Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto mi powie

Dlaczego nie dochodzi u mnie do jajeczkowania? Jak to leczyc?

Polecane posty

Gość kto mi powie

Może być wiele przyczyn. Leczy się zazwyczaj farmakologicznie. Dają tabletki na wywołanie owu, ale chyba najpierw robią jakieś badania, żeby ustalić przyczynę. Zazwyczaj dają clo, duphaston i inne.

Gość kto mi powie
bardzo dziekuje!czy te leakrstwa to hormony,czy dlugo trzeba sie leczyc??

Gość 22 ja 22
to tak ja u mnie -nie ma jajeczkowania- wnioskuję to z wykresów temp. jakie robię. Nie w każdym miesiącu tak mam ale w większości :( Co prawda zaobserwowałam że jak nie mam jajeczkowania to mam potem baaarzdo skąpy okres (pewnie tak ma być ? ) znowu jak mam skok temp. to okres potem jest normalnie 5 dni i taki "normalny"! Nie wiem co moze powodowac u mnie taki stan!! (?) wybieram się we wtorek do gina bo już nie daję rady :( czy ktoś miał podobnie i jakie leki bierze???? pozdrawiam

Gość kto mi powie
U mnie bylo to tak,ze bralam 5 lat tabletki antykoncepcyjne,niedawno przerwalam i nagle zrobil mi sie torbiel .:( Torbiel jest wtedy gdy nie dochodzi do jajeczkowania i pecherzyk Graffa nie peka....Teraz na torbiela lykam tabletki.

Ja nie miałam jejeczkowania prawdopodobnie przez antykoncepcję, nawet jeśli wystepowała, to mogły jajka nie pękać :) Dostałam własnie clo i zaskoczyłam po pierwszej serii :) Tak to są hormony :) Mam małe pojęcie o tym, to się za bardzo nie chcę wypowiadać :) Piszę tylko to co wiem.

Gość ale bzdura z tym torbielem
ło matko a skąd masz tę teorię kobito buehehehehehehehehehhehe

Gość pytanie 21
misiaczkowa- jak długo w cyklu stosuje sie to clo (od kórego dnia cyklu do którego? ) i jaki jest koszt tych leków. Jesli można prosiłąbym o inform. :) pozdrawiam :)

Gość kto mi powie
jezeli kobieta ma tez obfite miesiaczki czesto nie dochodzi do jajeczkowania

Clo ja brałam od 5 do 10 dnia cyklu, bo za późno poszłam do gina, a on nie chciał tracić cyklu. Normalnie z tego co czytam bierze się go od 3 do 7 dnia cyklu. Ma trochę skutków ubocznych, ja miałam dołki po nim, ale przechodzi po odstawieniu. Jest refundowny i ja płaciłam za niego ok.6 zł. Co do obfityc miesiączek i bolesnych (ale takich w graniucach normy, nie mówiąc o krwotocznych) to mój ginio mi powiedział, że takie kobiety nawet szybciej zachodzą :)

Gość pytanie 21
misiaczkowa- dzięki za infor. :) Super że clo tak szybko zadzialal, może mi też tak pomoże -zapytam gina pozdrawiam :)

Gość macie endometrioze i tyle

a badałaś prolaktynę ? jej wysoki poziom moze hamować owulację. Konieczne jest powtórzenie badania po obciążeniu. CZy lekarz zlecił ci to badanie? Jak nie możesz wykonać je na własna rękę, tyle, że zapłacisz (koszt około 20 zł, przynajmniej u mnie). A na skierowanie jest za darmo.