Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Joannaaa

Kochani jak ugotowac kolby kukurydzy?

Polecane posty

Prosze o pomoc:) Robie parapetówke i postanowilam zrobic cos z 5kg kukurydzy w kolbach ktore dostalam na jeden z prezentow powitalnych od nowych sasiadow (idiotyczny prezent wiem:P ale coz moge poradzic:D), ale w sumie ja nie o tym:P Czy ktos wie jak ja przygotowac/ugotowac? solic wode czy nie? ile czasu gotowac i jak podawac? Bede wdzieczna:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nowineczka
wrzuc na 5 minut do wrzacej wody z lyzeczka cukru

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
cukru? nie soli? wow... no tego bym nie wymyslila:P no a potem sól i maselko tak? :D moze ktos z gosci wpadnie na to zeby mi ksiazke kucharska kupic...? :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
danse-moge sie podzielic:P kwiatuszku no a jak to sprawdzasz? ta jest bardzoi miekka juz:) I CZEMU SOLI NIE???? PRZECIEZ SIE PODAJE Z SOLA I MASELKIEM... ANIE...?:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ważne Pytanie
j wrzucam do wrzątku lekko osolonego,gotuję tak ze 30 minut,nalepiej sprawdzić miękkość,wydłubując ziarno z kolby i zjeść :-) po ugotowaniu można dać troszkę masła i soli,wedle gustu,ja nie daję nic.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nieugotowana twarda mowicie... nieugotowana twarda... twarda... hmmmm... :P tylko ze ta juz jest miekka jak sie ja widelcem tak... stuknie? :D bede probowac chyba wydlubywac:P najwyzej sie ktos otruje...:P (wtedy to na pewno mi kupia ta ksiazke kucharska na wprowadziny:D) jeszcze mysle nad tym cukrem i slodkoscia kukurydzy...;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sie woda gotuje juz... trzymajcie kciuki!!!!! :D (jak wyjdzie to was poczestuje kiedys:P)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×