Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoświadczona.....

Ważne!!!W jakiej pozycji najlepiej wykonać lewatywę???

Polecane posty

To nie jest zadna prowokacja, po prostu czeka mnie badanie przed którym musze zrobić ten nieprzyjemny zabieg, a ze nigdy tego nie robiłam więc szukam odpowiedzi tutaj, jesli macie jakies wskazowki to tez proszę.Pytanie jest jak najbardzeij powazne wiec prosze powstrzymajcie sie od glupich uwag.

Samo wykonanie lewatywy możesz na boku lub na plecah (tak, jakbyś układała się do badania ginekologicznego), żeby było łatwiej wprowadzić roztwór. Ale po wprowadzeniu z doświadczenia radzę Ci położyć się na brzuchu... najłatwiej utrzymać ;)... a kilka-kilkanaście minut to w takiej sytuacji baaardzo długo :)

Wielkie dzięki za wskazowki, a jaka ilosc roztworu mam wprowadzic?

hejkaaa ma rację, poroś o enemę, tam jest chyba 100-150 ml. Ona ma takie zaokrąglone zakończenie, żeby za bardzo nie bolało. Tylko pamiętaj, żeby wytrzymać, ideałem byłoby około kwadransa, żeby do dalszej części jelita zdążyła \"dotrzeć\"... no i przygotuj się, że po jakichś dwóch minutach będziesz miała kryzys :). Ale bądź dzielna :).

juz po...lewatywa ok, wielkie dzieki za wszystki wskazowki, wszystko dobrze poszlo, pozdrowienia i podziekowania dla hejki i nominy