Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luiza_1988

Pogrubienie endometrium

Polecane posty

Gość Luiza_1988

Kilka dni temu byłam u ginekologa, ponieważ w środku cyklu miałam plamienia. Ginekolog stwierdził u mnie pogrubienie śluzówki macicy, 18 mm. Dostałam Luteinę na 7 dni a potem od początku okresu mam zacząć brać Yasmine. Za 2 miesiące idę na kontrolę. Ginekolog mówił mi o skutkach tego schorzenia jednak chciałabym wiedzieć coś więcej. Może któraś z Was miała podobny problem? Czym to może grozić? Proszę o pomoc. Mam 18 lat.

Gość Słoneeeeeeeeeczkooooo
Luiza_1988 - poradziłabym Ci zebys poszła jeszcze do innego lekarza niczym zaczniesz brac te leki...plamienie w srodku cyklu moze byc spowodowanem owulacją, niektóre kobiety tak mają Powiem tak...w ubiełym roku pewna zdolna pani ginekog powiedziała mi, ze mam endometrioze przez badanie USG, brałam Duphaston jednak pzrerwałam, bo to starszna burza hormonów :/ W maju tego roku spanikowana ze dalej mam tą chorobe poszłam do lekarza...prywatnie ;| okazalo sie, ze jestem zdrowa jak ryba:) a tamta chciała mnie faszerowac lekami...do dzis czuje sie dobrze :) Pozdrawiam:D

Gość Aalisha
NIe wierz w to ze jestes zdrowa jak ryba... mnie tez tak mowili przez dwa lata w koncu okazalo sie ze mam endo i torbiela na jajnku wielkości 3,5 cm (nosilam go troche)... Niedawno przeszlam operacje usuniecia. poczytaj o endometriozie koniecznie... patrz wątek - Mam endometrioze...

Gość Luiza_1988
Wcześniej chodziłam do kobiety ale ona nawet nie chciała zrobić mi USG (chodziłam na kasę chorych). A brzuch wciąż mnie bolał i podczas okres i w ciągu cyklu, szczególnie od 16 dnia do końca. Plamienia miały kolor krwisty ze skrzepami. Poszłam do obecnego ginekologa i właśnie on stwierdził pogrubienie endometrium oraz cykle bezowulacyjne. Skierował mnie również na badania ( prolaktynę oraz próby wątrobowe). Próby wyszły w normie, natomiast poziom prolaktyny początkowo też w normie a po tabletce i powtórnym badaniu po godzinie wyszło zbyt wysokie. Ginekolog powiedział, że w obecym momencie jedynym wyjściem jest terapia hormonalna oraz częste konrole (raz na miesiąc lub dwa) oraz powtarzanie badań z krwi. Boję się, ponieważ po tym co przeczytałam w internecie przestraszyłam się np, łyżeczkowania macicy. Czym może to grozić? Jak jest z Wami? Jak jesteście leczone z powodu pogrubienia błony śluzowej macicy?

Gość Luiza_1988
Czy endometrioza powstaje w wyniku pogrubienie endometrium?

Gość Słoneeeeeeeeeczkooooo
dziwne zeby 3 różnych ginekologów sie pomyliło...pod koniec maja wyladowałam własnie w szpitalu...z okropnym bólem w prawym podrzuszu bylkam wystarszona, bo myslałam, ze to ta endometrioza...bo bolało tak samo jak wczesniej co mi tak jedna powiedziała...okazało sie, ze cały czas miałam chory wyrostek, a nie jajniki;| i tez mam 18 lat...a o tej endometrioz enie mysle juz dosc sie oryczałam przez nią zreszta niepotrzebnie;/ Endometrioza to jakies zrosty ze krwią w srodku chyba takie cos...sama nie wiem, bo juz nie pamietam