Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokoilop

Potówki

Polecane posty

Gość kokoilop

Proszę pradźccie coś, bo dotychczas stosowane - Benzacne, sudocrem, maść cynkowa, krochmal, zasypki i pudry w płynie nic nie pomogły...a były to sposoby leczenia zalecone przez lekarza:( Może ktoś miał podobny problem? Nie wiem co robić a już mi za gorąco chodzić w bluzkach z długim rękawem:(

może to nie są potówki tylko jakieś uczulenie a pozatym komp malucha często i nie przegrzewaj jakie mleko dajesz dziecku jak karmisz piersią może dietke trzeba zmienić

Gość kokoilop
To są potówki, bo tak stwierdził lekarz, ale nie u dziecka tylko u mnie. Całe ramoina i dekolt, już mnie gwint trafia:( nic nie skutkuje:(

Maka ziemniaczana.Tak mi poradzila pani w aptece.I zeszlo.Tylko trzeba to robic systematycznie

Gość jamnik 123
Maka ziemniaczana jest rewelacyjna. Mozna dodawać krochmal z maki do kąpieli, działa szybciej.

Gość kokoilop
Mam pytanie odnośnie krochmalu. Czy po kąpieli w takim specyfiku należy spłukać ciało wodą, czy zostawić i wetrzeć go w skórę?

a i radziłąbym upewnic się czy to są napewno potówki lekarze mogą się mylić moze to być jakieś uczulenie dziwne troche u dorosłej osoby tymbardziej że po sudocremie powinno zejść

Gość ale co
ale co zrobić z tą mąką?

Gość ale co
nakładać? Czy co? Jak? Bo mam też potówki, i nie mam pojęcia co zrobić...

Gość jamnik 123
Mąkę kartoflana można uzywać tak jak zasypke, na potówki i odparzenia. Ale spróbuj z tym krochmalem. Zró go trochę (duży kubek) i wlej do waienki . Tylko sprawdź czy nie będzie za goraca woda

Gość kokoilop
Dzięki za rady:) Właśnie wykąpałam się w krochmalu, natarłam mąką i mam plan stosować taką terapię przynjajmniej tydzień. Po 7 dniach będę sztywna jak nakrochmalona halka;)