Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmm............

WODA MINERALNA-NA CO DOBRA??

Polecane posty

Gość hmmm............

chcialam sie zapytac Was czy picie np 3L wody mineralnej niegazowanej dziennie(przy racjonalnym odżywianiu)pomoże np na cere lub cos w tym rodzaju??

Gość lololololololol
na pewno nawilży skórę od środka...

Gość hmmm............
dzis sie wyproznilam(tzn robilam kupe)juz 3 razy a zwykle robie raz na dwa dni lub rzadziej...zaznacze ze od paru dni pije 3 l wody dziennie..tzn ma ona moze wplyw na przemiane materii??

Gość lololololololol
podobno trochę tak.

Gość hmmm............
zajebioza:P

woda mineralna wypłukuje toksyny z organizmu, dlatego ma zbawienny wpływ na cerę, skórę i ogólne sampoczucie.poprawia przemianę materii. normalnie powinno się pić ok. 2-3 litrów płynów(w tym wody, soków, zup itp.), ale przy upałach nawet do 4-5.

Gość okt
ja pije okolo 4l dziennie i zauwazylam ze zniknely mi z lydek takie krostki jakby gesia skora ktorej nie moglam sie nigdy pozbyc i oczywiscie przemiana materii sie poprawila

Gość karolinaa
Przy dnie moczanowej wyplukuje kwas moczanowy i piuryny z organizmu.

Gość niestety ale zimna woda
mineralna nie pomoze Ci w wypróżnianiu musisz pić też ciepłe napoje, najlepiej herbaty owocowe, zielone czy ziołowe, np. rumianek tylko ciepłe posiłki i napoje mogą rozruszać zastały, niepracujący żołądek ja piję bardzo dużo herbat (tylko nie pij herbaty czarnej) i chodzę do kibelka 3 razy dziennie:)

Gość hmmm............
ja wlasnie tez chodze tyle samo razy do kibelka co Ty,poprzedniczko,ale to dopiero od czasu jak zaczelam pic wiecej wody...sadze ze strasznie sie odwodnilam przez ostatnie kilka miechow bo pilam okolo pol litra dziennie....:/

ano tak, pić należy dużo:) ja od niepamiętnych czasów piję około 3-4 litrów płynów dziennie:)

Gość hmmm............
moge zapytac jaka wode pijesz ,niegazowana?jak tak to jakiej firmy?ja lubilam zywiec zdroj ale wyczytalam ze ona jakies swinstwa zawiera;/a gazowana to slyszalam ze jest nawet zdrowsza od n/g...jak tu sie zdecydowac...

jak wspomniałam wcześniej przede wszystkim piję dużo herbat:) wodę mineralną sporadycznie woda Żywiec jest wodą źródlaną, a najlepsza jest jednak mineralna i jeśli już piję takową to jest nią STAROPOLANKA ze źrodła z Polanicy Zdroju:)

Gość hmmm............
racja mineralna zdrowsza moze zainwestuje w zielona/czerwona herbate ale to jak bedzie chlodniej bo teraz nie mam ochoty na cieple napoje

polecam raczej herbatki owocowe, ale nie aromatyzowane tylko z naturalnego suszu:) teraz jest tyle rodzajów i smaków, że naprawdę jest w czym wybierać:) zielona herbata też jest pyszna natomiast z czerwoną należy uważać i nie pić jej w nadmiernych ilościach (3 filiżanki dziennie co najwyżej) i nie bezpośrednio po posiłku:)

polecam artykuł z wczorajszej wyborczej na temat wody mineralnej....masakra.

Gość pasonosaa
a co tam pisalo?ja słyszalam ze straszne rzeczy..mama mi mówila ale co dokladnie?

m. in , że nie powinno się pic tej źródlanej czyli np. żywiec Zdrój, Kropla Beskidu, tylko te zmineralizowane i to w dodatku te wysokozmineralizowane. A certyfilaty jakiś Instytutów, to jedna wielka ściema. W każdym razie już przestałam kupować te źródlane.

przepraszam, nie we wczorajszej tylko w poniedziałkowej wyborczej.

Gość mało jest ludzi którzy widziel
własnie w tv o tym mowili ze to sciema i zwykla kranówka jest z rzeki:(niestety mój znajomy pracowal wiele lat z firmie produkującej wodemineralna i obkete to bylo tajemnicą ale powiedzial ze szef oszukuje bo wlewajązwykla wode anie zródlaną ...

ja już nie raz pisałam tutaj o tym, że tylko STAROPOLANKA nadaje się do picia, ale nikt nie chciał mnie słuchać

Gość DDDD
olena Napisz Nam co było tam napisane! Prosze!

Na przykład, że woda Żywiec Zdrój, któta rzekomo jest rekomendowana przez Instytut Matki i Dziecka, nie poprawia, ale wręcz szkodzi zdrowiu, bo nie ma prawie żadnych minerałów, i że już lepsza jest taka woda z kranu, bo ma ich więcej. Generalnie autorka pisze, że te wody to zbijanie kasy. Nie wiem czy wiecie, ale Kroplę Beskidu produkuje Coca - cola, Żywca- Danonoe,dokładnie już nie pamietam, jak wrócę do domu i dorwę te gazetę to napiszę.

Gość hmmm............
wrrrr ale sie wkurzylam!!!!powinni oszustow do paki powsadzac chamy jedne!!!!!!!i dzieci truja s"syny!!:[

Gość DDDD
Nio nie nie nie nie!! Uwielbiam Zywca Zdrój i zadenj innej wody nie moge pic!! Naprawde tak jest? Myslicie ze oni moga tak formalnie kłamac i napisac ze to cytuje : "PRODUKT POLECANY PRZEZ INSTYTUT MATKI IDZIECKA W ŻYWIENIU NIEMOWLĄT" przeciez mozna ich wtedy zaskarzyc ( chyba ) ? Napisz dokąłdnie jak to jest z ta woda bo troszke sie zaniepokoiłam =/

napiszę dokładniej jak wrócę do domu i DDD powiem Ci, że ja też innej wody niż Żywca nie piłam.:(

Danone produkuje wodę Vitalinea (nie Żywiec), która jest zwyczają wodą stołową, Coca Cola wcześniej produkowała wodę BONAQUA też stołową

już mam gazetę przed sobą i mogę pisać. Otóż Żywiec Żdrój należy do Danone, Nałęczczowianka do Nestle, a Kropla Beskidu do Coca - coli. To tak tytułem wstępu. Co do samego Żywca: to woda, która świetnie nadaje się do rozcieńczania soczków i zupek dla maluchów do 6 m-ca życia, ale co picia dla kobiet karmiących - one powinny pić zdecydowanie wodę mineralną. Poza tym przeciętne zapotrzebowanie człoweika na wapń waha się w przedziale od 800 - 1200 mg, a Żywiec zawieraj go tylko 27, 73 mg w litrze! Badania mówia, że wodę żródlaną pijemy za często, ponieważ woda powinna dostarczać także oragnizmowi cennych składników mineralnych takich jak wapń, potas, magnez, a woda źródla dostarcza ich w śladowych ilościach. Jakby tego było mało, nie dosyć, żw woda żródlana nie dostarcza nam tych składników, to w dodatku je jeszcze wypłukuje z organizmu! Co w przypadku organizmu kobiet, może mieć poważne konsekwencje zdrowotne. Udowodniono także naukowo, że po wypiciu 5 litrów wody destylowanej, człowiek umiera, nie zawiera ona bowiem żadnych składników, co w konsekwencji powoduje, że wypłukuje wszystkie potrzebne składniki mineralne. Normalnie włos się jeży! No ale to jeszcze nic, dzisiaj jest w wyborczej artykuł o produktach light, też polecam.