Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

egalisse

Jaki to rodzaj wyprysku?

Polecane posty

Mam taki problem: nie jestem w stanie zidentyfikowa膰 rodzaju wyprysku wyst臋puj膮cego od kilku lat, a to raczej nie tr膮dzik (nie ma charakterystycznych dla niego czerwonych krost, intensywno艣ci i \"zakresu terytorialnego\", poza tym mam \"a偶\" 21 lat). Oto objawy: -najpierw pojawia si臋 miejscowe uczucie ucisku i w tym punkcie wybrzusza si臋 drobna, powoli rosn膮ca w g贸r臋 gulka po艂膮czona z zaczerwienieniem sk贸ry (spowodowanym prawdopodobnie tym uciskiem), lekko bolesna po naci艣ni臋ciu; -wkr贸tce na czubku wybrzuszenia staje si臋 widoczna bia艂a zawarto艣膰 wyprysku, kt贸rej jest coraz wi臋cej i wi臋cej (jakby stopniowo przemieszcza艂a si臋 do g贸ry z tej wewn臋trznej gulki); -kiedy eksperymentalnie wycisn臋艂am pojedynczy wyprysk, okaza艂o si臋, 偶e bia艂ej wydzieliny jest dosy膰 sporo; -wypryski tego rodzaju pojawiaj膮 si臋 pojedynczo, na dowolnym obszarze twarzy, dosy膰 cz臋sto, czasami r贸wnie偶 na podra偶nionym rejonie sk贸ry. Dodam jeszcze, 偶e problem dotyczy cery wra偶liwej, trudno goj膮cej si臋, o bardzo jasnej karnacji, t艂ustej w rejonie \"T\" (zw艂aszcza na nosie), regularnie ale delikatnie oczyszczanej, bez stosowania jakiegokolwiek makija偶u. Raczej nie wchodzi w gr臋 od偶ywianie ani niedob贸r witamin czy soli mineralnych (co najwy偶ej nadmiar :D). Jaki to typ wyprysku i czym mo偶e by膰 spowodowany? I czy jest jaki艣 spos贸b na pozbycie si臋 go? Z g贸ry dzi臋kuj臋 za pomoc.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 hmmmmmmmm
mam to samo, mowi膮 na to "ropniaki" lub "ropne cysty",a jak to sie fachowo nazywa nie mam pojecia :P Wlasnie sobie jednego wychodowalam, zeby pokazac pani dermatolog,bo jutro sie wybieram:D nie ma co dluzej czekac,ja tego nie zniose wiecej :/ Tobie tez zycze powodzenia:)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach