Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy wiecie

obywatelstwo

Polecane posty

Gość czy wiecie

czy jak sie urodzi na terenie innego panstwa, to to dziecko ma obywatelstwo tego kraju? chodzi o sytuację, gdy rodzice tam mieszkaja, ale sami nie maja obywatelstwa.

Gość tak tak tak tak*

Gość czy wiecie
to już wiem czemu głupie pindy zaraz po szkole jada sobie tam robic dzieciaka. znam takiego co czekal z ciążą aż do wyjazdu do anglii, sprowadził żonkę i jazda, bo to niby wrota do raju sie otwierają... prostaki

to zalezy od kraju..w niektorych istnieje prawo krwi a w niektorych ziemi..czasami trzeba wziasc slub zeby dziecko dostalo obywatelstwo..bo innaczej trzeba isc do sadu o przyznanie obywatelstwa..tzn np ojciec moze powiedziec ze dziecko jest jego ale to niewystarczajace aby dostac dane obywatelstwo.. hemn nie wiem jak z pindami.. moj przyklad..ja mam dwa obywatelstwa..polskie i x i mieszkami w 3 kraju i moj syn ma 3 obywatelstwa automatycznie pozdrawiam

Gość no akurat w anglii
to nie dziala, przynajmniej jedno z rodzicow musi miec obywatelstwo (albo stala rezydenture). inaczej nici....

Gość hop hop puchatku
ale w USA działa, tylko ze to nic nie daje rodzicom:P oni dalej są na czarno:P

Gość w angli jest tak ze jezeli
dziecko sie tam urodzi to po skonczeniu 18 lat samo moze ubiegac sie o nadanie mu obywatelstwa. wczesniej chyba nie dostanie.