Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ec

OD CZEGO ZALEŻY PŁEĆ DZIECKA

Polecane posty

Gość ec

bardzo chciałabym miec syna czy macie jakies dobre sprawdzone przepisy

trzy dni po okresie ..no i musi być oczywiscie pełnia:D

Gość ec
dzięki za odpowiedz bo ja słyszałam że 2 dni po owulacji ale nie wiem czy to prawda pozdrawiam

Gość wióry i pył
2 dni po owulacji to jajeczku już się do użytku nie nadaje :) Najlepiej w samo centrum owulacji trafić Jest taka teoria, że plemniki męskie, jako że niosą mniej DNA ;P są szybsze niż żeńskie i w któtszym czasie dopłyną do jajeczka, przez co mają większą szansę na dostanie się do środka... i tyle. Czyli i tak jest to loteria :o

ja slyszalam ze plemniki z meskim chromosomem sa slabsze, szybciej gina. Wiec jesli kochasz sie dobre kilka dni przed uwolnieniem jajeczka to przezyja tylko \"dziewczynki\". Wynika z tego ze jesli chcesz miec synka to dobrze jest wiedziec kiedy masz owulacje. Tak gdzies czytalam, nie wiem na pewno bo nie jestem jeszcze na tym etapie;) Pzdr

Gość spokojnie to tylko awaria
Należy zrobić to z kolegą,który ma już dwóch synów:)))A tak poważnie,to facet odpowiada za to co wrzuca w swoim plemniku.Może i są słabsze i tak dalej,ale ja po owulacji załapałam córeczkę.Mam dwie zresztą.

Gość na ratunek
trzeba jeść dużo kalafiora :)

Hihihi:)i na noc smarować się maścią kamforową.

Gość wióry i pył
nie debilizm tylko fakty naukowe plemniki męskie są sporo lżejsze niż żeńskie, bo Y jest duuuuuuuużo mniejszy niż X i to NAPRAWDĘ robi różnicę :P

Dziękujemy za komplement:)Też nie uważamy Cię za debilizm:)Coś tam jest z chromosomami Y,ale co?Niektórzy robią córki,niektórzy synów a czasem parki.Jestem ciągle za wymianą po 2 nieudanych próbach:))_))

Gość wióry i pył
:) w sumie to są jeszcze inne teorie związane może bardziej z genetyką i rozchodzeniem się materiału genetycznego do gamet...po 5 latach biologii molekularnej to mogłabym się rozpisać... ale chyba odpuszczę :o A chłopców statystycznie się rodzi więcej! za to moj sąsiad ma np. 6 córek :D

Gość sara08
w jakich dniach należy sie kochac alby móc potem urodzić dziewczynkę?

Gość teoretycznie
przed owulacja, jakies 2-3 dni

Gość ec
czytałam jeszcze że jeśli chce sie miec chłopca nalezy miec diete bogata w potas i sód ziemniaki pomidory pestki słonecznika a na dziewczynke wapń i magnez ryby mleko itp cikawe czy to prawda

Gość ec
czy nikt juz wiecej nie wie

Zdruzgotana brakiem @ mogę zaręczyć głową.Jeśli jestem w ciąży to baba na 100%.Jakoś tak jest,że albo mają chromosony Y i wtedy loteria,albo nie i po 5 rezygnują:)))A ja durna dalej z mężem,mogłam się choć z koleżanką wymienić:)na męża oczywiście.

Gość od płci matki i ojca

Gość okonel
mie to kurwa nie interesuje dwa plemniki kod żeńska to xx a męska to xy i się to podłączy to jest chłopiec a jak nie to dziewczynka

Gość prosta rada
mierz temp i bzykaj sie w dniu owulacji,będzie chłopiec-plemniki chlopczyki szybciej biegną do celu;). Przed owulacja -dziewczynka,bo plemniki gwarantujace panienki sa bardziej "wytrzymałe",nie padaja tak szybko jak faceci

Gość gal
a ja słydzałam że to może też zależeć od pozycji w jakiej uprawia sie seks z partnerem.

co nie zmienia faktu, ze sie tym za kikka miesiecy pokieruje :P a moze akurat, no i oczywiscie bede starac sie przed owulacja- chce dziewczynke :) a po owulacji w wiekszosci wychodzi chlopak. To ma cos wspolnego z zywotnoscia i szybkoscia plemnikow :)

Gość według tabelki
powinnam być z siostrą chłopcem :p

Gość Chinski kalendarz
Co do tabelki, to pamietajcie o tym ze chinski kalendarz jest inny!!! Jezeli sie urodziliscie miedzy marcem a grudniem to do waszego naturalnego wieku trzeba dodac rok!

Najnowsze badania pokazuja rowniez ze plec dziecka moze zalezec od ilosci testosteronu u kobiety. Choc jest to typowo meski hormon wystepuje rowniez u kobiet. U wiekszosci kobiet jego wartosc jest w normie i zrownowazona z innymi hormonami. Takie kobiety maja duze szanse na posiadanie zarowno chlopcow jak i dziewczynek. Jezeli kobieta ma podwyzszony testosteron to wtedy ma wieksze szanse na chlopca a jezeli zanizony to na dziewczynke. Bardzo czesto to sie sprawdza. Kobiety o silnych, zdecydowanych charakterach bardzo czesto rodza chlopcow. \'Dziewczece\' kobiety czesciej rodza dziewczynki. Prawdopodobienstwo urodzenia chlopca rosnie tez z wiekiem kobiety.

Gość taka prawda
"Prawdopodobienstwo urodzenia chlopca rosnie tez z wiekiem kobiety." ---->>> skąd to? bo ja jak dotąd czytałam, że prawdopodobienstwo urodzenia dziewczynki rosnie z wiekiem mężczyzny.

Choć nie zawsze rodzice są tego świadomi, mogą oni, w ograniczony oczywiście sposób, wpłynąć na płeć dziecka, które ma przyjść na świat. Wbrew obiegowym opiniom, wpływ rodziców na płeć potomka nie ogranicza się tylko do mających 50-cio procentową skuteczność rytuałów odprawianych przez nich przed, w trakcie i tuż po stosunku mającym rozpocząć nowe życie. Rzecz cała opiera się o dzień trwania cyklu miesiączkowego u kobiety, w którym dojdzie do zapłodnienia i ma ona uzasadnienie medyczne. A mianowicie... Płeć żeńska dziecka determinowana jest przez dwa chromosomy (cokolwiek by to nie było) X (XX), męska zaś przez jeden X i jeden Y (XY). W trakcie zapłodnienia łączą się 2 chromosomy płciowe: jeden od mężczyzny a drugi od kobiety. Ponieważ jak już wspomnieliśmy kobieta ma XX, więc o płci przyszłego potomka decyduje to, jaki chromosom dziecko dostanie od ojca. Jeśli X to urodzi się dziewczynka, a jeśli Y to chłopiec. Czysta biologia tego nie trzeba tłumaczyć Według naukowców plemniki niosące za sobą chromosom X są bardziej wytrzymałe (dłużej żyją), a te z chromosomem Y są szybsze. Jeśli więc zbliżenie nastąpi przed owulacją to większe szanse mają plemniki X, a jeśli w okresie owulacji lub tuż po niej to szybsze plemniki Y maja większe pole do popisu. Tak więc przed 14 dniem cyklu większe szanse są na poczęcie dziewczynki, a po 14 dniu cyklu na poczęcie chłopca. Oczywiście to nigdy nie jest takie proste, a od reguły często bywają wyjątki, ale nie zaszkodzi spróbować. Część naukowców sądzi, że wplanowaniu płci dziecka ma znaczenie także wiek rodziców i pozycja w trakcie stosunku. Z wiekiem wydzielina w drogach rodnych kobiety staje się bardziej kwaśna, co sprzyja poczęciu dziewczynki. Podobnie jak seks w pozycji klasycznej, bo sperma trafia wtedy dalej od ujścia szyjki macicy i plemniki muszą dłużej wędrować przez nieprzychylne im środowisko. Z kolei kochanie się od tyłu sprzyja poczęciu chłopca.\"

Tak ze jak widac nie mialam wczesniej racji:-) Im kobieta starsza tym bardziej prawdopodobna dziewczynka:-)