Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ggfyns

niezyt zoladka

Polecane posty

Gość ggfyns

czy jest tu ktos kto przy niezycie zoladka mial nalot na jezyku?

Gość wrazliwe jelito masz jelopie

Gość ggfyns
dlaczego przy niezycie wskazane jest picie duzej ilosci plynow?

poniewaz chodzi o to aby nie zalegala tresc pokarmowa w jelitach i zeby szybciej oczyszczaly sie jelita i zoladek.poniewaz przy niezycie czesto nie mozemy jesc,to napoje zastepuja choc troche jedzenie,nie odwadnia sie organizm.nalot bialy na jezyku moze swiadczyc o niedoborze plynow.

Gość ggfyns
dzieki ci wielkie za odpowiedz. mas ztez z tym problem? mialas? jelsi mialas - to jak sobie poradzilas? jak wyleczyc to??

Gość konik morski
U mnie nieżyt okazał się objawami helcobacter pylori :O

Gość ggfyns
tzn? jak objawami? okazalo sie, ze niezyt wynikaz obecnosci bakterii? powoduja go te bakterie?

Gość konik morski
Problemy gastryczne mam od dziecka, nawracające, różnorakie. Kilka miesięcy temu okazało się, że prawdopodobnie nie miałam nieżytu, tylko helicobacter (ale objawy były podobne).

mam czesto.lekarz mowi ze nawet nieleczony minie sam w ciagu kilku dni.ja jestem niecieroliwa i biore leki.-lacidofil-3razy po1 to tak oslonowo na jelita i zoladek,pomagaja krople zoladkowe w/g ulotki.kilka razy lekarz przepisal mi nifuroksazyt i no-spa rozkurczowa

Gość konik morski
Od dwóch dni znowu mnie boli brzuch, mam mdłości i zastanawiam się, czy to znowu nie to cholerstwo, chociaż miałam solidną kurację :O

najlepiej isc do lekarza ,test na ta bakterie mozna zrobic samemu

Gość konik morski
Lekarz powie, że to ze stresu, a ja na razie nie mam ochoty znowu faszerować się metronidazolem, którego przez całe życie zjadłam tony.

jezeli byla kuracja to ok.eradykacje bierze sie 1 raz i ponoc wylecza sie 90 proc.ludzi

Gość ggfyns
konik morski - podobne objawy, czyli jakie? mozesz napisac? bralas wczesniej jakies leki na niezyt? jakie badanie wykazalo, ze to jednak nie niezyt tylko helikobakter? zaleczone juz to masz? jak sie teraz czujesz?? pipek - pomaga ci to, co stosujesz? jakie objawy masz przy tym niezycie?

Gość konik morski
1. mdłości, mdłości, mdłości (wiedziałam, że nie ciąża i juz nie lamblie), jadłowstręt 2. okropne bóle brzucha w okolicy żołądka i wątroby, nie pomagały nawet zastrzyki przeciwbólowe, o nospie nie ma co wspominać, nie dałam rady chodzić z bólu 3. ogólne osłabienie Zrobiłam test z krwi, płatny ok. 30 złotych i wyszło, że to helicobacter. Potem uciązliwa kuracja bodajże trzema antybiotykami (lekarz poprawiał po lekarzu), najgorszy metronidazol, myślałam, że się przekręcę, ale wiedziałam, czego się spodziewać (miałam nim wielokrotnie leczone lamblie).

Gość ggfyns
konik m. - no to jedziemy na jednym wozku.. mam identyczne jak ty objawy. jak czulas sie po leczeniu? jak czujesz sie obecnie? mialas robiona gastroskopie czy leczenie bylo na podstawie tylko tego testu na hp? jaka diete stosujesz? czym wspomgasz leczenie, pomagasz sobie doraznie na dolegliwosci?

Gość konik morski
Praktycznie całe życie jestem na diecie lekoostrawnej, chociaz na 100% nie nazwałabym tego dietą - taki styl odżywiania propagowany u mnie w domu. Wiem, co mogę, a czego nie mogę zjeść, bo po prostu mi się nie kalkuluje (np. dzisiaj po śladowych ilościach cebuli miałam bóle wątroby). W trakcie leczenia, jak mówiłam, czułam się tragicznie. Dobrze, że akurat miałam wolne, bo nie dałabym rady normalnie pracować. znoszę bardzo źle metronidazol i on mnie wykańczał - nic nie dało się zrobić ze skutkami ubocznymi. Miałam po leczeniu ok. pół roku spokoju - mam nadzieję, że teraz to jednak rzeczywiście stres, a nie nawrót. Doraźnie biorę ranigast, ale zobaczymy, jak się sytuacja rozwinie.Od gastro uciekłam :P choć miałam już skierowanie; liczyłam, że przyczyna wyjdzie w tym teście na hp.

mialam takie objawy jak Konik Morski,przeciwciala sa i ponoc musza byc,badanie krwi moze wykryc czy ta bakteria jeszcze jest,drugi raz nie robi sie testu,tak powiedzial gastrolog.obecnie mam inne dolegliwosci bo mam przepukline rozworu przelykowego i caly czas cos mi dokucza w brzuchu

Gość ggfyns
no to widze, ze dluga droga jeszcze przede mna.... ile to wszystko u was juz trwa?... koniku, napisz prosze, co jadasz najczesciej, co ci szkodzi, itd. macie nalot na jezyku i niesmak w ustach?

Gość konik morski
Helicobacter miałam wykryty w grudniu, tuz przed świętami. Nie jadam: cebuli, pora (chociaż lubię), czipsów (sporadycznie), fast foodów; mam zgagę po lodach, cieście z jabłkami, pewnych bułkach... nie pijam napojów gazowanych, bardzo rzadko pepsi (ale ta mi, o dziwo, nie szkodzi), alkoholu (też sporadycznie); nie palę. Unikam tego, czego nie mogę; jest tego sporo; (Nie lubię wielu rzeczy, ale nie ma to nic wspólnego z dolegliwościami żołądkowymi.) Jest to uciążliwe tylko dlatego, bo nie spotyka się ze zrozumieniem. Wkurzają mnie reakcje typu: "Jak to, takie dobre ciasto, a ty nie jesz? Jak ty to wytrzymujesz?" Jem tak od dziecka, więc taka dieta ("dieta" raczej) nie jest dla mnie żadnym wyrzeczeniem. Nie mam nalotu ani niesmaku.

Gość ggfyns
ja rowniez od zawsze odzywiam sie bardzo dobrze - dlatego tez wielka zagadka jest dla mnie ten niezyt u mnie. obecnie tez nie mam problemu z "trzymaniem diety", bo wlasciwie nie musze z niczego rezygnowac. no moze najbardziej szkoda mi cebuli i czosnku :( fakt, najgorsze jest w tym to, ze to ludzie dokola nie moga jakos zrozumiec, zaakceptowac tego, ze jem jak jem, ze czesto nie jem tego, co oni. ale juz sie nauczylam ignorowac to. jak sadzicie? czy u mnie przyczyna chorego zoladka moze byc wlasnie helicobacter.p.? bo jesli tak, to czemu od razu mnie na to nie lecza?... ja mam nalot na jezyku i kwaskowaty posmak w ustach caly czas (pomimo, ze bardzo dbam o higiene jamy ustenej...). pipek, jak jest z tym u ciebie??

niekoniecznie masz helikobakter,choc mowia ze 80 proc.populacji ja mz i nawet o niej nie wie bo nie maja objawow.ja nie mam nalotu na jezyku oraz kwasnego smaku.

Gość ggfyns
pipek, ja mam helicobacter. wyszlo w tescie urazowym podczas gastroskopii. nie mam jednak wrzodow, jedynie niezyt zoladka. od czego, w takim razie, u mnie moze byc nalot na jezyku i kwaskawy posmak w ustach non-stop?? ;( mialam robiony posiew, ktory nie wykazal zadnych patologii. wiec o co chodzi??

jak to bardzo cie niepokoi to moze poczytaj w necie -wejdz w G00GLE-nalot na jezyku,sporo jest napisane.

czy to ty zalozylas nowe forum o nalocie na jezyku?pod innym nickiem?