bardzo ładnie niektórzy mówią) i Afryki. Najlepiej Anglia , albo Meksyk (większe miasta). Zresztą wyczujesz sama na jakim poziomie jest rozmowa i jak pisze na początku. Jak źle pisze to nie ma sensu zaczynać rozmowy. Ja mam kilka takich kontaktów i praktykuje :) Nie mam żadnych oporów w mówieniu , jak się rozgadam to trzepie jezorem trzy po trzy. Później jak sobie myślę o tym to wiem , ze mogłam powiedzieć inaczej ale i tak sie nie przejmuje :)