Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Moniśka74

POMOCY...DZIEWCZYNY,JAK RADZICIE SOBIE Z KOLKA U SWOICH MALUSZKÓW?

Polecane posty

Witam ,czy macie jakies sprawdzone sposoby radzenia sobie z kolka u takiego malenstwa?U mojego Wiktorka zaczely sie wlasciwie od wczoraj i po prostu godzina wieczornego krzyku.Czy fakt zmiany mleka moze spowodowac u dziecka zaburzenia trawienia?Stosowalam bebilon a teraz przeszlam na NAN1...KTORE MLEKO WEDLUG WAS JEST LEPSZE?

ja polecam NAN, tez stosowalam bebilon i to wlasnie po nim maly mial kolki, u nas polozne poradzaly wlasnie NAN ja podawalam swojemu plantex , troche pomoglo pozniej przeszlam na herbatki z hippa ulatwiajace trawienie w sumie to kolki musza same przejsc, nie ma zlotego srodka zeby je zlikwidowac, to musi troche potrwac masuj brzuszek, rob cieple oklady (np, kladz uprasowana ciepla pieluche na brzuszek) i czekaj, wkoncu samo przejdzie

Gość Zuuuuuuuuuuuuuuzka
Ja nagrzewałam brzuszek suszarką do włosów, kładłam spać (oczywiście w dzień i często zaglądać do dziecka) na brzuszku na poduszce tak, żeby brzuszek był trochę ugnieciony

mojemu maluszkowi pomaga suszarka do włosów, ciepły strumien powietrza łagodzi ból aż w końcu przestaje boleć, podkurczanie nóżek do brzuszka i masowanie go też pomaga, herbatka z hippa z kopra włoskiego pomaga w trawieniu i uwalnianiu gazów. Jeśli twój smyk ma kolki wieczorem możesz połączyć to z ciepłą kąpielą - pomaga.

Gość AANNJA
ODSPRZEDAM NIEMIECKI SAB SIMPLEX!NAM TYLKO TO POMGAŁO NA KOLKI.PRÓBOWALISMY BOBOTIC,ESPUMISAN,CZESKI SIMPLEX... I NIC;(MAŁY PŁAKAŁ Z BÓLU A JA RAZEM Z NUM.OPRÓCZ NIEMIECKIEGO SS STOSOWALISMY WIELE DOMOWYCH SPOSOBÓW,NP.KŁADZENIE NA BRZUSZKU ZARAZ PO JEDZONKU!ROWERKI I MASAZ BRUSZKA KILKANASCIE RAZY DZIENNIE A NIE TYLKO W CZASIE KOLEK),WIECEJ INFO NA GG 13570074.