Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loon

Czy są jakieś objawy przy cyklach bezowulacyjnych??

Polecane posty

Gość loon

oczywiście poza tym, że nie da się zajść w ciążę :P Zastanawiam się czy jest coś co może wskazywac na takie cykle... nieregularne cykle? rozhwiana temp? JEst cos takiego??

Gość notak
Temperatura podczas takiego cyklu jest stale na tym samym poziomie tzn. nie ma skoku temp. O tym,ze był to cykl bezowulacyjny dowiadujemy się w pierwszym dniu kolejnego cyklu ;):)

Podwyzszona PRL ( prolaktyna) i testosteron, to przyczyna cykli bezowulacyjnych, I fazowych. Zazwyczaj to. DOpiero po wszystkich badaniach widac co i jak Powodzenia

Gość loon
no ja tak systematycznie tej temp nie mierze ;) Ale zauwazylam, że jak wiem kiedy mam owulacje, tzn. kiedy boli mnie brzuch w polowie cyklu, to okres mam normalnie - po 27-29 dniach. A jak brzuch nie boli w połowie i nie potrafię określić kiedy mam owulacje, to cykle mi się strasznie nieregularnie rozciagaja lub skracaja tak ok 21-35 dni :o Nei wiem czy to moze byc przyczyna?

Gość loon
do gina sie na przyszly tydz umowie dopiero, bo czekam na ten cholerny okres, ktory nie wiadomo kiedy wyskoczy :o

Polecam wizyte u gina i rozmowe, na czuja ciezko cos powiedziec, kazda z nas jest inna:) Pozdrawiam

Gość notak
a co ci szkodzi mierzyc temp przynajmniej przez jakis czas?:) Gin też czasem zleca pomiar temp.

Gość loon
nic nie szkodzi mierzyc temperaturki :D Zabiorę się do tego jak tylko mi sie ten cykl skonczy... Zastanawiałam się tylko czy może byc jakis zwiazek miedzy brakiem owulacji, a takimi nieregularnymi cyklami...

Gość loon
właśnie w internecie znalazłam info., że objawem takiego cyklu może być np. brak odczuwalnej owulacji (jeśli się je zwykle odczuwa), nasilony PMS i nieregularne cykle... no i ta nieszczęsna temperatura :) której mi się mirzyć nie chciało ;)

Gość notak
nasilony pms to ja mam w każdym cyklu;):D wejdz sobie na www.lmm.pl pomoże ci w interpretacji pierwszych cykli z tempką:)powodzenia! :)